Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Recenze (643)

Tomas.Abi 

všechny recenze uživatele

Vodní svět mě při prvním shlédnutí tak zaskočil, že jsem nikdy nezapomněl na to, o čem to vlastně je. Nikdy jsem osobně neslyšel nikoho, kdo by tento film vyzdvihoval či chválil, ale právě naopak. Tento film byl popisován slovy jako: slátanina, hloupost, bizár, který byl tak neuvěřitelný, že jsem to musel dokoukat do konce. Dennis Hopper je skvělý záporák, který vede neméně skvělý gang Čmoudů, kteří terorizuji své vodní okolí. Nevím zda je to  tak dobré, protože je to vlastně tak špatné. Celý svět je svým způsobem přitažlivý, správně špinavý a dost slaný. Kevin Costner toho moc nenamluví, ale je to prostě Kevin, který skáče, plave a skáče a pak šplhá a skáče aby znovu plaval, takže ani nemá moc co hrát, ale mi ho máme pořád stejně rádi za ty jeho hezké modré oči. Dennis Hopper je skvělý, protože hraje tak šíleně, že do celé této šílenosti skvěle zapadá. Zbytek ansámblu ani nemá smysl hodnotit, protože tam jsou do počtu. Efekty, akce, kulisy jsou skvělé dost na to, aby Vás vtáhli do vodního světa a vy si byli schopni film užít i přes slabší příběh, který je sice dobrým nápadem, ovšem zpravováním se plácá mezi komedií, dramatem a akčním filmem. Takový šílený Max na vodě, který ovšem nemá tak vysoké hodnocení. ()

Infernor 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ale na to jak velký propadák to byl, to zas nebylo tak špatné. Ze začátku to naopak, spíše mělo všechny atributy stát se filmovým sci-fi roku, nebýt toho trochu nëpovedeného klasicky holywoodsky bombastického závěru, jenž mě spíše znechutil. Avšak příběh jako takový, stojí za shlédnutí, Costner dle mého názoru zahrát umí, i když to na Oscara asi již nikdy nebude.. Celkově hodnotím film jako pokus o nepříliš optimistickou, avšak ne nereálnou, vizi budoucnosti, která minimálně svým námětem, pokud ne i zpracováním, zaujme každého fandu sci-fi žánru, tak jako mě samotného. Mohlo by to být i o moc lepší, pokud by se do každého druhého filmu netočili tak obludně bombastické a nereálné velkozávěry, jaký právě tady zkazil celkový dojem z tohto snímku.. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, pár nápadů, ale ve výsledku bohužel promarněná šance. Je tam plno nelogičností (dobrý komentář: kiddo), chvílemi je to strašně naivní a místo tísnivé atmosféry to vypadá na nějaký maškarní ples (Hooper) někde na Mácháči. Napoprvé přesto docela koukatelné. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá. Myšlenka není špatná a dokonce jsem si koupil i DVD (za 49.-) Jen je škoda, že z docela dobré sci-fi amíci zase udělali akční krávovinu-mám na mysli ty rádoby akční scény na Titaniku čmoudů. Nelogických věcí je ve filmu hromada. Kde berou potravu lidé na atolu, když ve vodě žijí jen ty příšery? Proč by "Námořník" byl mutant když žije na lodi? Kde berou jídlo čmoudi? Když je to tak dávno od zániku světa, tak jak to, že mají palivo pro čluny a skútry a jak to, že vůbec běží motory. Všechno by se dávno rozpadlo. Jak se čmoudi množí? V hromadné scéně na palubě je asi jedna žena. Ta musí být chudák :-) Proč nikde není pevnina a když jí konečně najdou, tak je liduprázdná a panenská? Celkem taky nechápu, proč ten film stál tolik peněz. Mohl ho pořídit levněji a možná byl mnohem lepší. Asi Cevin nezná: "Méně je někdy více" ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné, ale rozhodně to v sobě mělo více potenciálu, než co z toho páni režiséři vykřesali. Pak se nesměli divit, takového propadáku za ty prachy! Škoda těch levným efektů a hodně trapnejch kulis, které dělali Pat s Matem? Coster se sám o sobě snaží a film drží nad vodou, až je to hodně okaté jak se snaží :-). ZÁVĚREM: Za to co to stálo, je to hodně laciné ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Kostner režisérom...nejak mi to nepasuje...inak celkom pekný film, niektoré prvky v ňom podobné ako v Postmanovi, ale musím povedať, že POSTMAN sa mi páčil oveľa viac.:-) ()

Turtle 

všechny recenze uživatele

Asi sem divněj ale mě se ty nízkohodnocený filmy s Kostnerem prostě líběj. Opět zajímavá a dobře pojatá myšlenka zasazená do zajímavýho vizuálního kabátu. Potěší i stopáž přesahující dvě hodiny. ()

M@xo odpad!

všechny recenze uživatele

Kevin Costner ....... bol, je, a nebude...nikdy viac takyto film už nechcem vydieť, bol to omyl... ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný béčko. Když nejste hnidopich, který hledá každou chybičku a máte rádi post-apo filmy, tak si to zaručeně užijete. Vodní svět je taková alternativa šílenýho Maxe na vodě. Můžu doporučit. 8/10 ()

Himlhergot 

všechny recenze uživatele

Supr akčňárna, kterou jsem jako prcek miloval a dodnes k ní mám moc hezký vztah. Pro postapokalyptické společnosti jsem měl vždy slabost a Kevin hraje suprově, Dennis Hopper jako vůdce čmoudů je taky klasa. Dvakrát až třikrát do roka se na tenhle snímek vždycky rád podívám. ()

McIron 

všechny recenze uživatele

Monžá i tři a půl hvězdy. Co na tom komu vadilo tak moc? Kevin věrohodný stejně jako záporák Dennis. Neotřelý "agorafobický" (nebo "agoraaquafobický":-)) námět, výborně zpracované. Takže, kde je problém? ()

vk252 

všechny recenze uživatele

Nezávisle na tom, že tento film byl komerčně neúspěšný - nedá se točit jenom Tanec s vlky - je to velice kvalitní fim. Musí se vidět víckrát, vracet se k němu, vnímat detaily. A Costner je tam opět fantastický. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné sci-fi Vodní svět : určitě originální námět... Vše se odehrává na moři, Kevin Costner co by člověk obojživelník sám putuje a vyměnuje s ostatními dobrodruhy potraviny a vše co je k životu potřebné. Díky svým žábrům se může dostat až na dno, kde nabere drahou hlínu, která je pro ostatní velkým bohatstvím.. Později se k němu přidá žena s dcerou Eleanorou, která ma na zádech vytetovanou mapu údajné pevniny. Po té jsou pronásledování Dennisem Hopprem a čmoudy, kterří touží získat Eleanoru, aby mohli najít to nejcenější - pevninu, na které by se dalo konečně pořádně žít, pěstovat potraviny atd... Dobrofružství na moři je nabité skvělými scény a vizuálními efekty.. Srdcová záležitost 100% ()

Tauloo 

všechny recenze uživatele

Od filmu očekávám, že se budu bavit a já se bavil. Je to trochu jednodušší podívaná, kde jsem ani nečekal, že bych se měl nad něčím zamýšlet. Jako jízda na vodním tobogánu v nějakém aquacentru - sjedete si to dolů a pak přemýšlíte, zda se znovu vyplatí vyšlapat ty schody nahoru a projet si to ještě jednou. Ale jo jednou za čas si to sjet můžeme. ()

Pecinos 

všechny recenze uživatele

Dokud si Kostner drží tvář drsňáka, kterému na nikom nezáleží, tak je to dobré. Ale jakmile si uvědomí, že má city a že chce bojovat proti čmoudům, tak jde film z kopce. "Vodní svět" je hezká myšlenka, ale válka s piráty na atolech nenadchne. ()

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama