Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 4

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (685)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda byl to drsťák jak prase a holčina měla asi tak trojitej výcvik u zelených baretů, poněvadž já bych tam zařval už tak po deseti minutách. Viděl jsem druhou žralokovku a musím říct, že dobrý, asi nejpodstatnější je tempo, že se na tak malým prostoru pořád něco děje a že tvůrce byl soudnej a nedělal z toho F.L Věka na 20 dílů. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který díky krátké stopáži ani chvilku nenudí. Naopak, Collet-Serra je kvalitní režisér a zvládá emocionální momenty, lekačky, napětí... Blake Lively nesleze z plátna a pro mě překvapivě je velmi sympatická, takže mi nedělalo problémy si o její postavu dělat jako divák starosti. Líbilo se mi, že mexické postavy jsou tu vykresleny pozitivně/neutrálně, ne jako podezřelí cizáci, kteří chtějí jen ukradnout Nancyin americký iPhone. A líbilo se mi, že Nancy není žádná dáma v nesnázích. Collet-Serra má čas i na to věnovat pozornost rackovi, který Nancy celou dobu dělá společnost. (Byla jsem si jistá, že to racek schytá!) Jako jednohubka (o nic jiného se zúčastnění nesnažili) jsou Mělčiny dokonalé - pobaví, napnou, nabídnou krásné scenérie a sympatickou hrdinku, o kterou se budete bát. 70 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný animal survival. Napínavé, atmosferické a výborne zahrané. Navyše čo v tomto subžánri nebýva často zvykom došlo aj na niečo málo emócií, o ktoré sa postarala čajka Radko a jej odvážna plavba na malom surfíku. Škoda len, že tu bolo toľko málo uveriteľných a veľa protifyzikálnych vecí, to veľmi ubralo na celkovej kvalite a atmosfére. Lepšiemu hodnoteniu by pomohlo aj to, keby tu vystupovalo viac postáv, stačili by jedna-dve a samozejme viac detailov. Aj napriek tomu však spokojnosť. 65/100 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Efektní, audiovizuálně našlapaná a co do gradace všech klíčových momentů téměř dokonale vysoustružená thrillerová práce. Blake si bez zakopnutí uhraje všechny polohy a když právě vylézá na prkno / velrybu / skálu jen pár desítek centimetrů od žraločích čelistí, myslel jsem, že mi opěradla v kině zůstanou v ruce. Proto je škoda, že se ve finále neustoupí od očekávané přepálenosti a je nutné se rozloučit se vší parádou, která je tady spíš k smíchu. O ty žánrové mantinely, které Serra chvíli zkoušel šikovně vymetat, se tak Mělčiny na samém konci zbytečně omlátí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Jaume Collet-Serra sa pri návrhu žraloka spojil s umeleckým oddelením. „Prišiel som k záveru, že žralok musí byť samica. Samice sú o niečo väčšie a majú veľké jazvy po párení. Vizuálne sú strašidelnejšie, pretože sú viac ochranárske." (Arsenal83)
  • Vzhľadom na neočakávaný úspech v pokladniach sa objavili hlasy, že sa natočí dvojka, no režisér Jaume Collet-Serra zavrhol túto myšlienku, že on neverí na pokračovania a chce robiť len originálnu prácu. Paradoxne, on sám svoju režisérsku kariéru odštartoval remakeom (Dom voskových figurín, 2015) a sequelom (Góóól! II, 2007). (Arsenal83)
  • Pôvodne sa mal natáčať na pobreží Mexického zálivu v Spojených štátoch neďaleko Galvestonu, ale filmárom bolo z bezpečnostných dôvodov zamietnuté povolenie na natáčanie. Natáčalo sa napokon v New South Wales v Austrálii, mimo iného na Ostrove lorda Howa a tiež na austrálskej pláži Gold Coast. Film sa natáčal od 28. októbra 2015 do 15. januára 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno