Reklama

Reklama

GLOW: Nádherné ženy wrestlingu

(seriál)
  • USA GLOW
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, (2017–2019), 17 h 7 min (Minutáž: 27–46 min)

Hudba:

Craig Wedren

Hrají:

Alison Brie, Betty Gilpin, Marc Maron, Sydelle Noel, Britney Young, Britt Baron, Kimmy Gatewood, Rebekka Johnson, Sunita Mani, Kate Nash, Marianna Palka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

G.L.O.W. (Gorgeous Ladies Of Wrestling - Nádherné ženy wrestlingu) vypráví příběh nepříliš úspěšné herečky Ruth (Alison Brie), která má ve svém profesním i soukromém životě prozatím smůlu. Role se jí vyhýbají a aniž by o tom věděla, spí s mužem své jediné kamarádky. Přes všechny překážky doufá v dosažení svého hereckého snu. Shodou podivných okolností se stane hlavní záporačkou týdenního seriálu o ženských wrestlerkách. Seriál, který nám vypráví různé příběhy hrdinek ženského wrestlingu, se odehrává v 80. letech a je plný třpytek, trvalých a barevných trikotů. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (43)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemusíte znát wrestling, natož si v něm libovat, aby jste si dokázali užít "nádherné" ženy wrestlingu. Seriál dokáže v příjemné nadsázce a s jemným humorem vykreslit to, co je na wrestlingu nejzábavnější. Vlastně Glow je mnohdy zábavnější než samotný wrestling. Nicméně v žádném případě se nejedná o sportovní show, v centru jsou pestré charaktery, jejich přezvláštní osobnosti a sem tam i nějaké ty osobní trable. Seriál je vlastně hodně podobný na Orange Is the New Black, ale nezachází tolik (téměř vůbec) do hloubky, co se týče bádání v nitru protagonistek a ani tolik nehrotí jejich velmi křehké vztahy... Zda je to pro vás plus nebo mínus, už posuďte sami. 7/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Třpytivá, neonová show o několika zoufalkách z ringu a hlavně výborný origin s neskutečnou Alison Brie, která je sice první tři epizody za děsnou kozu, ale někde v polovině se z ní stane "statečné" srdce a hlavně tahoun celé show. Kdo by to byl na začátku léta řekl, že seriál z prostředí ženského wrestlingu bude taková šleha. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Coby člověk wrestlingu trochu znalý (i když z jiného období, než se děj odehrává) jsem si tento seriál chvílemi velmi užíval. Hlavní postavy společně s divákem prochází proměnou a nacházejí různé cesty k wrestlingu na pozadí klasických lidských příběhů, na které jsme např. u Jenji Kohanové z jejího Orange is the New Black (zde pouze jen jako Executive Producer) zvyklí. Sympatický a pestrý cast, kterému není co vytknout. Občas pořádně atletické výkony a chvaty mezi lany wrestlerského ringu, které by daly asi zabrat i některým mužům (výjimku tvoří třetí série, kde toho bylo o poznání méně). Občas ale velká míra patosu, tlačení na pilu co se týče humoru a emocí, uspěchané příběhové linky a občasné lpění na sexualitě a sexuální aktivitě (kde téměř není prostor pro klasická přátelství osob - potenciálních partnerů a věci s tím spojené/z toho vyplývající). Ale je to dobové, je to adaptace reality a je to klasický underdog příběh, takže se to dá prominout. A taky proto, že to je zároveň hezká audiovizuální pohlednice z 80. let. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

She was kicked in the stomach by her Guatemalan swim coach who was jealous because she lost her virginity to the captain of the diving team. Charakterová komedie o vzniku babské wrestlingové produkce na vrcholu osmdesátek, centrovaná okolo totálního losera, který pořád ještě nepřišel na to, proč by jeho existence neměla být považována za brutální omyl. Tohle mi snad napsali na přímou žádost k Vánocům, protože naposledy jsem se takhle zabouchla někdy ve dvaadvaceti. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně fajn. Pilotní epizoda se ke mě dostala zcela náhodou, ale ten retro styl 80. let si mě okamžitě získal. Jeden díl má kolem 30 minut, takže uteče jako voda a vy ani nebudete vědět, jak jste se tak rychle dostali až k finálové epizodě. K tomu samozřejmě výborný retro soundtrack a obsazení. K hlavní hrdince scénáristé opravdu nebyli příliš shovívaví, protože je napsaná a zahraná (výborná Alison Brie) tak, že ji musí většina diváků nesnášet a pomalu si k ní hledat cestu, což se mi ke konci série přece jen povedlo. Glow je pro mě taková zábavná seriálová jednohubka, naprosto ideální do deštivého počasí. Druhou sérii nevynechám. ()

Galerie (601)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli si zahrali aj viacerí skutoční wrestleri a wrestlerky, ako aj ľudia, ktorí majú k wrestlingovému biznisu blízko. Sú nimi Awesome Kong, Chavo Guerrero, Tyrus, Carlito, John Morrison, Frankie Kazarian, Christopher Daniels, Marty Elias, Alex Riley, Joey Ryan či Brooke Hogan. (GTS_PUNK)
  • V září 2019 Netflix obnovil seriál na čtvrtou a poslední řadu. Ta se začala natáčet v únoru 2020, což tehdy potvrdila na Instagramu i herečka Alison Brie (Ruth). Kvůli pandemii koronaviru však natáčení bylo v březnu 2020 přerušeno poté, co byla dotočena první epizoda čtvrté série. 5. října 2020 oznámily tvůrkyně Liz Flahive a Carly Mensch, že Netflix čtvrtou řadu zpětně zrušil. Důvodem byly problémy s nalezením společného natáčecího termínu pro velký herecký ansámbl a také prevence nákazy koronavirem na place, zvlášť při natáčení kontaktních wrestlingových zápasů. Odkládáním natáčení se také zvyšovaly náklady a premiéra poslední řady by dle Netflixu nebyla možná dříve než v roce 2022, což by byla přespřílišná pauza od předchozí řady. (hansel97)
  • V scéne, keď sedí batoľa Randy v detskej stoličke, je stôl pred ním pôvodne prázdny. V prestrihu tej istej scény sa na stole zrazu objavuje detská hračka, ktorá v hneď ďalšom prestrihu na stole opäť nie je. (GTS_PUNK)

Související novinky

Mindhunter a Stranger Things pokračují

Mindhunter a Stranger Things pokračují

03.12.2017

I letos Netflix vytasil řadu povedených seriálů. GLOW, Godless nebo Punisher sesbírali spoustu chvály, a to samé potkalo i Fincherova Mindhuntera, jenž má definitivně potvrzenou druhou sérii. Tým… (více)

Reklama

Reklama