Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 4

(série)
USA / Kanada, (2000–2001), 16 h 8 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Teryl Rothery, Colin Cunningham, Dan Shea, Anne Marie DeLuise (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (10)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je velká škoda těch několika dílů, které prostě jen zaplácly mezeru mezi těmi stěžejními. Příběhově se jedná o zatím nejlepší sérii. Akční, epická (na televizní poměry samozřejmě) podívaná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď aj v tejto sérii je niekoľko skvelých dielov (najlepšia asi Časová slučka), prevažujú skôr štandartne dobré. A v dvoch prípadoch iba priemerné epizódy. Takže suma sumárum sa jedná o zatiaľ najslabšiu sériu (aj keď vyše 85 % v priemere určite slabý výsledok nie je). ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série neutuchající kvalitou těch předchozích. Počáteční díly patří k těm nejlepším z celého universa a i přes sestupnou tendenci má tato série punc překvapení a stále tvůrci mají kam sáhnout. Dosti to začíná připomínat obměnu nápadu starších dílů Star Treku.......9/10 ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S03E01 ⤶ Kvalita má vzestupnou tendenci. Tolik 5* jsem zatím nerozdal. Sam u Asghardů definovala strategii boje proti replikátorům, nacističtí eugeničtí mimozemšťané páchají genocidu na jiném národu, od začátku do konce se nebudete moct přestat smát v geniálně pojaté časové smyčce (rozhodně jeden z nejlepších dílů celého seriálu), prozkoumáme největší díru v Galaxii (Sibiř), máme tu unasovský remake filmu Enemy Mine, SG-1 řeší na právě teraformované planetě tramvajové dilema a úplně se neshodují v jeho řešení, na zemi nacházíme hned dvě funkční vesmírné lodě a dva Goa’uldy ve stázi, zlé síly donutily odstoupit Hammonda z Texasu, jedna rasa nás málem vyhubila zneplodněním, hybrydní lidskomimozemské technologie jsou hodně špatný nápad, stejně jako fetování goa'uldských drog, ubránili jsme se jakési elektromagnetické entitě a SG-1 zabila za pomoci druhé SG-1 a Tokrů dva mocné Goa'uldy. RIH 5433454543344555544555/5* 85%S05 ()

Galerie (315)

Zajímavosti (9)

  • O'Neill (Richard Dean Anderson) se spolu s Teal'cem (Christopher Judge) v přibližně 27. minutě učí latinu. Při záběru na O'Neilla je možné vidět, že se ji učí z knihy "Latin For the Novice", napsané Josephem Mallozzim, Ph.D, tedy producentem a scenáristou všech seriálů Hvězdná brána. (O´Neill)
  • Když se plukovník Maybourne (Tom McBeath) přihlašuje na přísně tajné vládní stránky NID s dekódovacím softwarem Findorama.net, stránky jsou uložené na počítači, konkrétně na disku C. (Leopard105)
  • Na konci epizody vyjde najevo, že Apophis (Peter Williams) použil maskování na celou svoji flotilu. Již několikrát v seriálu ale bylo řečeno, že při letu v hyperprostoru a i několik vteřin při výstupu z něj nelze maskování použít. V tom případě by SG-1 jeho lodě při jejich příletu měla bez problémů zahlédnout. (Guilemot)

Reklama

Reklama