Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z nejakého mne neznámeho dôvodu je vraždiaci idiot v bielej maske taký populárny, že ho musia kriesiť znova a znova, a hoci sa ho zbaviť pokúšal aj sám jeho tvorca a napriek tomu, že svoju vražednú silu už predal neteri a mohol by spokojne odpočívať v pekle, diváci ho stade neprestávajú ťahať von na nekonečnú misiu vraždenia nevinných mladistvých, ktorí nič nechápu... podobne ako ja. Piaty (alebo štvrtý, ako to kto vníma) HALLOWEEN je slasherová tuctovka, v ktorej zvedavosť vzbudzuje aspoň neistota ohľadom toho, či chce Michael svoju neter zabiť - asi hej, keďže nevyužila príležitosť prebrať jeho kšeft - a identita tajomného cudzinca, čo sa tam celý čas motá. Kým štvorka mala peknú atmosféru, ale mizernú akciu (ktorú sa snažili zakryť najvyšším počtom obetí v sérií, hoci divák lačný krvi si žiadnu z nich nevychutnal a mnohé ani nevidel!), tu je to naopak - akcia je príjemne brutálna, popritom sa však ukazuje, že hoci sme stále v Haddonfielde, Halloween sa iba o rok neskoršie odohráva v lete - stromy sú nádherne zelené a po celý čas svieti slnko, dobre že nie aj v noci - to asi aby zmiatli Myersa. Ku koncu ako obvykle v tomto žánri pribúda nudy - a adrenalín zdvihne iba záver v Michaelovom dome - predovšetkým majstrovská sekvencia v šachte na bielizeň. Inak sa tu naplno ukazuje, aká je malá Harrisová výborná herečka, nesúc bremeno skoro celého filmu a scenáristické výmysly ohľadne telekinetického prepojenia s Myersom, ktoré sa napokon vytratia a nezískajú žiadny zmysel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jednalo o jeden z lepších dílů. Vraždiček pár bylo. Nevraždilo se pouze tou trapnou a malou kudličkou, nýbrž občas přišly na scénu i zajímavé vidle, či netradiční kosa. Do toho všeho všude pobíhá ohořelý doktor Loomis, který si v tomto díle hraje na vrcholového psychologa, takže kromě popálení přidá na svůj seznam zranění i rozpárané bříško. Trošku mi vadila ta ubulená dívka, který prakticky celou stopáž nedělala nic jiného. Vlastně mi vadila hodně. Pevně doufám, že v příštím díle konečně zdechne. Celkově to vidím lepší hvězdu. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to tak, že každy díl této ságy je kousek po kousku horší a horší, a tady u toho mi už hodnocení sjelo o dvě hvězdy dolů. Z celého filmu mi nejvíce uvízla hlavě malá Jamie a jeji "Tiiiinooo, Tiiinoo, neee, Tiinooo". Chyba českého dabingu, můžu si za to sama... Dále mě velice znepokojuje to, že z brutálního, vraždícího a nemyslícího monstra, udělali cosi, co dokáže nad tím, co dělá i přemýšlet. Nejvíce mě dostalo to, když Michael zabil toho divnýho, namyšlenýho týpka, co si furt jenom leštil lak na svým autě, ale před tím, než se do něj pustil, tak mu poškrábal lak na autě. To by starý dobrý Michael Myers nikdy neudělal. Ten by ho prostě rovnou rozsekal.. A vůbec se mi nelíbilo to nějaký rodinné napojení. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Autobus, ze něhož vystoupí muž v okovaných botách, zastaví před obchodem, kde si v předchozím díle Jamie Lloyd (Danielle Harris) a Rachel Carruthers (Ellie Cornell) kupovaly kostým na Halloween. (HellFire)
  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)
  • Tento jediný diel z celej série nebol nikdy vydaný v Taliansku. (FromHell)

Reklama

Reklama