Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(29%) Ani nevím proč se tento snímek (nyní ho po shlédnutí můžu nazývat těžkým brakem) jmenuje 47 METERS DOWN: UNCAGED. S filmem 47 METERS DOWN z r.2017 má společné jen téma žraloků, ale tím to končí. Není to žádné přímé či nepřímé pokračování, ale to je fuk přece. Tento počin jako takový stojí za starou belu. Což je pro mě o to víc iritující, že ten onen filmík z r 2017 pro mě znamenal naprostou pecku. Jasně, asi jsem jej trochu nadhodnotil, ale těch 5* jsem s klidnou duší dal. Mělo to atmosféru a neskutečné NAPĚTÍ, kdy hlavním hrdinům docházel kyslík a šlo opravdu o vteřiny jejich života + skvělé a nečekané pointy na konci. Zde se nic takového nedočkáme. Samozřejmě, děj je naprosto odlišný a odehrává se to v podstatě ve větším prostoru než v předchozím snímku. Jenže je to tak hloupé, nelogické až parodické, že jsem opravdu přivíral oči chvílemi a těch cca 81 min bez závěrečných titulků bylo pro mě neskutečně dlouhých, že jsem musel dávat tak 5x pauzu. Nejhorší je asi přestřelené finále dvou hrdinek, které bojují se žralokem jak s malým zlobivým pejskem. Žralok je chňapne a mává s nimi a nakonec to přežijí. Krom toho třeba prostředek filmu nabídne mnoho absurdních scén, kdy X žraloků v pohodě proplouvá okolo našich úžasných hrdinů a zaútočí na ně jen někdy. Chápu, že jsou někteří žraloci zde slepí, ale to jak ty lidičky pod vodou vydávají hlasité frekvence díky těm posraným přístrojům, tak to by snad vzbudilo i dávno zhynulé dinosaury. Prostě logika zde chybí. A třešničkou na dortu jsou totálně debilní zpomalující efekty, zejména na konci filmu – to podkopává úroveň snímku snad nejvíc. Divím se tomu, že to natočil tento režisér, který natočil předchozí 47 meters down a nebo třeba i obstojné snímky na 1 shlédnutí jako jsou třeba ONI 2 nebo TEMNÁ STRANA DVEŘÍ. Hudba od studia tomandandy není zde nějak výrazná, ale furt obstojná. Herci též nejsou špatní – tam bych chyby nehledal. Nějaký ten nápad s vizuálem pod vodou – fajn, víc toho ale pochválit nemohu. Rád bych dal slabší 2* - asi by to kvalitou i tak nějak odpovídalo, ale nemohu. DĚSNÝ FILM! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bez ochranného železného kondomu do mexických vod nelez aneb (pohlavní) styk s bílými slepými žraloky povolen. Volné pokračování si užijí ti diváci, co nejsou kandidáti přírodních věd, rádi sledují zprávy pro sluchově postižené a nikdy nebyli s Jakubem na rybách. Čtyři mladé holčiny, co se odhodlaly potápět v zakázané oblasti jeskynního komplexu, kde se také rozkládá zničené podvodní město, jsou ideální potravou pro žraloky z čeledi nebystrozrakých. Zapamatujte si jejich jména, protože jakmile nasadí potápěčskou výstroj, už je od sebe stěží rozeznáte. A finální únik před žraloky s výletní lodí na dohled má silně parodický nádech. Prostřední část je solidně vypjatá a zároveň i napínavá. Technická stránka mě nepobouřila, nebyla totiž vyloženě zaostalá, žralokům to slušelo. Ovšem iritující byl hudební doprovod, který dokonce navozoval dojem, že blížící se predátor vyluzuje i nějaký zvuk. Přístupnost zamezila krvavým jatkám, první dva smrťáky byly ubohé. Mandy Moore se odporoučela už v jedničce, o hvězdný status se nyní postaral John Corbett, tvůrčí parta ovšem zůstala pohromadě. Režisér Johannes Roberts, jenž se zaměřuje na hororovou tvorbu různorodé kategorie a kvality, se opětně nad scénářem sešel s Ernesto Rierou, dovedný kameraman Mark Silk se znovu postaral o barvitě nasnímaný podvodní svět se všemi jeho životu nebezpečnými nástrahami. Mladé maso v podobě Sophie Nélisse (od dob Zlodějky knih nám vyspěla), Brianne Tju, Sistine Stallone (Rambo se činil) a Corinne Foxx bylo náležitě vymácháno a jako návnada fungovalo na jedničku, navrch z břehu eroticky divákům kynula Brec Bassinger v roli šikanující tyranky. Výsledek má nechtěně směšné a značně předvídatelné momenty, ale nepostrádá i seriozní napětí a neotřelé nápady. Oproti jedničce jsem byl zabaven i absurdně pobaven. 8/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

asi tak hodinku z těch cca osmdesáti minut stopáže je druhý díl 47 meters poměrně hezky vypadající a decentně zábavné béčko.Škádlí sice logiku ještě o něco víc než první díl (ač nejsem expert myslím,že by děvčatům vzhledem k jejich chování došel vzduch mnohem,mnohem dřív) a ani zdaleka nepřináší nic objevného,ale to snad ani nikdo nečeká.Pak ale přijde posledních deset minut,kde se film zvrhne až do absurdní parodie a během téhle chvíli jde i to pracně vybudované málo kompletně do kopru.Škoda...a nebo možná ani ne...40% ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Zředěnější odvar velmi povedené jedničky. Ta bodovala především tím, jak operovala s klaustrofobickou atmosférou uzavřeného prostoru, blízkosti nebezpečného predátora a docházejícího vzduchu, a v podstatě po celou dobu z této přímočaré cesty neuhla. Ve dvojce se srovnatelně hutné pasáže v podmořském městě, ve kterých se vkusně sází na tmu, neklid a tušenou blízkost žraloka, peklužel překlopí do za vlasy přitažené a béčkově vyznívající survivalové honičky, kterou ani režie, ani herecké výkony protagonistek nemají šanci utáhnout. Celkový dojem pořád spíše dobrý, ale rčení "méně je někdy více" zde platí zcela bez výjimky. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Nad zatopeným Mayským pohřebištěm s točitým schodištěm ( doména Evropy a nikoli Střední nebo Jižní Ameriky), raději mávnu rukou... Kolik generací kříženců Žraloka Bílého a Žraloka Útesového by zde muselo z nějakého důvodu žít, aby přišlo o zrak a "vybledlo"? Nejméně deset... Vzhledem k perfektní orientaci by již první "milostný" pár odtud našel cestu zpět do otevřených vod rychleji, než by herci stačili vysvléci plavky... Člověk není na Jídelním lístku, který Matka Příroda dala těmto "Lékařům moří a oceánů" již před 230 miliony let... Navíc, člověk je samá kaloricky nevýživná kost, svalstvo a oproti na kalorie bohatému tuku ploutvonožců a jiných mořských savců, ale i ryb, je i sebevíce korpulentní dáma či pán jen chudou náhražkou... Nuž, i v tomto snímku jsme se dočkali žraloků s vysokým IQ (oproti průměru), ale přesto tak hloupých, aby naráželi do do pro ně úzkých skalních tunelů, a nevyužívali Lorenziniho ampule, které i zcela slepému žraloku prozradí bioelektrické pole produkované každým živým tvorem... Závěrečné zcela nesmyslné scény záchrany obou sotva 50 kg vážicích dívek, už byly na mne až příliš. Více než tunový žralok, schopný silou skusu překousnout ocelové lano, navíc svým masivním ocasem vymrštěný celým tělem z vody (jako při lovu na ploutvonožce), s bídou v pase 60 cm měřící dívčinu pouze čelistmi povrchně zraní, přestože by z ní ve skutečnosti udělal kusy dva... Dejte mi svatý klid, abych byla schopná tyto hlouposti rozdýchat, zavřít obě oči, a za celkem zdařilé animace žraloků dát snímku alespoň 20% a tedy 1 hvězdu... Jen se modlím, abychom se nedočkali třetího dílu... Bůh opatruj žraloky ode všeho lidstva, a zvláště scénáristů a režisérů! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)

Reklama

Reklama