Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

HAL 

všechny recenze uživatele

Krásná pocta starému Hollywoodu a zároveň i svým způsobem výsměch tomu novému, vyměklému, naivnímu. Old school hrdinové se narozdíl od nich s problémem vyrovnají po staru, chlapsky a drsně, i když už jsou jinak za zenitem a odchází. Tarantinovou tvorbou se láska k braku vine od začátku a tady je to cítit snad nejsilněji. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

ASI SPOJLERY: Quentin zřejmě nesnáší hipíky, nemá rád doslovné adaptace či zcela přesné životopisné příběhy a rád si jede vše po svém, také miluje humor v kombinaci s násilím, kecy, kecy, bumbum prásk, nakonec klasický Tarantino, tedy až moc klasický, tak nějak stále stejně dobrý, se skvělými herci v dokonale podchyceném prostředí, opět mu trvá trochu déle než se vykecá, ale jeho štyl stále funguje...na mě též. [Kino Citadela - Litvínov] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Viděno v kině. Abych se, přiznal pravdu, nemám nakoukáno dost Tarantinovek, rozhodně je mám v brzké době v plánu dát je všechny, abych si doplnil filmové znalosti. Na tento film jsem rozhodně nechtěl jít do kina, ale kámoš mě ukecal, tak co už. Tarantino má svůj styl, to se musí nechat, jen mi tento snímek přišel dost natahovaný a většinou nezáživný. Holt u Tarantina je zvykem, že nějaký plnohodnotný děj a logika není na prvním místě. Dějově je to slátanina, která nemá ani žádnou pointu či něco zajímavého. Skalní fanoušky tento skvost jistě potěší, mě moc ne. Co můžu nejvíc vyzdvihnout tak jsou slušné herecké výkony hlavního ústředního dua Leonarda DiCapria a Brada Pitta – ani nevím, kdo mě z nich bavil více. Roli, kterou hrála Margot Robbie – to jsem docela nepobral, byla zde úplně zbytečně. Ostatní herci bez problému. Takže mě místy bavila opravdu jen ta ústřední dvojka, místy se tu objevilo pár ujetých, nadlehčených scén + šílené a dle gusta režiséra typické finále, které mě docela rosekalo. No, aspoň, že tak, už jsem myslel, že dám jen 2*. Soundtrack zde režisér zapotřebí neměl, alespoň se zde našlo pár dobrých písní. Takže mnoho lidí asi naštvu a zklamu, ale mě to moc nesedlo. Není to v mých očích vyloženě brak, ale pecka také ne. Šanci, ale předchozích filmů, režírovaných Quentinem rozhodně dám. Přeci jsem viděl jen Kill Bill 1,2 a Sin City (nic z toho mi nesedlo) až na Gauneři (Tarantinova prvotina), která mě téměř nadchla, tak uvidíme. Ale tento filmový počin TENKRÁT V HOLLYWOODU mi ani při druhém shlédnutí (které rozhodně nedám) mi rozhodně nikdy nepřiroste k srdci. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dokonalá filmařina a herecký konzert!! viděl jsem dnes poprvé a nevídím naposledy. za mě 95% ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tleskám, na druhou stranu z toho mám rozporuplné pocity. Proč? Inu, Tarantino KONEČNĚ natočil film, ze kterého na sto honu nestříká „kdybyste to náhodou nevěděli, tak tohle jsem točil taky Já“. Co se týče řemesla, tak kamera přímo výborná, herecké výkony bez výhrad a hudba tím, že je dobová, tak není nesmyslně ujetá někam mimo žánr. Prostě filmařina je to natolik zdařilá, že v některých momentech byste si řekli, že sledujete film, který se nejenom odehrává na počátku 70. let, ale že se ten film v té době dokonce i točil. Iluze takřka dokonalá, ale tady bohužel začínám narážet tak trochu i na kámen úrazu a tím je ne zcela vyvážený scénář. Ano je to někdy vtipné, bohužel však je to i někdy zbytečně roztahané a někdy se zase až moc tlačí na pilu. Po zhlédnutí Vás tak přirozeně napadají myšlenky, proč některým postavám byl dán tak velký prostor, když se toho nakonec kolem nich zas až tolik nedělo – teda alespoň ve filmu, neb ti co znají historické souvislostí, tak vědí, že ve skutečnosti se toho kolem nich dělo vlastně docela dost - tzn. potenciál v tomhle směru zůstal nevyužit. Prostě a jednoduše mohl z toho být vybroušený diamant, ale takhle z toho je ač vzácný, tak stále ještě neopracovaný nerost. Nedá mi to nepoložit řečnickou otázku na závěr: Čistě hypoteticky, kdyby Tenkrát v Hollywoodu bylo natočeno v 70. letech, stejně jako např. Zvíře či Muž z Acapulca (filmy zaměřením ne úplně nepodobné), byl by ten film s odstupem času stejně tak populární jako tyhle dva zmíněné? Ono nakonec čas ukáže. Vzhledem k tomu, jak jsem hodnotil poslední počiny Q. Tarantina (a bývám docela kritický) dal bych tentokrát ***+. To ale bohužel nejde, takže tu čtvrtou * dostává Q.Tarantino s nadějí, že snad to příště neposere, jinak to dalšímu jeho počinu o to více spočítám. Pozor spoiler:🧑👨🚘🎦🤠🚘🐕🥫🚘👨🤸‍♂️💥🚘👱‍♀️🎦🤠🚘☮️👩‍👩‍👧‍👧🧔👨💥✌️☮️ 👨‍👧‍👧 🔪🔫👨🐕💥⚰️⚰️🏃‍♀️🧑💥🔥⚰️ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zaniklý svět starého Hollywoodu fantaskním okem režisérského génia. Aneb co se vleče, neuteče. Je jasné, že bych osobní setkání Tarantino-Polanski po tomhle počinu vůbec nedoporučoval, patrně si tihle dva půjdou lidsky z cesty, ale co, Polanski může svoji přeživší krásku znovu obsadit i obskočit, jen mu patrně bude divné, že dnes ta přes sedmdesát let stará paní vypadá pořád zachovale. Aha, může za to její účast na jeho filmovém Plese upírů. Tak nám prostě ta Sharon Tate nestárne. Brad Pitt se zdokonalil v (o)mlácení hlav masových vražedkyň o různé části vybavení domu a Leonardo DiCaprio umí náležitě využívat filmových rekvizit, když je mu narušeno soukromí. Bohužel, než k té nejlepší části filmu dojde, tedy k té, která nese v sobě všechno to, co dělá Tarantina Tarantinem - brutalitu, násilí s groteskními prvky, originální smysl pro detail a další, utopíme se v nejméně dvouhodinové exkurzi tvorbou let šedesátých, v níž je obří prostor dán filmovým a seriálovým odkazům, které evropskému, potažmo českému divákovi vůbec nic neříkají, což je v podstatě největší problém devátého filmu Quentina Kokty Tarantina. Být (ne)historicky poučen je hezká věc, nic proti tomu, ovšem nic by se nestalo, kdyby se to celé pásmo zredukovalo na hodinu, čímž by byl vytvořen dokonalý kontrast k případné druhé hodince prokvetlé agresivním násilím a absolutní kakofonií. Celkově se film nejednou vlekl, přesněji řečeno silně inklinoval k sebeukájení radosti filmového maniaka Tarantina, nicméně tvůrčí zdatnost a láskyplnost k zobrazovanému údobí je natolik bezprostřední a nepřehlédnutelná, až lze vše poměrně příjemně divácky vstřebat. DiCaprio a Pitt, kdo by si byl kdy pomyslel, že se tyhle dvě megahvězdy jednou sejdou v jednom filmu. A ani by se asi nesešly, kdyby ne(za)úřadoval Tarantino a návdavkem jim neslíbil Margot Robbie (v karavanu). A tak je tenhle doposud nevídaný počin z hollywoodských kopců natočen natolik mistrně originálně, scenáristicky šibalsky a herecky fenomenálně, až se v podstatě vymyká všemu, co doposud bylo natočeno. 9/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Enfant terrible amerického filmu se tentokráte mimořdně krotilo a až do druhého setkaní s hipíky se jednalo vlastně o takový mile nostalgický film, který si laškovně pohrával s historií Hollywoodu. Pak to byl zase chvíli divoký a nespoutaný Quentin, který s láskou boří konvence. Dle očekàní mě více bavily příhody s Pittem, než s DiCapriem. Zcela nad rámec mého očekání mě bavil i DiCaprio, který zde nebyl ani slizce romatický, ani teatrálně nedospělý. Dokonce budu muset připustit, že místy i hrál, ba co víc, hrál i celkem obstojně. Karikatura bývalé televizní hvězdy mu skutečně šla pěkně od ruky. Výsledek je pro mě překvapivý, nejlépe hrál DiCaprio v nejslabším Tarantinovi. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bol som na filme od Tarantina a tešil som sa na každú ďalšiu ranu. SPOILERy! Okrem toho, že som (nechcene) videl teaser, som vedel iba to, že tam niekto hrá postavu Sharon Tate a niekto Brucea Leeho; tak dobre sa mi dva mesiace od premiéry darilo vyhýbať spoilerom a čomukoľvek z deja. A aj tak som ten koniec čakal, resp dúfal som v neho. Natočiť komédiu (!), kde jedna z hlavných postáv je tehotné hollywoodske zlatíčko, a na konci ju zavraždiť aj s jej priateľmi a s nenarodeným deckom v bruchu, a jej vnútornosťami si kresliť po stenách; to nemôže dokonca ani Quentin. Margot Robbie je tu navyše extra cute (pri scéne z kina som sa stihol zamilovať). Vlastne všetky hlavné postavy si obľúbite. Cez nedejové pasáže, vtipné odbočky, flashbacky, filmové role, spoločné párty. Keď DiCaprio ku koncu vyháňal zo svojej príjazdovky Mansonovu rodinu, som sa o neho reálne bál. A dá sa to aj pomaly a bez hlášok. Bralo ma to úplne celé, so všetkými cameami, pseudoretro filmovými zábermi, scénami z natáčania (Trudi Fraser rulez), a záverečným masakrom, ale tá titulková scéna, jak sa DiCaprio zoznamuje so susedmi a nakoniec príde aj Margot, kamera vyletí dohora a vy si uvedomíte, že Quentin opäť zmenil históriu a zachránil minimálne jeden a pol krásneho človeka; až tá mi vohnala do očí slzy radosti (v Tarantinovke!) a cítil som sa, jak keď som prvýkrát pozeral Magnoliu, a ten pohľad pri záverečnom vyznaní a pomalý nástup ústrednej melódie a titulky. Jak sa pri tom asi cítil Polanski? A potom po filme takto kecáte a dojde vám, že Quentin nechal Sharon zachrániť pár rokov po tom, ako ukončil druhú svetovú, a že mu kurva zostáva natočiť už iba jeden posledný film. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Krásně natočená (zdánlivě) bezpříběhová pocta dobovému Hollywoodu. Leo a (obzvlášť) Brad výborní (moc rád bych je spolu viděl v dalším filmu, sekne jim to spolu), pár báječných scén (Bruce Lee, návštěva ranče) a skutečně šťavnaté finále, které mě v jednom momentu dokonce donutilo zatleskat (stejně jako asi třetinu diváků v sále). Nejdříve jsem si myslel, že zážitek z toho asi rychle vyprchá, ale je to spíš naopak - mám čím dál tím větší chuť to vidět brzy znovu. 90 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vím, že Tarantino je svůj, vyžívá se v krvi a násilí, nic proti, má rád konverzačky a rozplizlejší děj. Ale obvykle to má nějaký důvod. Tady servíruje zdlouhavý příběh, který směřuje k závěru s hodně slabou pointou, nemluvě o tom, že kdyby vypustil nemálo postav a dějových odboček, vůbec by to nevadilo. Hercům nemůžu nic vytknout, paráda, ale ten příběh je prostě o ničem. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Za největší nešvar filmu považuju délku. Mít to tak o 30-45 min méně, mělo by to mnohem větší spád a míň zbytečně táhlých a "hluchých" míst. Ne že by to nebylo zábavné, svým způsobem je zajímavé vstřebávat atmosféru 60. let a užívat si vyobrazení tehdejšího Hollywoodu včetně tehdy známých osobností (samozřejmě tím myslím vyobrazení po "tarantinovském" způsobu). Ale co si budeme povídat, Tarantino to opět trochu přepískl. Je fajn, že se v tom očividně vyžívá a rozhodně mu nejde upřít zápal pro tvorbu takového filmu, ale z pohledu diváka je mnoho scén ve skutečnosti zbytečných nebo příliš dlouhých. Naopak se samozřejmě najde fůra výborných, působivých a vtipných scén. Jen je prostě škoda, že se pak tyto scény ztrácí v záplavě příliš dlouhého balastu. Tohle je má jediná výtka, která film sráží na nižší hodnocení. Jinak jsem si to užila. Jako obyvkle nechybí dávka pořádně krvavého násilí (což fanoušky Tarantina rozhodně nepřekvapí... naštěstí je to však jako vždy s nadsázkou), ale co se mi obzvlášť líbilo bylo kontrastně pozitivně laděné finále, které to krásně vyrovnává a mění osud nebohé Sharon Tate... Tarantino rozhodně umí překvapit a během tohoto filmu se mu to povedlo hned několikrát (zdá se, že se vyžívá v zavádění diváků :)) ~(4,1)~ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nejhorší a nejnudnější Tarantinovka. Měl jsem co dělat, abych to dokoukal. Ty Westernové scény, mě přímo užíraly. Štěstí za ztripovaného Pitta v závěru, to mělo ty pořádný koule a celkově Pitt, nejlepší role z celého filmu. Jinak nehorázná nuda, sorry jako. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nový Tarantula ma bavil úplne, ale úplne iným spôsobom, než som očakával. V podstate aj rozumiem, prečo mnohým tento výklad histórie nesadne a prečo sa budú pri mnohých, s dejom nijako nesúvisiacich, scénach nudiť. Vtedy v Hollywoode je hra s fikciou na viacerých úrovniach, až pôsobí ako artové dielo a možno aj ním je. Ako sa zahráva Hollywood, či špeciálne westernový žáner, ale aj všeobecne kinematografia s historickými udalosťami, tak robí aj Quentin a je to podľa mňa premyslenejšie, než v Inglorious Basterds. Podobne ponúka aj siahodlhé, zdanlivo bezvýznamné dlhé zábery z nakrúcania, kedy už pomaly začíname vnímať to, čo vidíme ako nový film a zabúdame na to, že sledujeme vlastne Vtedy v Hollywoode. Tarantula to má tentokrát skutočne chytro premyslené, do hry vkladá aj fiktívnu dokumentárnu rekonštrukciu a ponúka možno najvyzretejší film svojej kariéry. Len je škoda, že s tempom je to trochu horšie a občas sa človek, aj napriek tomu, že o filme skutočne premýšľa, mierne nudí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Názory přátel na tento snímek se výrazně různily, takže jsem byl připraven i na možné nejhorší. Nutno říct, že zbytečně. Tarantino nejenom opět nezklamal, ale připravil velice chutnou směsici žánrů. Erekci jsem tentokrát během sledování mockrát neměl, ale dívat se na to dalo po celou dobu trvání. Velice zajímavá sonda do světa herců 60. let. Neubráním se lehkému srovnání s Allenovou reklamou na nudu - Café Society, která divákům představovala podobné prostředí filmové smetánky. Tarantino to zmákl výrazně lépe, protože si samozřejmě dle svého zvyku realitu malinko vylepšil. Vše bylo svižné, vtipné, luxusně zahrané (ti dva by udělali zajímavou i reklamu na toaletní papír) a plné odkazů zejména na spaghetti westerny, které já osobně mám velmi rád a možná taky proto se mi snímek tolik zamlouval a ani na moment nenudil. Ze snímku je docela dost cítit, že se jedná o typ filmu, který si každý úspěšný režisér (který si to může dovolit) minimálně jednou za kariéru natočí tak nějak pro sebe a nebere moc ohledy na divácké preference a soudobé standardy. Zde se ovšem ukázalo, že s Tarantinem jedeme na velmi podobné vlně, protože mi film sedl do noty a já si jej náramně užil. Na světě snad není režiséra, který by dokázal udělat z kecání o hovně tak atraktivní diváckou zábavu. Jeho dialogy je prostě radost poslouchat. Za mě velmi dobrý film a v rámci filmů Tarantina určitě v TOP 5. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přesto, že jsem měl tentokrát poněkud vlažnější očekávání, to Quentin Tarantino opět dokázal. Každému možná nemusí sednout délka, zasazení nebo tempo filmu, ale už jenom kvůli tomu konci se vyplatí vydržet. Docela chápu, proč bylo kolem něj takové embargo, aspoň příjemné překvapení. Určitě stojí za zmínku vynikající výkony hlavní trojice a Leonarda DiCapria, Brada Pitta a Margot Robbie. Ale nevím, pokud si Tarantino tehdejší dobu pamatuje takhle, tak je to opravdu pohádka. Děj asi nemá moc cenu popisovat, protože se tam toho moc nestane. Leo hraje herce s upadající kariérou a Pitt zase jeho kámoše a kaskadéra. Celou dobu se s Margott míjí, která hraje známou Sharon Tate. Nakonec se vše zkomplikuje a jejich osudy se lehce propojí. Samotný Charles Manson a jeho Family tu moc prostoru nemají. Jinak tu samozřejmě najdeme x dalších cameí. Super je například Bruce Lee. Film je postavený hlavně na odkazech na tehdejší dobu. Nejde přehlédnout například Rosemary má děťátko nebo Velký útěk. Dost se tu věnují samotným spaghetti westernům. Ale i bez všech odkazů si to podle mě člověk užije. "Jediný dobrý indián, je mrtvý indián." :D ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Pre Tarantina je film ako jeho vlastné dieťa. Miluje ho, blázni sa s ním a naplno si užíva jeho prítomnosť. Vtedy v Hollywoode je vizuálne vypiplané na maximum. Množstvo narážok, odkazov na plagátoch, či billboardoch, hudba v rádiu... divák na prvé vzhliadnutie ani nestíha všetky postrehnúť. No tentokrát to vizuálno vyhráva nad obsahom. Legendárne postavy, aké stvoril QT pri Gauneroch, či v Pulp Fiction sa v tomto prípade nekonajú. Kaskadér Cliff (Brad Pitt) je síce so svojím hafanom dvojica eňo ňuňo a jeho hrudník, ktorý aj v 55 rokoch stojí zato, mám stále pred očami. Naproti tomu, hviezda westernových filmov, ktorá pomaly vyhasína - Rick v podaní Leonarda DiCapria, síce je štandardne dobre zahraná, no aspoň mňa osobne, miestami nudila. A verte, že sa mi to ťažko priznáva. Margot Robbie ako Sharon Tate je opäť dokonale pôvabná a hravá, ale tam to v podstate aj končí. Zaujali ma skôr vedľajšie postavy ako malá Julia Butters, či sexy hipisáčka Pussycat (Margaret Qualley). Vábenie Cliffa v aute a jej nebezpečné pohľady fungovali dokonale. Záverečná scéna bola samozrejme perfektná, no ako celok to za mňa tentokrát na plné hodnotenie nie je. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Moc jsem to nepochopila, ale beru to. Parkrát jsem se zasmála, ale toť vše. Ani Leo, Brad a Margot to nezachránili. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dost... ééé... o ničem? Z posledních (dvou) filmů už mám z Quentina pocit, že se akorát opájí sám sebou a že se de facto už ani nemusí moc snažit... resp. se ani moc snažit nechce...? Díky svému "kultovnímu" statusu mu hvězdy do filmu naskáčou samy, studia se poperou, které mu dá více peněz, a i kdyby to byly tři hodiny o hovně, tak se jeho fanoušci budou předhánět v chvalozpěvech na brilantní dialogy, soundtrack či práci s kamerou... Jak už jistě tušíte, "devátý film kultovního režiséra" z mého pohledu v tomto trendu pokračuje. A to nejsem a priori proti němu, má ode mne dvakrát 5 a čtyřikrát 4*... Pokud bych se narodil někdy kolem roku 1950 a žil v L.A., neměl bych asi problém s tím, že se ve téměř tříhodinovém filmu (dohromady) nic neděje a že je to jen řetězec miliónu a jednoho odkazu na šedesátá léta, přičemž nikdo nemá šanci je (všechny) pochopit, protože by to byly odkazy na mé mládí / mou pubertu. Ale takhle? Půlka filmu se odehrává ve dvou dnech, ve kterých se (skoro) vůbec nic nestane, a Margot Robbie má ve filmu asi dvě minuty času. Pacinova role zcela zbytečná. O Mansonovi to ve finále skoro není. Ocenil bych snad jen Cliffův trip (ač poněkud nevyužitý) a závěrečnou reklamu na cigarety... 50% ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama