Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenze uživatele KillHurt k tomuto seriálu (19)

1. svazek (2019) (S01) 

Seriálová antologie není nic nového, ale jejich pomálu. U téhle mě těší, že je dostatečně pestrá. Najdou se akční jednohubky, barevné drobky s umělecko-filosofickým přesahem, akční majstrštyky i nezávazné blbůstky. Většina příběhů postrádá pořádné backstory, ale kupodivu to není na škodu. Většina postav je dostatečně vykreslených a rychle diváka uvedou do děje. Každá z epizod je něčím jiná a mají různou kvalitu, která se však drží v plusových číslech. Člověk od toho nesmí čekat konzistentní vyprávění. Autoři se očividně mohli vyřádit a každý si jet svoje. Své dospívání jsem obětoval povídkám Philipa K. Dicka, takže tady jsem se cítil jako ryba ve vodě. ()

Na Sonnie si nepřijdete (2019) (S01E01) 

Překvapivé a úderné. Animace je čistá a krásně se hodí k undergroundovým zápasům vyšlechtěných monster. ()

Tři roboti (2019) (S01E02) 

Cynický pohled s odstupem na lidskou rasu. Má to nápad, vtip i absurdní pointu. I k vážnosti tématu jsem se celou dobu smál. ()

Svědectví (2019) (S01E03) 

Závěrečná pointa není tak sexy, ale vynahrazuje to vizuál, kamera, animace, atmosféra ad. Prostě si někdo chtěl zablbnout s formátem a obsah nechal na druhé koleji. Každopádně to vypadá moc krásně. ()

Obleky (2019) (S01E04) 

Jooo. Dejte redneckům mechy, aby bránili svoje vypiplané farmičky. Jednoduchý koncept, který si na nic nehraje. Zdařilá akce, u které se nemusí přemýšlet. ()

Požírač duší (2019) (S01E05) 

Akční jednohubka, která nemá velké nároky na diváka. Animace super, téma jakbysmet. ()

Když převzal moc jogurt (2019) (S01E06) 

Roztomilá animace v hravém stylu podkresluje absurdní nápad. Vzhled však klame. Hluboko je hodně silné téma o lidské pohodlnosti, nenapravitelnosti a svobodě. Na kraťas to vyvolává řadu otázek. ()

Za souhvězdím orla (2019) (S01E07) 

Lépe naanimované prsa jsem neviděl. Poetická epizodka o výhodách nevědomosti. ()

Dobrý lov (2019) (S01E08) 

Od východního zaklínače (nic nového v mytologii ani popkultuře - z komiksů třeba Usagi Yojimbo a nebo Okko) přes Lady Mechaniku až ke Ghost in the Shell. Zajímavé a kupodivu to dává smysl. Propojení mystiky s techniku je vždycky fajn a myšlenka, že nejsou úplně nepřátelé, mě vždycky přitahovala. ()

Skládka (2019) (S01E09) 

Tento příběh mezi ostatními zapadá. Lehká povídka o výhodách burantství a nezávislosti na mocipánech. ()

Měňavci (2019) (S01E10) 

Vlkodlaci v armádě není nic objevného. S tímto tématem si pohrává řada povídek a knih. Přesto bylo fajn obdobný nápad vidět rozpohybovaný. Nic převratného na tom není. Avšak dobře to vypadá a akce taky neurazí. ()

Pomocná ruka (2019) (S01E11) 

Co jsme schopni udělat pro vlastní záchranu a přežití? Ano, je zde několik logických lapsů, ale to není důležité. Je to o odhodlání a lidské síle. ()

Noc ryb (2019) (S01E12) 

Poezie v poušti. Proč ne. Tento počin se asi nejvíce vymyká z ranku ostatních. Má něco do sebe. Člověk však nesmí čekat kulervoucí pointu ani závěrečný twist. Je to prostě krásné. ()

Šťastná 13 (2019) (S01E13) 

Příběh o pilotce a její lodi, ke které si musela najít cestu. Animace úchvatná. Dokonce mi nevadila absence jakéhokoliv backstory. ()

Zimova modř (2019) (S01E14) 

Krásný příběh a shrnutí života jednoho umělce, který našel krásu v jednoduchosti a pochopil, že nesmrtelnost není dar, ale prokletí, tak se vrátil na začátek. ()

Mrtvý úhel (2019) (S01E15) 

Kyberpunková řežba osmdesátkového střihu líznutá Rychle a zběsile. Nic víc nic míň. A ani není potřeba tam nic složitějšího hledat. Je to prostě zábava. ()

Doba ledová (2019) (S01E16) 

Obdobná myšlenka se mi líbila v Simpsonech, South Parku, Futuramě i v Evoluci. A mám pocit, že jsem něco podobného četl i od Philipa K. Dicka (mám pocit, že se ta povídka jmenovala Autor, ale je to už dávno). Takže neřeším. kdo koho vykradl. Mám ten nápad rád a ještě raději bych ho viděl v nějakém promakanějším formátu. ()

Alternativní historie (2019) (S01E17) 

Tři roboti, Jogurt a hatrick završuje aplikace k Alternativní historii. Všichni jsme uvažovali, co by se stalo, kdyby Hitler zemřel předčasně. První dvě úmrtí a jejich následky jsou jakžtakž uvěřitelná. Pak se to urve z řetězu a člověk se může bavit absurditami. ()

Tajná válka (2019) (S01E18) 

Zima. Sovětští drsňáci. Období druhé světové války. Okultismus. A nepřítel horší než nacisti. Atmosférická pecka, která by vydala na samotný film a nebo seriál. V této formě to však není plytké a zbytečně protahované. Stačilo. Děkuji. ()

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama