Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (913)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nemusel moc fantasy a je tomu tak i v dnešní době. Barbar Conan mě jako dítě u "vhs videa " příliš nenadchnul. Ovšem o nějakou tu desítku let později je tomu zcela jinak. Ten film podle mne svým věkem zraje jako víno , což se o filemch 80. let obecně říct nedá. Je tam naopak opačná tendence. Tohle je pro mne nejlepší fantasy, jeden z nejlepších filmů o pomstě a nakonec i jeden z nejlepších filmů podle komixu. Začínající Arnold se zde vyloženě na svoje poměry překonává a to, že většinu času promlčí mi ani příliš nevadilo. Technicky naprosto dokonale zvládnutý film, kterému se jinak nedá absolutně nic vytknout. Od příběhu, kamery, výtvarné stránky, atmosféry, choreografii soubojů (spolupracovali japonští mistři), stříkance krve, usekané končetiny, šílené Conanovo utrpení a strádání v první polovině filmu a jeden z nejlepších "vyhlazovacích soubojů pomsty" v závěrečné části filmu (mezi šutry připomínající Stonehenge). Absolutní skvost korunovaný jedním z nejlepších soundtracků všech dob. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších fantasy. Už jenom ten začátek. Všude sníh, ticho. Toto ticho najednou zčeří kopyta koní a jezdci, kteří za doprovodu ďábelské hudby Basila Poledurise srovnají vesnici hlavního hrdiny se zemí. Arnold Schwarzenegger ve své první velké roli zazářil. Ve filmu se mluví málo a on používá pouze svůj drsný pohled a svalnaté ruce. James Earl Jones je ledově chladný, až děsivý. Možná jeho nejlepší role. Je to sice silně otřepaná věta, ale takovéhle filmy se dnes už bohužel netočí. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Dvouhodinková sekačka, v níž většinu času sledujeme jedny hrdlořezy, jak porcujují jiné hrdlořezy. Celé je to natočeno poněkud beze smyslu pro formu a bez schopnosti oslovit divákovy city (konkurenční film Pán šelem se vytáhl aspoň se zvířátky). Celková obhroublost hlavních postav a nevýraznost záporáků připravuje film o jakékoli napínavé finále. Závěr podtrhuje dojem, že tento barbarský film vlastně nemá co říct. Ale... je tady ona legendární Poledourisova hudba. Už od začátku na sebe strhne pozornost a v podstatě je to ONA, kdo nám příběh vypráví. Film na ni velmi dobře reaguje. Např. zakomponované téma Dies Irae při vyplenění vesnice, nebo plně harmonizované Conanovo téma při prvním detailu Arnieho tváře, to slibovalo velký zážitek atraktivního propojení hudby s obrazem. Bohužel, film se trochu vleče, a autorům jejich píle nevydržela až do konce. V druhé půli si obraz se zvukem již tolik nerozumí... Nebýt hudby, tak bych se tohoto filmu asi štítil. Takhle to považuji za zajímavý jev, kterak film bez fantazie hudba může povznést na docela koukatelnou záležitost! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, velkolepě vypadající fantasy, disponující famozní výpravou a jednou z nejlepších hudebních kompozic. Basil Poledouris stvořil podmanivou epickou hudbu, která se řadí mezi nejvyšší vrcholy jeho tvorby. Legendární Arnie je jako Conan poměrně snesitelný. Lépe vypadá ve scénách bojových, než dialogových, ale to není žádná novinka. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nuže, od "toho" slavného Barbara Conana jsem čekala mnohem větší nářez. Myslela jsem, že by to mohl být jeden z těch Arnieho "retro" kultovních, akcí i hláškami napěchovaných filmů. Prozření však bylo nečekané:) Již od úvodu, když jsem viděla Arnieho, s tím jeho, křečovitým a "hraným" ultra drsným výrazem, nabyla jsem dojmu, že Barbar bude poněkud jiný, než jsem čekala. Arnold je zde hodně amatérský, ten svůj "kamenný" výraz zde ještě nemá tolik propracovaný a přirozený. Stejně jako totálně béčkovitý scénář, i celkové zpracování. Všechno to na mě působilo lacině a naivně. A závěr to dorazil. "Můj synu..." :) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (90)

  • Exteriéry se natáčely v horách u Segovie a také v nádherných písečných dunách a slaných mokřinách Almerie – provincie na pobřeží Středozemního moře. Interiéry se natáčely v Madridu, většinou ve starých budovách, které filmaři uvnitř změnili například na Síň orgií ze skalního chrámu Thulsy Soudce (James Earl Jones). (pornogrind)
  • Při natáčení ve Španělsku byl údajně problém s tamními kaskadéry, kteří měli ve zvyku afektovaně přehrávat scény úmrtí. (-bad-mad-wolf-)
  • Film, který nakonec přišel na dvacet milionů dolarů, si z pokladen severoamerických kin odnesl 39,5 milionu, součet celosvětových tržeb pak byl 68,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama