Reklama

Reklama

Adaptace prvního románu autora knižních bestsellerů Johna Grishama, jejíž režií byl pověřen Joel Schumacher. Afroameričan Carl Lee zastřelí v soudní budově dva muže, uvězněné za znásilnění a těžké poranění jeho desetileté dcerky. Sám nakonec stane před bělošskou porotou, která má rozhodnout o jeho vině. Vybere si jako obhájce začínajícího bílého advokáta, který po jistém váhání přijme pomoc emancipované studentky práv. Z případu se stane politická záležitost, která aktivizuje i členy Ku-klux-klanu. V poklidném městečku zavládne napětí a bílí rasisté začínají řádit. Jake a jeho blízcí se ocitají v nebezpečí. Výsledek procesu je ovšem po obhájcově emotivní závěrečné řeči jasný. Osvobozující výrok poroty však vzbuzuje pochybnosti o tom, zda jedinec opravdu může brát právo do svých rukou... (Cinemax)

(více)

Diskuze

Narciska

Narciska (hodnocení, recenze)

Demonic189

Prostě Mickey Mouse. Někdo, kdo se nějak připletl do dění kolem klanu, ale to ještě neznamená, že s jejich konáním souhlasí. A tak na obou stranách spravedlnosti byli zrádci/hrdinové.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Dobre zahrate, kvalitne dialogy (aj monology), ale inak...co ja viem...take...na mna asi prilis multikulturno-americke...

libi

libi (hodnocení, recenze)

Velice dobrý film s kvalitním obsazení. Vřele doporučuje se na něj mrknout.

nicky.2000

nicky.2000 (hodnocení, recenze)

Velmi kvalitní počin, ačkoli od začátku tušíte rozsudek i zdlouhavou a téměř ztracenou cestu k jeho nabytí. Závěrečná scéna byla na můj vkus až přespříliš dojemná, odhodlaný výraz do konce řeči by na mě asi zapůsonil víc než slzy, ale... účel to splnilo.

Alysska

Alysska (hodnocení, recenze)

uvažuji co bylo horší, zda pokus o srdceryvný projev nebo trapné obejmutí otce s dcerou pod americkou vlajkou.. Pokus o silný moment mě rozesmál a to mi přišlo nepatřičné, přesto ne mou vinou.. Do poslední části filmu byl více než dobrý, skvělé výkony, přestože v roli McConaugheyho ženy jsem stále viděla Charlize Theron, rozhodně velice silné úvodní téma, které opravdu jako jediné drží diváka do konce..Na tom se měl film stavět a ne zřejmě na pokusu ukázat, že i černoši měli spravedlivé soudy. Stále me fascinuje, jak nekteré filmy mají schopnost donutit diváka, aby se cítil trapne za ty lidi, na ktere kouká..a ted jdu premýšlet, kolik hvězdiček dám..možná dvě..za sandru, spaceyho a první okamžiky filmu.. ty mnou opravdu dokázaly pohnout..

arkie

arkie (hodnocení, recenze)

Mne ten film prišiel odporný. Chlapík niekoho odpráskne (byť z pochopiteľných dôvodov) a namiesto aspoň minimálnych úvah o zhodnotení tohoto činu ho v pohode oslobodia. Hor sa do zbrojnice a vybavujme si účty zbraňami ! Je to dosť hollywood.

cobretty

cobretty (hodnocení, recenze)

tak teda ale uz opravdu mam zase pocit,ze tu vetsine lidem chybi soudnost. jediny klad, s kterym bych souhlasil, jsou herecke vykony, coz se ale take pri takovemhle obsazeni da predpokladat. jinak mi tento film spise zkazil vecer pro jeho rozvleklost, holywoodnost a v neposledni rade take kycovitou americnost. shrnu-li to, tak ty dve hvezdicky nedavam j. schumachrovi za dilo, ale jen jacksonovi, mcconaugheymu a mozna i bullockove se spaceym.

Strnasi

Strnasi (hodnocení, recenze)

Závěrečná řeč McConaugheyho je na tom to nejlepší...skvělej film, opravdu...

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

19.03.2021

Další důkaz, že dnes už je ve světě filmů a seriálů možné všechno, je oznámení streamovací služby HBO Max, že se krimi drama Čas zabíjet od režiséra Joela Schumachera z roku 1996 dočká seriálového… (více)

Reklama

Reklama