Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zavři hubu, parybo... máš zkažený chrup! Mrskej ploutví jak libo, jen nám nežer trup!" Zakrslí Číňani růstovým hormonem tentokrát nešetřili. Kdyby tu potvoru uviděl náčelník Brody, určitě by utrousil: "Budeme potřebovat většího Stathama!" I mě vystrašila. Ještě větší a hryzavější bestie než muréna Amber, masakrující ve finančním oceánu Jacka Sparrowa, a to už je co říct! Ale od hororu zpět ke scifi. Souboj dvou alfasamců mě zaujal (a to nejsem samice). Neohrožený Statham vyzbrojen harpunou, permicí do fitka, jako Hanlonova břitva ostrým scénářem a smlouvou za pár MEGa, versus mírně přerostlá paryba, spoléhající se na kvalitní, pročež již před miliony let ukončenou evoluci, si navzájem poměřovali ocasy a soupeřili o to, kdo má větší megakoule. Souboj samců zádumčivě pozorovala holčička Meiying, jejíž chudí rodiče jí k Vánocům místo akvária koupili lístek na MEG casting a doufali, že ji při natáčení něco sežere, aby mohli mít syna (viz čínská politika jednoho dítěte). Bohužel, rybář Jason jim plány překazil. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

J. Statham konečne zahral aj niečo iné ako gangstra. Treba pochváliť aj producentov, počnúc kamerou, pretože zopár záberov ozaj stálo zato a aj prekvapenie, že mega žralokov bolo viac prispelo k dobrému výsledku. Pobavila ma scéna keď malý tučný aziat vyjednával u svojej mamy, že chce ísť do mora a neskončilo sa to žiadnym hapy endom, takže za mňa slušných 70%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl MEG i lehce nadprůměrné ambice. Líbilo se mi nejen zpracování, ale i námět, který se zaměřil na megalodona, avšak v úvodu vše zahaluje do tajemnější roviny. Jakmile se však aura tajemna rozplyne, stává se ze snímku tuctová akčňárna v duchu toho nejhoršího dílu Čelistí, tzn. že na kultovní první díl nemá ani omylem. Pro určitou dávku napětí, sympatické herce a postavy, zpracování akčních sekvencí a samotný námět dávám 3*. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)
  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)
  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama