Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

sharky 

všechny recenze uživatele

Seriál pro teenagery, který je koukatelný tak do 15 let, s každým rokem navíc vám musí zákonitě přijít velmi pitomoučký. Celkem funguje atmosféra, ale to je tak všechno. Postavy jsou mnohdy nechtěně komické a přehrávané. úplně je nejhorší je hlavní představitelka Kiernan Shipka, kterou by nevzal mezi sebe ani ochotnický divadelní spolek v Karivné. nemám nic proti proti metoo tématům, ale musí to být naroubováno do děje přirozeně a nenásilně, tady to tak strašně nuceně trčí, že to místy hraničí s parodií ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Společně s tímto, Scottem Pilgrimem a Walking Dead je to jasný důkaz toho, že komiksové adaptace zřejmě rád mám, jen mě nezajímají superhrdinové. Na první pohled moc krásně udělaná adaptace, kde se z tradičně karikaturně ztvárněných satanistů stávájí fully fleshed-out lidé se sny a problémy (Addams Family, anyone?). Vizuály zmáknuty na jedničku, jak už jsem u seriálů z produkce Netflixu zvyklý, dokonce odstranili i klasický neduh v podobě toho, že ze seriálů se stávají dlouhé filmy. Zde je sice seasonal story arc přítomný, ale epizody jsou skutečně epizodní a určitou narativní strukturu dodržují. Klasickou televizní Sabrinu mám nakoukanou, byť už jsem stihl většinu zapomenout, ale casting oproti staré verzi je skvělý, i včetně Richarda Coyla, kterého jsem dosud znal z role úplně opačného typu postavy Jeffa Murdocka z Párování. Sabrina obsazená i zahraná na jedničku se všemi pubertálními negativními stránkami a (ne)zdravou dávkou sebevědomí a la "Why must you always insist that the universe grant you special privileges?" (zmínil bych i jednu vynikající scénu z 10. epizody, ale to by byl velký spoiler). Na jednu stranu mi chybí ta nebojácná a kouzlící Sabrina z pilotu, na druhou stranu tropa "zlomit hororem člověka, který je nebojácný a plný sebevědomí" je jedna z mých oblíbených, takže to mě až tak netrápí. Dokonce mě ani netrápilo "girl power" poselství. Co mě však trápilo a trápit bude pořád je nekončící infodump od postav postavám, které by dané informace měly dávno znát. A není to proto, že by to tvůrci nevěděli, o čemž svědčí jasný lampshade hanging v podobě věty: "Thank you for stating the obvious, Hilda." ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Super dark teen seriál o starej známej Sabrine. Hlavne Teta Zelda trochu pritlačila na píľu, ale celkovo je seriál v znamení krvi, temného pána, smrti a podobne. Druha séria pôsobila do nejakého šiesteho dielu ako prešľapovanie na mieste, no aspoň tie zvyšné diely to zachránili. No tak tretia séria, neviem neviem. Nenudil som sa, ale tu mi už seriál pripadal fakt viac pre teenegerov. Bola tam síce krv a náhle úmrtia, ale k čomu to je, keď je koniec aký je. Piesne mi nevadili, ale vôbec sa k príbehu ani atmosfére nehodili. Netflix asi skúšal, či by to išlo. Diváci im ale verím tento výmysel rýchlo vyženú z hláv. Prvé dve série aspoň mali zmysel, ale tu mi to prišlo ako iba niečo naviac, čo bolo úplne zbytočné. Postavy boli také ploché, zo Sabriny sa stala neohrozená a arogantná hrdinka, kúziel tu bolo málo a hoci tu bola predzvesť niečoho väčšieho, budeme si musieť asi počkať na ďalšie série. Peklo absolútne nevyužité, Michelle Gomez stále lahodná, ale aj ona mi prišla nejako málo na obrazovke. Celkovo sa tvorcovia asi snažili dať do tejto série veľa a zároveň urobiť ucelený príbeh, až mi to vyšlo také prázdne, že som nedostal plnohodnotnú sériu. Na druhej strane, oproti predchádzajúcej sérii boli diely viac vyvážené. Posledný diel bol úplne WTF, kedy tvorcovia už takmer úplne zahodili logiku a ani sa nesnažili nejako to všetko vysvetliť. Len sa všetko nejako stalo, a samozrejme všetko išlo ľahko a scenáristické barličky len tak lietali (čo sa týka celej série). Roz a Harvey úplne zmenili povahy, zrazu sú z nich neohrození bojovníci, absolútne nikto v Greendale sa nad ničím nepozastavuje a tým pádom nie je problém. Katastrofa. Prvé štyri diely 4. série tiež neboli bohvie čo a pôsobili veľmi teenegersky, no druhá polovica bola dosť super a bavila ma. Síce si to spievanie mohli odpustiť a koniec bol trochu uponáhľaný, ale kvalita oproti 3. sérii išla hore. Potešil aj 7. diel, ktorý priniesol aj trochu nostalgie a hlavne konečne hovoriaceho Salema.V konečnom dôsledku hodnotím štvrtú sériu ako aj celý seriál pozitívne. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Super stylová čarodějnická záležitost, která pojala Sabrinino jméno opravdu originálním způsobem, který jsem v seriálové podobě velice vřele uvítala. První díl sice rozpačitý, ale od druhého už to vzalo sešup a každá epizoda byla charakteristická svou zápletkou a jednotlivé příběhy byly většinou zdárně dotáhnuty až do konce. Od vizuálu, přes výpravu, kostýmy, prostředí až po herecké obsazení je to opravdu na špici a všechny díly byly nadprůměrné a zábavné. Jednu hvězdičku si ale zatím schovám pro sebe, protože mám takové tušení, že druhá série bude této jistě konkurovat. 2. série vypilovává Sabrininy příhody a rozvíjí její osudy na maximum. Je to více sexy, odvážné, peprné, brutální, vtipné a dočkáte se i většího množství pekelných sil. Nápad stvořít tento seriál je opravdu neocenitelný a jsem strašně ráda, že si to drží úžasnou kvalitu, styl i dynamiku. Postavy jsou výborné, po humorné stránce to nejvíc táhne asi Hilda, ale nemůžu říct, že by mi tam někdo vadil. Já doufám, že se vzniku dočká i třetí řada a pokud si bude držet obdobnou kvalitu, budu uvažovat o udělení pětihvězdí celému tomuto počinu, protože je to prostě skvělé osvěžující bezkonkurenční zpracování dříve podprůměrného seriálu pro náctileté. 3. série pro mě byla během tří prvních dílů docela průser. Vůbec jsem se do toho nějak nemohla dostat a ani jsem se nehrnula do toho, abych jí viděla co nejdřív. Po prvních třech rozpačitých a nadmíru nudných epizodách to ale naštěstí začalo zase nabírat na obrátkách a příběh měl opět koule. O největší zábavu se tu stará nový coven plný rozmanitých postav, které naší Sabrině opravdu zavaří. Do Pekla se dostáváme čím dál častěji, ale charakter Sabriny začíná možná až moc frackovatět. Třetí série je k mému překvapení také plná nových muzikálových vložek, které se mi tam jeví spíš jako takové awkward momenty a zkrátka to má malinko jiný feel, než jsme zvyklí. Druhá půlka série byla skvělá, ovšem ta první se postarala o to, abych už se pomalu začala obávat o kvalitu tohoto seriálu a hodnotím spíše třemi a půl hvězdami. Závěr je opět otevřený pro pokračování, avšak už nemám tušení, kam by tohle mohlo spět. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Podobne ako pri seriáli Riverdale (od r. 2017), tak aj tu je ťažké povedať, kedy sa seriál odohráva. Seriál obsahuje odkazy na šesťdesiate a sedemdesiate roky, ale niektoré postavy vlastnia produkty Apple, takže je zaradenie do jednoznačnej doby nemožné. [Zdroj: popbuzz.com] (Marceloo)
  • V tomto seriálu Salem neumí mluvit. Ani se mu nedostává tolik pozornosti, jako v původním seriálu Sabrina - mladá čarodějnice (od r. 1996). Jedním z těchto důvodů, mimo ten, že seriál má být o něco temnější než původní sitcom, je ten, že Kiernan Shipka je alergická na kočky. I kvůli tomuto se chvíli uvažovalo o tom, změnit Salema na psa. (Kacitr)
  • Seriál se měl původně (podle scénáře datovaného 30. 11. 2017) odehrávat v roce 1968. (J.F.B.)

Reklama

Reklama