Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je to za soudní systém, kde kriminálníci zůstávají na svobodě? Mladý právník Arthur Kirkland (Al Pacino) se ptá, zda vůbec existuje SPRAVEDLNOST. Arthur je upřímný, idealistický právník, který se najednou dostává pod tlak, když má obhajovat významného soudce (John Forsythe). Ten je obviněn ze zbití a znásilnění mladé dívky. Arthur ví, že je vinen! Když dojde k soudnímu líčení, Arthur si musí vybrat mezi kariérou a ctí. Závěr soudního líčení je explozivní a nezapomenutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skoro to vypadá, jako kdyby si Amíci právnickými filmy dokazovali, jak skvělí jsou herci. Dříve jsem právnické filmy vnímal jako něco, co mě nikdy nelákalo a nepředpokládal jsem, že by mě to někdy mělo začít lákat. Jenže postupem času jsem se dostal k dobrým filmům, ke skvělým hereckým výkonům a najednou od těchto filmů neočekávám ani nic jiného. No a když se podíváte na herecké obsazení v tomto filmu, tak pochopíte, že hlavní roli zde má Al Pacino. A ten sám o sobě většinou špatný výkon nepodává. Celý film se nicméně tváří na solidní tři hvězdy s pár příjemnými scénami, jakmile ale nastoupí závěrečný proslov, vysolíte jasnou čtyřku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se světem, kde je u soudního jednání nadřazena výhra nad spravedlnost? Snad jen, s vědomím, že dveře do advokátní komory budou navždy zavřené, ukázat před porotou na svého klienta a zakřičet: „Ten zkurvysyn je vinen!“ Pokud jste poctivý právník s dobrým srdcem, otevřou se vám zase jiné dveře, ale otázkou zůstává, proč jste se vůbec na tu práci dal.. Jewisonova rozpustilá kritika justičního systému, kolem kroužících orlů práv a neetických etických komis, která znamenitě střídá úsměvné momenty s těmi dramatickými a pomocí zdánlivě nedůležitých scén (návštěvy dědečka, výlet vrtulníkem) vykresluje charakter empatického Don Quijota, jenž touží po utopické spravedlnosti pro všechny. Občas improvizující Pacino tradičně skvělý, především při úvodní (a de facto závěrečné) řeči obhajoby. „You´re out of order!“ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Al Pacino předvádí další ze svých bravurních výkonů, jeho one man show se nezastaví před ničím a ve vší „kráse“ předkládá odvrácenou tvář justice. Holt, každá právnická role musí mít své sólo. Coby idealistický právník je postaven před náročné rozhodnutí – chránit stárnoucí soudní prase za brutální znásilnění nebo dát přednost vlastní cti? ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, který se zamiloval do práva a rozhodl se ho bránit za každou cenu. Příběh právníka, kterému jako jednomu z mála nešlo o peníze, ale o to, že "to jsou lidi." Příběh soudce se sklony k sebevraždě. Příběh o americkém justičním systému, kde řada chudáků trpí, zatímco bohatí na něm vydělávají. Drama, thriller, komedie, krimi, satira, vlastně cokoliv chcete. Pacino svojí rolí doslova žije, takže mu na konci dokážete spolehlivě věřit ty slzy v očích. Something really wrong is going on here... Jedna z nejúžasnějších filmových one-man-show scén v jednom z nejlepších právnických filmů. (Momentálně mě sice lepší nenapadá, ale nechávám si otevřená zadní vrátka.) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Al Pacino dokazuje proč byl v prvních 20 letech své herecké kariéry tolik ceněným hercem. Právem byl za předvedený výkon v tomhle filmu nominován na Oscara. Mám moc rád podobné filmy, které člověka nutí k vytvoření svého vlastního názoru. Nesmyslnost v soudních síních snad ani nešla podat lépe. K mému maximálnímu hodnocení chybělo jen opravdu málo. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film, za ktorý bol Al Pacino (Arthur Kirkland) nominovaný na Oscara za najlepší mužský výkon, kde hral po boku svojho učiteľa herectva Lee Strasberga (Sam). Prvýkrát to bolo vo filme Krstný otec 2 (1974). (Spilvo)
  • Když právník Arthur Kirkland (Al Pacino) letí v helikoptéře se soudcem Francisem Rayfordem (Jack Warden), tak má na začátku scény na sobě semišové sako se čtyřmi knoflíky na rukávu, ale později během letu má manšestrové sako stejné barvy se třemi knoflíky na rukávu. (Kirman)
  • Scéna, keď sú Francis Rayford (Jack Warden) a Arthur Kirkland (Al Pacino) na káve, sa nakrúcala dvadsaťšesťkrát. Warden údajne zjedol toľko sendvičov, až sa pozvracal. (Spilvo)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama