Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (685)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vďaka krátkej stopáži som sa nestihol nudiť, ale veľa od toho nechýbalo. Úvod sa podarilo tvorcom natočiť obstojne. V krátkosti sme sa zoznámili s hlavnou hrdinkou a mohli sme si spoločne s ňou užiť jazdu na vlnách. Príchod žraloka bol pomerne napínavý a bavil som sa dokonca aj pri infantilnýzch scénach s čajkou. Pri neskorších súbojoch s morským dravcom sa však už napätie začalo vytrácať a spôsob porazenia žraloka bol naozaj nezmyselný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neradostných výluhů Čelistí jsme tady měli už zatraceně hodně. Kombinace rychlých střihů, roztěkané kamery, plastových ryb, umělé krve a mizerné dramatické hudby byla přinejmenším pokaždé úsměvná. Solidní španělský řemeslník Jaume Collet-Serra se s ničím nemazlí, hned nám naservíruje několik sympatických záběrů na odlehlou pláž a hlavně pohled na božské tělo dlouhonohé Blake Lively s blonďatou hřívou, které umřela matka, ale byla bojovnice a nedostudovaná medička Blake (pochopitelně) záhy taky bude. Chvíli si zařádí na prkně, pokecá s dvěma hošanama a pak to přijde. Primitivnější (zápletkou) to být nemohlo. The Shallows nicméně představovaly takového černého koně letní filmové nabídky. Zklamaly tak napůl. Zraněná dívka odkázaná na kousek útesu a vlastní zbytky sil tu a tam dělá zvláštní rozhodnutí, tvůrci to tu a tam hodně přeženou s ambicemi a diváckou trpělivostí (finále je hodně úsměvné), na druhou stranu je otázkou, co je lepší cestou? Zda podobně laděné snímky, ve kterých postavy dlouze plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev, což se stává nepříjemně únavným..? I tady diváka napadá, co a jak šlo udělat lépe, nicméně se alespoň opravdu hezky kouká na slušné vizuální nápady a Blake Lively, pro kterou byla Věčně mladá první seriózní hereckou příležitostí a nyní potvrzuje, že vlastně solidně utáhne i podobnou survival jednohubku. Pokud nečekáte příliš!! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Blake je k zulíbání a racek rovnou na Oscara, ale celá ta historka, i přes sympatickou délku, je tak nějak matná a bez opravdového překvapení. Párkrát jsem obdivně dumal nad produkčním zázemím, kde asi končí hrátky s kamerou a začínají nenucené trikové kejkle, ale Serra přijímá do své řemeslně vycizelované dílny jenom velmi ledabylá scenáristická zadání. [Finále = humorný sebeparodický fail. Až mi bylo všeho toho předchozího snažení docela líto.] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Série hladový vs. jídlo dostává další film s ponurým a nerealistickým koncem (pro efekt pokazí atmosféru), ale neznamená to, že jako celek nefunguje. Taky nápad s velrybou je hodně fajn. Chutné opálené tělo Blake Lively bylo už od začátku hlavní devízou Mělčin a v tomhle ohledu hlavní hrdinka neselhává. Příběhově jde o variaci na Gravitaci a vnitřní dramata děj zbytečně natahují. Racek je tu snad jediná opravdu sympatická postava. Hororové nuance jsou ovšem zvládnuté na jedničku a to včetně lekaček. Collet-Serra umí točit líbivě, ale raději si od něj dám R-ko a s Neesonem v roli tatíka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)
  • Původně měl film režírovat Louis Leterrier, ale projekt opustil kvůli rozdílným názorům se studiem a snížení rozpočtu. (Spidey3)
  • Krabi na skále u Nancy (Blake Lively) byli praví. Byli nasbíráni na pláži, kde před tím přirozeně umřeli. (applause)

Reklama

Reklama