Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele adamo_znk k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Rowan Atkinson je génius. Dokázal vytvořit dvě nezapomenutelné figurky. Jedna z nich rozesmívá černým humorem, satirickými vtípky a nezapomenutelnými hláškami, druhá nemluvností a totální demencí. První série se ale ještě hledá není ještě tak geniální jako tři následující. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Stále vynikající série, ale v porovnání s trojkou a se čtyřkou musim dát 4 hvězdáře. Neoblíbenější díl - Pivo (ten by byl minimálně na 5 hvězd!) ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Třetí série Černé zmije je pro mě určitě hned po čtyřce nejlepší. Krom klasiké dvojice Atkinson (Adder) a Robinson (Baldrick) tu září hlavně totálně natvrdlej princ regent George a.k.a. Hugh Laurie. Nejoblíbenější díl jednoznačně Vůl a Volby ! Zamrzí jenom absence Stephena Frye "Jméno?" "Baldrick" "Příjmení?" "Hm... asi vypadni!" "Vypadni?" "Jo, když jsem byl malý a chtěl jsem si hrát s dětmi tak jsem jim říkal ahoj jmenuji se Baldrick a ony my víme Vypadni Baldricku "! ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Rozhodně nejlepší série tohohle skovstného seriálu ! Září jak Atkinson, Laurie, Robinson ( Baldrick forever) ale taky Stephen Fry a Tim McInnerny jako geniální dvojice Melchett - Darling. Absurdita zákopové války je v těhto šesti dílech dovedena k dokonalosti. No a hlavně se tu vyskytuje muj uplně nejoblíbenější díl ze všech 4 sérií - Polní soud. Ten opravdu nemá chybu. "Mám vychytralý plán pane, mám tu výbavu k vašemu útěku." "Výborně Baldricku, kdyby tam bylo kladivo, majzlík, zbraň, francouzký pas a falešný knír tak bych se odtud mohl dostat, tak co tu máme? ....... Tužka a miniaturní trumpetka !" "Ano pane, tužku tam máte proto abyste mi mohl napsat jak útěk dopadl a trumpetku máte pro případ, že byste muset při útěku zabavit nějaké otravné děcko!" ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama