Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 2
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Oralfabet k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2018) (S01) 

Boží Hader, Coenovsky laděný mix dramatu a komedie, půlhodinové epizody... Už teď je mi smutno z toho, jak rychle to budu mít zkouknutý. NoHo Hank rules. 9/10 ()

Série 2 (2019) (S02) 

Ještě o úroveň výš než už tak velice dobrá první série. U první řady jsem zmiňoval Coeny, ale teď se z toho už stává něco, co se k ničemu moc přirovnávat nedá, protože to má svou vlastní, jedinečnou osobnost. Pátá epizoda je úžasně unhinged záležitost. 10/10 ()

Série 3 (2022) (S03) 

Zatím nejtemnější série, na humoru se znatelně ubralo a Barryho postava je tady posunuta do opravdu těžce nesympatické polohy (ne, že by dřív byl nějaký svatoušek, ale rozdíl mezi první a třetí sérií je nepřehlédnutelný). Proti tomu směru, jakým se seriál vydal, nic nemám, ale stejně mi přišla třetí série o něco slabší, než ty předchozí, dělo se toho sice hodně, ale nic ve mě nezanechalo až tak silný dojem. Žádná epizoda mě nedostala tak, jako Ronny/Lily z minulé série, vždycky jsem měl pocit, že to mohlo být ještě o něco lepší. Stejně bych ale neřekl, že jsem nějak zklamán a určitě mě zajímá, jak se bude příběh vyvíjet dál. 8/10 ()

Série 4 (2023) (S04) 

Z třetí série jsem měl trochu rozpačité pocity, ale tentokrát jsem se rozhodl plně se poddat Haderově vizi, a můžu říct, že jsem s tímhle závěrem dost spokojen, i přesto (nebo právě proto), že v mnoha směrech působí záměrně neuspokojivě. Unikátní záležitost. 9/10 ()

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama