Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele HonzysKISS k tomuto seriálu (2)

Dark (2017) 

Pokud vám nevadí hlavní pointa (tedy mini spoiler), kterou se dozvíte ve druhém díle, tak čtěte dál. Já byl u toho příjemně překvapen. Kdo má rád hrátky s časem, s minulostí a budoucností, tak stoprocentně doporučuji. Až si tohle zajímavé dílo pustíte, určitě si u toho udělejte největší klid. Jestli vás to chytne, tak už nepustí. Budete neustále přemýšlet nad tím, jak to vlastně funguje. Dlouho se mi nestalo, že po konci dílu jsem ještě čuměl na titulky, přehrával si v hlavě celou epizodu znovu a říkal jsem si, co se to právě stalo. První série vás vlastně naučí v tom světě žít. Ve druhé budete už součástí. Jenomže stejně celou dobu nebudete vědět jaký je cíl seriálu, kdo je záporák a komu naopak fandit, jaký je vlastně příběh seriálu, nebudete si prostě jistí, o co v tomhle světě jde. Ale co budete zatraceně dobře vědět je, že to do sebe všechno krásně zapadá, a to je nepopsatelně suprový kouzlo. Jinak celé to má takovou krásně hnusnou atmosféru, že toho jde doslova cítit Dark. To samé i soundtrack. Někdy je hrozně pekelný a sem tam zase příjemný. Líbí se mi, že když se objeví nějaká hračka na čas, tak tady opravdu je. Ne jako v ostatních podobných filmech, kde je vše tajně za kamerou. Postavy jsou tady zvláštní. Musíte si na ně přijít sami. Není lehké najít oblíbence. Co ale můžu prozradit, tak se dost divím, že si Netflix neřekl podmínku, aby v tom hrál nějaký černoch nebo číňan. Opravdu jsou tam všichni čistí němci. Máme tady teda pořád buzeranství a nechutnou transku, ale naštěstí to tolik neleze do očí. Nejdřív mi vadilo, že je seriál svižný, ale na druhou stranu je to supr. Protože to aspoň není nuda a pořád vás to nutí přemýšlet. Řeknou tu spoustu motivačních/citových keců. Většina z nich je vážně supr, ale někdy už z toho šlo strašně cítit, že je to přehnané. Takový to, když se snažíte vytvořit nejvíc smysluplnou větu, která vás má emociálně dostat, ale ve skutečnosti je to buď samozřejmost nebo blbost. Musím říct, že první série byla bohužel dost předvídatelná, ale druhá je v tomhle naštěstí lepší. Potom je tu pár věcí, co nejsou nikdy vysvětlený. Myslím některé události už z první série. Jsou to sice spíš maličkosti, které mě zajímají po osobní stránce, ale stejně je to podle mě bohužel zapomenuto. I když v tomto možná ještě třetí řada překvapí. „Čas je vždy s tebou, kamkoliv půjdeš. Nosíš ho v sobě a on nosí tebe. Vidí a slyší všechno, co děláš a říkáš.“ Edit.: po třetí sérii je to za mě určitě jeden z všech seriálů s nejlepším zakončením. Dokonce bych nejradši tu poslední řadu ještě roztáhl na čtvrtou sérii. Protože byla bohužel moc urychlená a pár menších otázek zůstalo nezodpovězeno, ale naštěstí to i tak všechno dává naprostý smysl. Garantuji, že po zhlédnutí celého seriálu (i když ho projedete do pár dnů) se budete stoprocentně chtít podívat znovu. Něco podobného se zase pěkně dlouho nenatočí. Celkově 96/100 ()

Season 3 (2020) (S03) 

Nejspíš jeden ze všech seriálů s nejlepším zakončením. Velká škoda, že poslední dva díly nenatáhly ještě o tu jednu sérii víc. Až moc se k tomu přímo vybízí. Takhle je to bohužel strašně urychlené a pár menších otázek stále nezodpovězené. Ale naštěstí to nejdůležitější víme a jak už Dark známe, dává to naprostý smysl. Něco podobného se asi zase dlouho nenatočí. 96/100 ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama