Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako největší přínos bych viděla víc průstřihů do starověkého Egypta, jako největší mínus rozhodně přítomnost otravného dítěte, s jehož každou sekundou na plátně se mi otevírala kudla v kapse. Naštěstí je Imhotep i jeho milovaná zpátky, nechybí ani žádné další oblíbené postavy a je to vlastně dost podobná zábava, jenom ve větším, bez svěží "novosti" prvního dílu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Změna žánru z dobrodružně-komediálního hororu na počítačovou fantasy hru - to je gól. Pro Mumii opravdu dobrá volba. Už člověk nemusí nad ničím přemýšlet, protože když hrajete nějakou tu počítačovou hru, taky bezmyšlenkovitě paříte. A o tom právě pokračování Mumie je. Všeho je tu dost (někdy až moc), trysko-vzducho-loď je sice už dost silný kafe, ale proč ne. Vždyť tenhle "film" nezná hranice. Imhotep se řeže s O´Connelem už jako Neo v Matrixu a jeho procítěné hlášky ("Oh, I hate mummies!") mu hezky sednou do huby a jeho manželské handrkování plus mladý synátor - třešnička na dortu. I ten Scorpion-King vypadá jak z nějakého preview k právě chystané počítačové hře. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ani první Mumie mě nijak extra nechytla a druhý díl mi připadal jak naprosto to samé. Snad ještě v horší a méně zábavné podobě. Obsazením Rachel Weisz mě jako holku nikdo zrovna neuctí, ale pravda, že Brendan Fraser je docela pěkný. Přišlo mi, že tvůrci se spokojli s tupějším dějem, ale zato větší akcí. Asi je naprosto jasný cíl, za kterým byl tento film natočen a doufám, že už si dá jednou Hollywood pokoj a přestane točit sequely pro peníze. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní starověké dobrodružství, které je velice podobně koncipované, jako první díl. Spousta akce, rychlé tempo a solidní herci. Přesto je však druhý díl na můj vkus ještě více přeplácaný, přeefektovaný a vyhypovaný než jednička. Zde mi to už začínalo vcelku dost vadit. Tvůrcům se však nedá upřít nápaditost a slušná režijní zdatnost. Tentokrát mě vcelku potěšil i Vosloo, kterého mám stále zafixovaného jako drsňáka z Hard Target. Konec se škorpiónem už byl vyloženě hloupý, avšak vzhledem k prakticky nulovým ambicím filmu se to vydržet dá. Pobavit se a odhodit. Takové je základní moto. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. The Legend Of The Scorpion King ,2. Scorpion Shoes ,3. Imhotep Unearthed ,4. Just A Oasis ,5. Bracelet Awakens ,6. Evy Kidnapped ,7. Rick's Tattoo ,8. Imhotep Reborn ,9. My First Bus Ride ,10. The Mushy Part ,11. A Gift And A Curse ,12. Medjai Commanders ,13. Evy Remembers ,14. Sandcastles ,15. We're In Trouble ,16. Pygmy Attach ,17. Come Back Evy ,18. The Mummy Returns ,19. Forever May Not Be Long Enough, ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) si pri natáčaní vyhodil platničku, zlomil rebro a poranil koleno. (ČSFD)
  • Ve scéně přestřelky, kdy se Jonathan (John Hannah) s Rickem (Brendan Fraser) schovají do koupelny, skočí Jonathan přímo do napuštěné vany. Když se přestřelka zklidní, vytáhne Rick Jonathana z vany a oba proskočí oknem. V tomto záběru je Jonathan mokrý jako myš, ale hned v dalším, když padají z pergoly, je úplně suchý. (Marrty3)
  • V úvodní bitvě, ve které se objevuje král Škorpión (Dwayne Johnson), ztvárnila bojovníky marocká armáda. (LEGACY)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama