Reklama

Reklama

Manifest

(seriál)
  • USA Manifest
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2018–2023), 45 h 17 min (Minutáž: 40–50 min)

Tvůrci:

Jeff Rake

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Josh Dallas, Melissa Roxburgh, J.R. Ramirez, Athena Karkanis, Luna Blaise, Parveen Kaur, Joel de la Fuente, Curtiss Cook, Richard Topol, Mugga, Jack Messina (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(62)

Když let číslo 828 společnosti Montego bezpečně přistál po turbulentním, leč rutinním letu, posádce a pasažérům spadl kámen ze srdce. Přesto však v průběhu těch několika hodin v letadle uběhlo na světě pět let a přátelé, rodiny i kolegové cestujících dávno oplakali jejich ztrátu, vzdali se naděje a posunuli se v životě dál. Zatímco stanou tváří v tvář nemožnému, všichni teď dostanou druhou šanci. Jakmile však jejich nová realita získá jasnější obrysy, objeví se daleko větší záhada a někteří z pasažérů si brzy uvědomí, že jsou možná předurčeni k mnohem významnějším věcem, než si kdy vůbec dokázali představit. Tvůrci Robert Zemeckis, Jack Rapke a Jeff Rake zvou diváky na nečekanou a emocemi nabitou výpravu do světa založeného na naději, odvaze a osudu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu závěr. A popravdě. Tím koncem si to u mě tvůrci vyžehlili. Seriál má celou dobu takový zvláštní, až devadestákový look a rozhodně ne každému to sedne. Ale mně to vůbec nevadilo. Byly nastaveny zajímavé okolnosti, témata, otázky. Herci byli příjemní. Stále se něco dělo. Největší problém vidím v délce. Dvě série by úplně stačily, protože se dá říct, že druhá a třetí série už jen recykluje totéž stále dokola a tvoří jen jakousi skoro zbytečnou vatu mezi 1 a 4. Zpět k závěru. Ten se povedlo vyřešit velmi dobře. Nebyla zodpovězena spousta otázek, ale nezůstalo to vše vyloženě na fantasii diváka, jako např. v Lost. Každopádně s Lost tohle nesnese srovnání a ostrované jsou o několik tříd jinde. Melissa Roxburgh a Daryl Edwards jsou tahouni! ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Celé jsem to dokoukal jen proto, neboť jsem chtěl zodpovědět veškeré otázky a celkově jsem chtěl zjistit, jak se tvůrci s celkovým konceptem vypořádají a jak dopadne finále. Většina postav mi s postupem času začala vadit a přiznám se, že kdyby seriál měl být ještě o pár dílů delší, asi abych hodnocení snížil. Takhle hodnotím jako průměrnou rodinnou scifi se zajímavým námětem. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Takový mix Lost, The Event a 4400 a možná pár dalších kousků. Bohužel tomu narozdíl od jmenovaných chybí nějaké napětí a něco, čím by to zaujalo. Herecky prázdné, i když je tu pár známých tváří, zde mě nikdo nezaujal. Stále jsem čekal, kdy se to rozjede a i když tam občas byl náznak něčeho lepšího, tak jsem se spíše nudil. Nakonec je zázrak, že jsem to skoukl celý. 50% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Stala se z toho moje srdcovka, takže musím dát plnou palbu. Po dvou sériích už ty milé, hodné a sympatické lidi beru jako rodinu. A pořád mě to baví, ačkoliv těch dílů na jedno brdo je trochu moc, o tom žádná. Proto samozřejmě chápu, že na to spousta lidí nemá trpělivost. A taky je jasné, že autoři asi ještě stále netuší, jak to důstojně a aspoň trochu logicky ukončit, což je prostě klasický problém všech těchto extra mysteriózních a překombinovaných pohádeček. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že po třech řadách Manifest dolétal.... Manifest tak pro mě zůstane seriál, který měl jeden z největších potenciálů, ale totálně ho promrhal. Úvodní informace lákali na nové "Ztraceni", ale je třeba si přiznat, že Manifest je vesměs hlavně obyčejnou vztahovkou, obohacenou o občasný sci-fi prvek řešení případu letu 828. EDIT 2023: Tak nakonec ještě Netflix stihl seriál zachránit pro jeho zdárné ukončení v podobě další řady, která byla vlastně dvěma řadami, ale z nějakého důvodu to byla jedna řada rozdělená na dvě poloviny. Ta vznikla, aby mohli tvůrci dovézt seriál k plánovanému konci, který se řadí mezi ty, kdy vám vlastně sledování celého seriálu zpětně příjde jako zbytečnost. ()

Galerie (732)

Zajímavosti (5)

  • Ve 36. minutě čte Ben (Josh Dallas) knihu „Jsou světla, která nevidíme“ od autora Anthonyho Doerra. Podobně jako v seriálu se i v knize odehrává honba za modrým kamenem, který je opředený legendami o jeho čarovné moci. Konkrétně se o kameni píše, že jeho držitel získá věčný život, ale dokud ho bude mít u sebe, na všechny jeho milované postupně dopadne smůla. Navíc člověk, který v knize po kameni pátrá, je též sužován rakovinou a kámen je pro něj nadějí na uzdravení. (Wikishka)
  • Keď sa Michaela, Zek, Saanvi a Ben rozprávajú v nemocnici, Michaela sa postaví zo stoličky a povie Benovi, aby dohliadol na Saanvi, je možné vidieť vzadu na Michaeliných nohaviciach pripevnený mikrofónový vysielač. (TheDomoD)
  • Seriál se odehrává v „budoucnosti“. Letadlo přistálo 4. listopadu 2018. Což znamená, že během doby, co vyšly první epizody, je letadlo pořád ještě nezvěstné. (Lenore666)

Reklama

Reklama