Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěchu PÁTKU TŘINÁCTÉHO vyvrhl Paramount, který ho produkoval, tuhle jeho nepovedenou kopii situovanou (po Vánocích v BLACK CHRISTMAS, Halloweenu v HALLOWEENU a pátku třináctého v PÁTKU TŘINÁCTÉHO) na svatého Valentýna. Takže tu máme dalšího maskovaného zabijáka, další pomstu za dávnou tragédii, jen ti teenageři se nám někam vytratili a tábor nahradilo hornické městečko. To celé pod taktovkou kanadského režiséra velmi stupidního jména. A teď si představte, že v roce 2001 napochodoval Mihalka do Paramountu se svou synopsí pro sequel, ale vzhledem k ubohým tržbám původního filmu, ho hezky kopli do prdele... Konkurenci ale valentýnovský slasher jako blbost nepřišel a ve stejném roce vyprodukovala VALENTINE. Dvě hvězdičky za cool vražednou zbraň (krumpáč) a ze slabosti pro kanadský hororový šledrián (třeba DÉMON). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, Valentýn se neslavil. Chlapi slavili MDŽ. Romantik vlepil své ženě pusu, pragmatik jí vrazil do ruky kytku, grázl pár facek a pak to šli všichni svorně jako jeden muž zapít do hospody. Žádnej krumpáč nikdo nikomu nikam nevrážel, prostě klídek a všeobecná pohoda. Já sice nemám rád importované svátky, ale zrovna Valentýn mi přijde docela stylový, a konkrétně tenhle, z roku 1981, i tak nějak víc od srdce, řekl bych. Akorát musíte použít dostatečně velkou krabici, aby se tam to srdce vešlo. A z voskovaného papíru, aby krev neprosakovala! Mimochodem, mám velké štěstí, že jsem tuhle chutnou, byť trochu zaprášenou slasherovou vykopávku nevytěžil už v době, kdy jsem i já fáral na šachtě (Ostravsko, důl ČSM-jih), protože bych se pak furt ohlížel přes rameno, kdo to za mnou s krumpáčem v ruce funí :-). Edit 2022:  Tenhle film je jako uhlí, čím starší, tím lepší. Zvyšuju ze čtyř na pět procent metanu, čili výbušnou směs. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Asi před 13 lety jsem tomuhle dílu dal jako naštvaný puberťák jednu hvězdičku a spílal jak neskonale nudná tahle vykrádačka PÁTKU TŘINÁCTÉHO je. Čas tomuhle moc nepomohl a já si dal na letošní Valentýn rewatch. A pořád platí to samé. Nuda. Žádné drama. Napětí nulové. Přitom vraždící psychopatický horník v plynové masce mohl klidně být ikonickou slasherovou postavou osmdesátých let. Bohužel je ovšem trestuhodně nevyužit, chybí tu klasické scény z perspektivy vraha a posuďte: je tu jen jedna jediná scéna, kdy vrah pronásleduje svoje oběti. Jinak se jen tak halabala vynořuje ze tmy a různých zakoutí a zpravidla při tom nevyleká ani postavy, ni diváka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný stylový slasher z 80.let (úrodných pro tento žánr) má sice klasickou dějovou linku (vraždící psychopat se stal legendou a vypadá to, že legenda znovu ožívá), ale fanouškům podobných snímků to jistě nevadí. Od nich se liší absencí nahoty (tehdy v horrorech poměrně hojné) i typické osmdesátkové hudby, což mně nevadilo. Naopak zde máme občasný černohumorný vtípek (,,Já ten ples zřejmě nepřežiju!...cha, cha."), valentýnské bonboniéry s překvapením a slušivé vraždy. Kdopak nám to spadnul do pračky? Komu pak to kouká krumpáč z očního důlku? A kdopak si s hřebíky v hlavě hraje na Pinheada? A krumpáč sviští, sprcha temně šumí a v lednici je plno. Na dnešní halloweenskou noc jako stvořené!!! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který se svezl hned na první vlně vyvolané Pátkem třináctého nepřináší nic moc nového, ale ani výrazně nenudí. Vrah v hornickém overalu by bohužel svou nezajímavostí mohl směle konkurovat většině komentářů na čsfd a je tak nejslabším článkem jinak pohového filmu. Více: http://blog.obitus.cz/2008/02/valentnsk-zabjen.html ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Herec Neil Affleck, který ve filmu ztvárnil roli Axela, v rozhovoru prohlásil, že stále vlastní hornickou přilbu, kterou nosil ve filmu. (Zdroj: ČSFD)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)

Reklama

Reklama