Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi deset let, když jsem se jednou v noci probudil a už nemohl znovu usnout, tak jsem si v pokojíčku potichu zapnul televizi, protože bylo cool ponocovat u bedny, aniž by vás rodiče prudili, ať jdete spát, ale zvuk stejně na minimum, abych náhodou někoho nevzbudil a nemusel fakt jít spát. No a na HBO běžel tenhle horor, který jsem s vyděšeným výrazem sice dokoukal, ale dopadlo to tak, že jsem musel běžet probudit ségru, jestli si k ní můžu lehnout do postele, protože se fakt bojim. A bál jsem se ještě hodně dlouho, žádnej jinej horor na mě neměl v dětství takovej dopad jako tenhle a některý scény už z hlavy nikdy nevymažu. Teď po mnoha, když jsem na to koukal s bandou lidí, jsem na to samozřejmě nahlížel úplně jinak, ale pořád se tomu nedá upřít hodně povedená atmosféra a některý scény pořád patří do zlatýho fondu hororovýho žánru. A jo, kdybych na to koukal sám, asi bych se zase bál a možná zavolal ségře, jak se má a jestli nemůžu přijet. 70% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

I kdyz ho produkoval Dimension je H20 vynikajicim slasherem. Jasny, sou devadesaty leta, takze to uz nikdy nebude ono, ale nastesti se Williamson cpal hlavne do produkce a nepsal kompletne scenar. Tudiz "dnesni" teenageri (ti, kteri nesoulozi, neodhaluji se a vubec jsou nezajimavi) slouzi jen jako potrava pro Michaeluv nuz a prilis neotravuji. Hlavni hrdinkou, a jednou z nejzajimavejsich postav v ramci celeho subzanru, se tak stava Laurie Strode. Alkoholicka, neuroticka a obcas i matka. Jeji vztah s bratrem je opravdu silne tema a chvile, kdyz vezme do ruky sekeru a vyda se ona sama na lov je jedna z nejzasadnejsich v historii slasheru vubec. Krom vynikajici Jamie Lee pobavi i drobne citace. Predevsim scena s Jamie a Janet Leigh je dokonala. Navic hudba citlive inovuje Carpenterovo tema a rozhodne mu prilis nedela ostudu. Zabavna a citlive natocena zalezitost. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kde kultovní sérii zanechal Joe Chapelle, tedy na dně koše na odpadky mezi šlupkama od banánu, tak tam se vrhla odvážná ruka „antipopeláře“ Steva Minera a z legendy hororů zase horor udělala. I když ani tady není nijak zastírán moderní teenage střih hororů ala Vřískot, dokázal se tenhle Halloween od všech těchto znaků ve svém nitru oprostit. Vrátila se hvězda nejpovolanější v podobě Jamie Lee Curtis, na které stál a padal legendární Carpenterovský Halloween. A vrátila se ve velmi slušné formě, ty krátký vlasy jí děsně seknu a ta sekera ladí k jejímu nekonvenčnímu oděvu. Svižné tempo, skvělá stylistika záběrů jenž pořádně rozproudí stále více hrudkovativší krevní plazmu do napětím se klapajícího těla. Mladá generace představovaná Joshem Hartnettem nezůstává pozadu a stejně jako legendární Laurie se snaží nakopat zadek neméně legendárnímu strejdovi Myersovi. A když už nenajdou odvahu k tomu nákopu řiti, alespoň se mu snaží o vlásek uniknout. Tohle už není a ani nemůže být první díl, doufám že jím být ani nechtěl, ovšem pro 90tá léta je to to pravé ořechové. A kaskadér pod bílou maskou Durand konečně zas udělal z Myerse trocha chlapa a ne chodící reklamu na sádlo. Navíc scéna v jídelně, to je ultra jízda za doprovodu řinčejících nožů, bílých ubrusů a pořádnýho kopce strachu. Resurrection of legend!!!!!!! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na tenhle díl jsem se těšil nejvíc už kvuli hereckému obsazení a návratu jedné z hlavních postav Lee Curtis. Halloween díl po díle stoupá kvalitou a napětím nahoru a Myers je čim dál tim víc nasranější. Tohle už je na kvalitě thrillerový vyvraždovačky jako film Vřískot. Lee Curtis je tu o hodně drsnější a s Myersem se nesere! :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to po těch letech, co jsem to viděl poprvé, zestárne, že se u sledování budu cítit trapně a že budu ronit krvavý slzy za Michaela... a vono ne! H20 (žeru českej dabing: Halovýn HádvěÓ- wtf! :-)) se může směle postavit bok po boku prvnímu Vřískotu a.k.a. nejlepšímu slasheru let devadesátých, a baví i po dvaceti letech (shit, ono už je to fakt 20 let, neskutečný). Hereckej ansábl, to je hotovej all-stars, příběh správně jednoduchej, jen těch mordů je jaksi podlimit, Ale nevadí, krvavý jatka nám za pár let přinesl Rob Zombie. A baví taky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Severoamerické tržby dosáhly 55 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 75 mil. (NIRO)
  • Úlohu dospievajúceho syna hlavnej hrdinky hral - vo svojom debute - vtedy dvadsaťročný Josh Hartnett, ktorý v nasledujúcich rokoch zostal verný hororovému žánru: Fakulta (1998), Noc dlhá 30 dní (2007). (tron)

Reklama

Reklama