Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Hafran k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Dokonalost rekvizit, charakterů a scénáře vytváří z líznuté Viktoriánské anglie jeden z mála "skutečných obrazů" své doby. xD Atkinson ve své životní roli stejně jako moderní šašek Baldrick v podání Tima McInnernyho. Skok oproti první sérii je obrovský a stále si tuto sérii pouštím nejčastěji ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Tak tady končí všechna legrace a Black Adder se vydává na dráhu politicko-historické satyry..! Brilantní. Baldrick představují utlačovanou revoluční masu perlí více než dřív a staví laťku vysoko pro moderní cirkus. V hlavní roli přibude Dr.House a epizodní roli si zahraje Rimmer z Red Dwarfa. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Nejdrsnější, nejreálnější, trpce veselá a vtipně smutná Černá zmije za první světové války. Klenot humoristické satyry a trpké absurdní hodnocení moderní doby schováno pod třemi šašky z armády. Pro lid co nezná Černou zmiji asi nejsnadnější začátek. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama