Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (685)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu to "něco navíc", co jsem našel třeba v nedávné neesonovce Mezi vlky, a posledních pět minut je vyloženě otravných, jinak jsou ovšem Mělčiny více než dobrá - především - podívaná. Na Blake Lively, přírodu barevnou jako z katalogu cestovní kanceláře a na skvělého žraloka (málo ukazovaného ne proto, že by snad bylo obtížné ho vyrobit, nýbrž kvůli napětí, což je fajn) se mi totiž dívalo jedna radost. Film rychle uteče, má spád a je zábavný, režie ví, co dělat, aby ničeho nebylo příliš (strašně moc se mi líbilo jedno sežrání mimo záběr) a soundtrack Marca Beltramiho patří rozhodně k tomu lepšímu, co se na poli filmové hudby letos urodilo. Čisté čtyři hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stále slabší kousky nám předkládá tenhle rejža. Blake Lively na ploše 80 minut absolutně nestačí a její myšlenkové pochody, kterých není ani mnoho, film ani neobohacují ani neposunují. Sandra Bullock podobnou samotu zvládla mnohem lépe. Mělčiny navíc nefungují ani jako horor. 3 postavy zmizí pod hladinou a vše sledujeme očima hlavní hrdinky hodně z dálky. Žralok je podlá svině a než znovu Mělčiny, to raději už i snad žraločí Útok z hlubin. 45% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

„Blonďatá pipka a moře“ je rozhodně mnohem záživnější než ta ukrutně přeceňovaná Ernestova uspávačka hadů. Pipka není existenciálně dementní, nijak nefilosofuje o geriatrických jinotajích všehomíra, jen asi tak 15 minut zasurfuje na reklamu pro Čedok, ukáže, že i v neoprénu je daleko píchatelnější než ten Hemingvejův geront, a hned na to chytne rybišku jako kráva! Tou je naneštěstí mimořádně zmrdský žralok, kterému rybina už lezla krkem, tak se rozhodl zpestřit si jídelníček kulantní roštěnkou, a to za každou cenu. Ke vší té hrůze je to děsný yntelechtuán, Sun Tzua má ve struně a člověk jen čeká, kdy se vynoří, modulovaným basem pipce oznámí, že to má za pár, a při čekání na příliv začne nudou na ploutvích počítat kvadratické rovnice. „Ale jebat!“, jak s oblibou kultivovaně říkáme my, benevolentní filmoví teoretikové. Jedna skála, jedna mrdna, jedna paryba a jeden racek, ale i tak je z toho nakonec vcelku zábavný čelisťoidní přežívák a milý manýristický doplněk k vychlazenému lahváči. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ani se mi pomalu do toho nechtělo, ale nakonec jsem si to bezmyšlenkovitě pustil. Výsledek mě příjemně překvapil. Nejedná se sice o nějakou hitovku, ale jako jednohubka je to super. Režisér Jaume Collet-Serra odvedl slušnou práci. Jeho filmy Neznámý, Non-stop a Noční běžec s hlavním představitelem L.Neesonem se opravdu povedly. Proto jsem se divil, že se pustil do tohoto rádoby využitého žánru. Snímek má krátkou stopáž, vcelku rychlé tempo, příjemnou hrdinku Blake Lively, kamera je hezky přehledná, zajímavé prostředí atd. Napínavost, emoce a tak – to je zde nastíněno minimálně, finále je už klasicky co se týče tohoto námětu trochu ujeté a úsměvné, ale to mi příjemné sledování filmu nezkazí. Hudba od Beltramiho je taková obyčejná, ale k tomuto účelu dostačující. Nevěděl jsem zda-li dát 3 nebo 4 hvězdy. Nakonec jsem zvolil tu lepší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Film bol úspešný v pokladniach, keď rozpočet 17 miliónov dolárov zarobil už za prvý víkend a nakoniec zarobil celkovo 119 miliónov. (Arsenal83)
  • Blake Lively mala kaskadérku pre surferské scény, pretože nevedela surfovať profesionálne. „Všetko, čo som vedela, bolo pádlovať,“ povedala. Jej dablérkou pri surfovaní bola profesionálna austrálska surferka, 19-ročná Isabella Nichols, ktorá naučila Blake ako správne pádlovať, ako navoskovať dosku a nasadiť lano na nohy a plutvy, aby to vyzeralo autenticky. (Arsenal83)
  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)

Reklama

Reklama