Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele dthwinter k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

První řada se kvalitou ani zdaleka neblíží těm následujícím, ale přece jen představuje start výborného britcomu. Přijde mi, že v první řadě jako v jediné dokázal Atkinson uplatnit svůj Mr.Beanovský talent, který ale pro mě osobně není tak zajímavý jako jeho ostrovtip a sarkasmus v řadách ostatních. Ačkoli tedy hodnotím níže, zejména druhá polovina řady opravdu stojí za zhlédnutí. 70 % ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Genialita britského humoru ukázána naplno. U některých dílů nelze zastavit ne až tak úplně neočekávanou salvu smíchu. 95 % *** "Baldricku, mám 2 fazole, další 2 k nim přidám, kolik jich budu mít?" "Nějaké fazole" "Zkus to znovu, 1...2...3...4, kolik jich tam je? "3...a ta jedna." "Takže 3 a ta jedna je...?" "Aaah...nějaké fazole." *** "A co ty tolety?" " Nu, pokud budeme mluvit v odborné terminologii, jedná se o velice moderní otvory v přední zdi na čerstvém vzduchu, kombinované se široce kapacitním odpadem pod nimi." "Chcete říct, že serete z okna?" ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Rozpruplná série. První díl je z mého subjektivního hodnocení asi nejpovedenější, co se týče celé historie Černé zmije. Vyplňování žádosti do Parlamentu a "studio Volby" jsou scény, na které do smrti nezapomenu. Ale poté se mi zdá, že kvalita o stupínek klesla a ve zbývajících dílech se pohybuje hluboko pd druhou sérií, i když je to stále vynikající podívaná. Ale což, beru to jako odpočinek mezi druhou a čtvrtou sérií, které jednoznačně vyčnívají. 85 % *** "I´ve got a plan so cunning, you can put a tail on it and call it a weasel." *** "Teď vyplníme tuhle žádost do Parlamentu...minimální výše úplatku?" "Jeden tuřín...ale nerad bych se dostal s cenou mimo trh." ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Pro mě (subjektivní názor) je Blackadder nejlepší britský komediální seriál. Zejména díky čtvrté sérii, kterou musím vyzdvihnout úplně nejvýše. Tak geniální satiricky černě zabarvený anglický humor jsem několikrát odnesl neovladatelným záchvatem smíchu. Chtěl jsem tady nějakou ocitovat, ale nemůžu vybrat jedinou, která by trůnila nad ostatními. V každém díle se najde nepřeberné množství vtipných přirovnání, trapných situací a zejména satirických výlevů, z nichž si každý vybere ten svůj oblíbený. Konec celé série přesně zapadá. Absolutní hodnocení. 100 % ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama