Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

silentname 

všechny recenze uživatele

"47 Meters Down: Uncaged" je bez debaty jeden z najstupídnejších filmov, čo som videl za celý rok 2019. Toľko absurdných momentiek pokope sa len tak nevidí a dokopy nerozumiem ani titulu. Neviem prečo je to súčasťou "47 Meters Down". Nemá to nič s prvým filmom spoločné. Ani postavy, ani tému a dokonca som si ani neni vedomý, že by naše dievčatá skončili 47 metrov hlboko. Neviem prečo sa to volá Uncaged. V žiadnej klietke nikto nebol. Takže ak mi niečo uniká, prosím vysvetlite mi názov tohto filmu. Nie preklad, ale prečo to dostalo tento názov? Pokiaľ teda náhodou dôvod nebude ten, že prvý film zarobil peniaze, tak sa ideme trošku priživiť a odkusnúť si ešte trošku z koláča. A toto je výsledok. Postavy mi nie sú vôbec symaptické. Dokopy nemajú ani žiadnu osobnosť, ani žiadnu zaujímavú story. Nicole je neskutočne otravná, Mia so Sashou sú stereotypy tohto typu filmov a čo sa týka Alexy, tak voči nej prechovávam asi najviac sympatií. Ako jediná aspoň niečo ukáže. Je relatívne opatrná, snaží sa svojim kamarátkam pomôcť a je racionálna. Takže ak som dúfal, že niekto prežije, tak ona. K Nicole sa ešte vrátim. Myslím si, že jej jednotlivé rozhodnutia dospeli v podstate k situácii, v ktorej sa naše hrdinky ocitli. Prvá do akcie, bez premýšľania. A potom je tu samozrejme scénka s lanom. Nebudem to spoilovať, no myslím si, že to hovorí za všetko. Na jednej strane rozumiem tomu, že ju prepadla panika, na druhej strane to je to najsebeckejšie a najhlúpejšie rozhodnutie, ktoré mohla urobiť. Atmosféra pod vodou teraz moc nepomáha. Vo filme nie je pocit stiesnenosti a izolácie ako naposledy. Okrem toho mám pocit, že v určitých momentoch pľúca našich hrdiniek podali nadvýkony a divil som sa, že sa neutopili. Je tu také množstvo scénok, ktoré by v reálnom živote dopadli úplne inak, že je to na zaplakanie. Koniec je už len čakanie na to, akú ďalšiu stupiditu ešte uvidíme. Nemám viac čo dodať. Tento film je proste úplne odfláknutý film, ktorý nemá nič spoločné (s výnimkou žralokov) s prvým filmom, nemá žiadnu atmosféru a reálne je to klišé horor, ktorý vznikne z nesprávnych rozhodnutí. A vieme dokopy všetko čo sa stane. Neodporúčam to pozerať. Hodnotenie: D- ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem neviděl 47 metrů z roku 2017 a nemohu srovnávat, tak jsem z tohoto hororu nadšený. A kdybych po celou dobu neměl pocit, že jsem vždy nějakou část filmu viděl už i někde jinde (Sanctum, Útok z hlubin apod.), tak bych neváhal i udělit plné hodnocení. Velkým pozitivem byl pro mě závěr, kdy jsem očekával, že jak jsem zvyklí z jiných filmů, tak konec bude ve chvíli, kdy se vynoří z jeskyně, ale tvůrci pokračovali dál a diváka nechali ještě aspoň dalších pár minut bavit. Jak jsem již v jednom komentáři zmiňoval, jsem velkým fandou eko hororů se žraloky a už se těším, až se podívám ne verzi z roku 2017. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Americké horové žraločí béčko o partě holek, které se jdou potápět do jeskynní laguny a pak bojují o život s jednou agresivní parybou, která by ve volné přírodě asi nepřežila, protože něco tak pomalého, co netrefí stojatou kořist pětkrát za hodinu, by asi chcíplo hlady. Tenhle film jsem potkal jen ze zvědavosti, jak vypadá první film nejatraktivnější dcery Sylvestera Stalloneho Sistine Rose. ... každý nějak začínal . ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

S oběma přimhouřenýma očima dávám tři hvězdy, ale opravdu jen proto, že mi přišlo zajímavé prostředí a docela si mě to udrželo a pěkně to plynulo. Což se ovšem nedá říct o některých místech ve scénáři. Žralok je tady totiž až nějak moc slaboučký a neschopný, chování postav v některých situacích ani nekomentuju a nerealističnost některých scén byla opravdu silnou pěstí na oko. Kupříkladu, hlavně závěr je opravdu debilní a neporazitelnost a nesmrtelnost zdejších hrdinek už fakt občas překračovala všechny hranice. Teď jsem si vyjmenovala asi všechny důvody, proč tomuto filmu, který se tak trošku přiživuje na dechberoucí jedničce, která v sobě té reálnosti měla naopak hodně, ubrat na hvězdičkách. Nicméně, nějak mi ten film neublížil a tak nějak mu chci prostě dát víc, než si zaslouží. Takže pro tentokrát se budu řídit srdcem. ()

Vyhy odpad!

všechny recenze uživatele

I když se holky snaží a okolí je fakt krásné, prostě nejsem zvědavý na nereálnou akční blbost s digi žraloky a drsnými, vystrašenými holkami, kterým žádné kousnutí neublíží a i ten nejnebezpečnější predátor je proti nim slaboch. Nelogické momenty, trapné hlášky, zpomalené akční záběry .... První díl měl aspoň soudnost. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama