Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Neuvěřitelný způsob, jak smísit všechna zažitá podání řecké mytologie. Občas Herkules od Disneyho, občas Herkules s Kevinem Sorbem. Chvíli výpravné, že by Eduard Petiška skákal radostí kolem Olympu, chvíli krvelačné, jak kdyby epizoda vypadla z God of War. V první řadě ale akční, emocionální a rychle ubíhající antika, zabalená do hávu oblíbené Castlevanie, kterou navíc s ledovým klidem překonává. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Starověké Řecko, bohové, titáni, mýtická monstra a jiné bytosti, tohle je na seriálu super, ten pocit je fakt super. Seriál má dva mínusy, hlavního hrdinu, je to prostě klasický hrdina, jeho bratr měl o něco zajímavější příběhovou linku, je proto škoda že se z něho nestal hlavní hrdina. No a pak to, že seriál má osm epizod, přitom jen válka o Olymp by potřebovali minimálně čtyři. Ale jinak je z toho hodně cítit AC Odyssey a GoW, tvůrci sou asi fanoušci těhle her, takže akce a celkové pojetí, s jakým se tenhle seriál prezentuje je super. Tvůrci asi počítali že dostanou druhou řadu, takže je tady dost věcí neuzavřených a to je škoda. Ale seriál mně bavil a nenudil. ()

Reklama

Merenre 

všechny recenze uživatele

V prvním díle to mělo našlápnuto na velmi lákavou, temnou fantasy řežbu několika málo jmény a prvky spojenou  s jakoby řeckou mytologií. První díl nabídl skvělou atmosféru, zajímavý vizuál a prostředí. Sliboval, řekl bych, strhující nářez. Bohužel, trhliny se objevují záhy a rostou velmi rychle. Příběh se totiž ukazuje stále více jako banální, šablonovitý až erpégéčkový. Scénář taky není moc dobrý, dialogy jsou... no. A nezachrání to ani postavy. Rozhodně ne. Naopak bych řekl, že jde o jednu z největších slabin. Charaktery jsou zoufale bezduché - podle osvědčených mustrů bez přidané hodnoty. Takže co zbývá? Skvělá atmosféra, temnota a akční říznost. Co na tom, že akce je okatě prvoplánová - stejně to vypadá dobře. Díky krátkým dílům jsem se vůbec nestihl nudit. Je to atmosferická jednohubka. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Tak výjimečně zas něco co se Netflixu i povedlo. Styl animace velmi dobrý, nijak hloupě přestřelený, prostě pěkná poctivá animace s dobrými barvami. Příběh taktéž zajímavý a vcelku originálně zpracovaný. Jako co se mi hodně líbilo je, že se s ničím nesrali, akce od začátku až do konce. Nijak hloupě se t neprotahuje a celý příběh se zvládne uzavřít v průběhu 8 epizod. 8.5/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Stejné studio, které dělá na mé oblíbené Castlevanii. Tudíž super animace, brutální výjevy, skvělé akční scény a zajímavé postavy. No, až na to poslední teda. Castlevania nabízí zajímavý upírský mytos a skvěle vypracované postavy, které mají své světlé i temné stránky a unikátní motivace. Diova krev je o něco epičtější (přeci jen tu vystupují a bojují antičtí bohové), ale příběh jako takový je trochu předvídatelný a průměrný. A postavy... no, nejzajímavější je démon Seraphin, který má zajímavý backround. A možná Zeus, kterého tu vidíme i v roli jiné než coby svůdníka (i když i toho je dost). Líbilo se mi, že Hera tu má docela velkou a aktivní roli. Ale hlavní hrdina Heron, na kterém to má všechno stát je zkrátka nemastný, neslaný líbivý chlapec, kterého čeká klasická cesta poznání, učení a poražení zla. Nuda. I tak ale doufám, že seriál bude mít pokračování a náš hrdina dostane možnost ukázat něco zajímavějšího. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama