Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Ruut k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Moje nejoblíbenější série celého seriálu. Rowan Atkinson se zde pitvoří přesně jako Mr. Bean a v této poloze jej mám nejraděi. Dokonale slizký, zlý, lenivý, hloupý a zbabělý Černá Zmije je asi nejlepší Atkinsonovou rolí. Přece jen oproti Beanovi mu zde dovoluje použít mohem větší škálu výrazů a během jednotlivých sérií se jeho postava neustále vyvíjí. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Poprvé se vtéto výborné britské sérii stává Pan Černá Zmije spíše jízlivým glosátorem. Trochu déle mi trvalo než jsem si na tento posun zvyknul, ale rozhodně doporučuji. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Kromě "Zmijáka" je nejvíraznější postavou asi sobecká královna Alžběta v podání Mirandy Richardson. Stále slušný britský standart. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Tentokráte z vojenského prostředí. Přesněji se zákopů první světové války. O něco lepší než 2. a 3. série. Rowan Atkinson opět ve vrcholné formě jako správný "Zmiják". ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama