Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Wishkah k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Dlouho před Beanem tu byl Lord "Edna" Černá Zmije. A byl to pěkný pošuk :-) ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Intrikátor a mistr hláškař Černá zmije, jeho častý terč a sluha Baldrick a totálně vypatlaný magor princ regent. Co chtít víc?.....snad jen vyslechnout si nejkratší epos :"Žil jednou malý buřtík jménem Bladrick a žil šťastně až do smrti."....absolutní špička. i když je čtvrtá série o kousek lepší, tak i u téhle sem si občas málem cvrkl do kalhot ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Pro mě jednoznačně nejlepší série. Předvede se kompletně celá partička ze všech sérií Černé zmije. Rowan Atkinson sarkasmem a černým humorem nešetří a gagy se valí jeden za druhým jak kulometná palba. Naprosto perfektní. Poklonu skládám zejména za posledních zhruba deset minut posledního dílu. To mrazení a ta tíseň byla hmatatelná a přesto pořád přicházeli hlášky, při kterých ale doslova mrzl úsměv na rtech. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama