Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 1

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Byť se to může zdát jako kýčovitý klišé, tak to má něco do sebe. Je to něčím jiný. Možná je to neokoukanými herci (jak Haley tak Cole jsou vážně strašně sympatická dvojka), možná je to samotnou atmosférou nemoci. Asi tu ani tak nejde o ten samotný příběh, jako o emoce, které má divák cítit. Já je cítila, takže za mě film splnil účel, kvalitně jsem si pobrečela a zase jsem si o něco víc začala vážit zdraví svýho a svých blízkých. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě hodně překvapil! Patří do té sekce filmů, které miluji a nesnáším zároveň, protože je většinou probrečím. Tento jsem snad probrečela nejvíc. Je to krásný, ale smutný film se silným námětem. Tématem je podobný snímku "Hvězdy nám nepřály", ale o dost lepší. Jsou tu sympatičtí herci a soundtrack, který celu story podtrhuje. K tomu je snímek inspirovaný skutečnou osobou, která trpěla stejnou nemocí, jako hlavní postavy ve filmu. Dál už nebudu spoilerovat a doporučuji. Knihu si určitě přečtu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dostalo mě to. Něco mezi nezávislým rom-comem a hollywoodskou dojímačkou a nebo jak už tu bylo zmiňováno, něco mezi The Fault In Our Stars a Red Band Society. A ze všeho si to bere to nejlepší. Haley Lu je 100% kouzelná, Cole Sprouse neotravný sympaťák a jiskří to mezi nimi perfektně a to i když jsou pět stop od sebe. Soundtrack též supr. Realistický film? Jak v čem, ale asi spíš ne. Kvalitní pocitovka? Naprosto. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak zase niečo o chorobe a umieraní. No som prekvapený, na to ako som tohto námetu v poslednej dobe prejedený, to nebolo až tak zlé. A to aj napriek tomu, že mi tu občas trápne klišé romantických umieracích filmov otrieskalo hlavu o stenu. Napríklad to porovnávanie jaziev, narodeninová oslava.... Nejak mi to v tomto prípade nevadilo. Možno to bolo vďaka sympatickému hereckému obsadeniu, alebo že sa celý príbeh autori snažili poňať reálne a čo to o chorobe aj povedať. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Atypický teenage romantický film, odohrávajúci takmer výhradne v nemocničnom prostredí. Príbeh s klasickými prvkami, ktorému sa (samozrejme) nepodarilo vyhnúť klišé momentom, ale to som ani nečakal a ani to, aby to bol film, kde tlačenie na citov je trošku minimalizované (pretože toto v tomto konkrétnom prípade je takmer nemožné). Napriek tomu film ako celý z nejakého dôvodu „funguje“ (aj keď je to po prvom videní veľmi krehké – možno časom už to bude pevnejšie). A jednoducho si to neviem vysvetliť. Z hry dvojici H. Lu Richardson a C. Sprouse som cítil úprimnosť (hlavne keď som sa pozrel do ich očí), páčili sa mi nápady na organizáciu spoločného programu (oslava narodenia, rande). (A áno, za určitých podmienok môže existovať „Sex“ bez dotyku. Stačí, keď sa pozriete do očí zamilovaných.). Film obsahuje nemalý počet idealizovaných a „dokonalých“ scén (fakt existujú takéto nemocnie s takým personálom?). Na poste „vedľajších hercov“ bol najvýraznejší M. Arias. Pekný a dojímavý záver (mám na mysli rozlúčku zamilovaných), pri ktorej len málokto dokáže zabrániť slzám v očiach. P.S.: Vážte si svoje zdravie a ten „čas“! Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste New Orleans od 25. mája do 26. júla 2018. (MikaelSVK)
  • Veľkú časť Willovych (Cole Sprouse) umeleckých diel nakreslil Caesar Meadows, grafik z New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama