Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Japonské animé sa v súčastnosti pýši neuveriteľným zástupom fanúšikov - nielen v Európe, ale aj v Amerike. Vlastne keď si to tak vezmem stal sa s toho taký celosvetový fanklub. Animatrix spojil jedných z najoriginalnejších tvorcov súčasného animé - hlavne mladšiu generáciu a ponúkol im zanechať svoj zárez v mytológií Matrixu. Výsledok? Vizuálna pastva pre oči a myšlienková pastva pre rozum. Konzistentnosť všetkých dielov a ich komplexnosť je to - čo tvorí s tohto diela kaleidoskop dobrodružstiev , nálad a emócií, ktoré uchvacujú a v značnej miere nám pomáhajú si všetko čo vidíme a o čom rozmýšľame, užívať. Keď som hodnotil samostatné diely, boli medzi nimi také, ktoré ma úplne ohromili, alebo také, ktorým podľa môjho názoru niečo chýbalo. Bola to ale veľmi malá vec, či už som ju bol schopný pomenovať, alebo nie. Aj napriek tomu si ale všetky časti držali svoj štandard, ktorý bol v tomto prípade nadštandartný. Ako celok to musím posudzovať, ako jednu veľkú poctu filmovému fenoménu, a ako ukážku autorského novátorstva a rukopisu, ktorým sa režiséri vystatujú a vďaka čomu dali vzniknúť tomuto neprekonateľnému- vo svojom žánrovom zameraní, zatiaľ neprekonateľnému - filmovému počinu. Som nad mieru spokojný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hraný Matrix, tak i ten kreslený je docela těžce pochopitelný. Tedy alespoň některé jeho příběhy. Každý z nich je jiný a to nejen svým dějovým obsahem, ale i vizuální stránkou. A i zde platí, že jedna se vám bude líbit více, druhá méně. Jediné, co zůstává nezměněno je hudba, která od předlohy nijak nevybočuje... Takže, když to tak všechno sečtu, klady i zápory, vychází mi čistý průměr... Zajímavosti: Na konci už byli bratři Wachovští pod vlivem drog, jinak si tu "šílenost" nedovedu vysvětlit ... :-) 55% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

většina dílek je bezchybná, pár epizod mi úplně stoprocentně nesedlo, ale i přesto jde o impozantní sérii příběhů volně navazující na myšlenku filmu (filmů)... jako celek: super! 80% (jednotlivé epizody: LAST FLIGHT OF OSIRIS 100%, SECOND RENAISSANCE I &II oboje 100%, PROGRAM 70%, DETECTIVE STORY 90%, BEYOND 70%, MATRICULATED 60%, WORLD RECORD 50%, KID´S STORY 90%) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nádherná a pestrá zbierka poviedok, podobne ako obidva diely komiksových zošitov, kde je ten druhý dokonca príťažlivejší, než prvý. Geniálne vymyslená mytológia Matrixu skrátka ponúka nepreberné možnosti. Dúfam, že sa časom dočkáme aj Animatrixu 2, ale len vtedy, keď si to vynútia už pripravené námety, nie aby to bolo na objednávku! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama