Reklama

Reklama

Učitel

(seriál)
  • Polsko Belfer (více)
Trailer
Polsko, (2016–2023), 22 h 27 min (Minutáž: 43–55 min)

Hrají:

Maciej Stuhr, Magdalena Cielecka, Grzegorz Damięcki, Paweł Królikowski, Józef Pawłowski, Sebastian Fabijański, Aleksandra Grabowska, Piotr Głowacki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Učitel je jedním z nejúspěšnějších polských seriálů posledních let, který byl uveden v mnoha evropských zemích. Jeho protagonistou je polská hvězda první velikosti všestranně nadaný Maciej Stuhr, syn slavného herce a režiséra Jerzy Stuhra. Nejenom hvězdné obsazení mezinárodně známých polských herců ale zejména ponor do atmosféry menšího města, a jeho problémy s korupcí, životním prostředím, pronikáním ruské mafie, kvetoucím nelegálním obchodem a především osobními zájmy mocných, činí tento seriál tak atraktivním. Díky tomu tento thriller, přesvědčivý v detailech a v rozpracování jednotlivých motivů, přitahuje nejen milovníky tohoto žánru ale celé spektrum diváků. Zkušený režisér Łukasz Palkowski (Bohové, v ČT uvedeno) se ujal první desetidílné řady, na jejíž úspěch pak navázala druhá řada o osmi epizodách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2016) (S01) 

Z polské tvorby jsem snad viděl jenom Sexmisi a to ještě ne celou. Řekl jsem si, že dám Učiteli šanci v prvních dvou dílech a dál se uvidí. Zhltnul jsem nakonec všech deset a už se těším na další sérii. Vyšetřování smrti studentky, díl od dílu víc a víc podezřelých, kteří postupně odpadají buď vinou alibi, nebo smrti, takže až do poslední části jsem neměl ani tip na to, kdo a proč. Samozřejmě bych našel nějáký mouchy, nebo v některých částech trochu nelogičnosti, ale v tomhle případě to prominu. Kvituju i zakončení, kdy se zdá být všechno vyřešený a byl jsem nejdřív tak trochu zklamanej z jednoduchýho motivu, aby se ještě něco nenašlo na v tu chvíli bezůhonnou a oblíbenou spolužačku a nenavázalo tak trochu vydíráním od policajtů na další sérii. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Měl jsem ze druhé série trochu obavy, ale zbytečně. I když mi teda ta první přišla lepší a zajímavější (asi díky tomu, že se vyšetřovala hlavně vražda studentky a ostatní se na to hezky nabalilo). Ve druhé sérii je těch otazníků víc, je o hodně akčnější a drsnější než ta předchozí, vrchol nastane ve druhém topovém díle masakrem ve škole, na druhou stranu, když se nad tím příběhem po konci člověk trochu zamyslí, tak se nechali tvůrci asi trošku unést amerikou. I když mě celkem zklamal poslední díl, především tou překombinovaností, musím polákům zatleskat. ()

Reklama

Reklama