Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemné překvapení. Po cca 15 letech kdy jsem viděl jedničku, ke mě zase přišel soudruh satan, no a nesral se s tím chlapec jeden. Vynikající hudba, krapet toho mražení, brutální náhody ukončující životy, něžné pohledy Damiena + chlazený pivo na mým stolku udělali z večeru bez holky příjemně stravený čas. Nevylučuji hvězdičkovou rošádu, až si opět pustím satanskou jedničku ! ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 5 rokoch som si tento satanský horor pozrel znovu a musím ísť s hodnotením o jednu hviezdičku nižšie. Je to spôsobené hlavné tým, že film až príliš opakuje vyskúšané postupy z prvého dielu a tým sa stáva predviedateľným. Na druhú stranu jeho temná atmosféra zostáva, aj keď už v redukovanej forme. Hudba Jerryho Goldsmitha je však stále rovnako strašidelná a mrazivá. ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Slušný pokračování prvotřídní jedničky.. co si tak vybavuju, tak se jedná o jedno z nejlepších pokračování v hororovým žánru.. tyhle old school horory v dnešní době nesednou každýmu, ale i po tolika letech mi většinou přijdou děsivější než většina moderních novodobejch hororů.. nejlepší na celým filmu je asi hudba Jerryho Goldsmitha.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

niektoré pokračovania majú zmysel, iné veľmi nie, niektoré sa oň snažia, no nevychádza to tak, ako by malo... stotožňujem sa vcelku s tron-ovým komentárom, keby to celé malo atmosféru prvého dielu (ktorá sa čiastočne prepašovala do poslednej scény) a oveľa, zásadne OVEĽA lepší scenár (nevyrovnané línie, neuzavreté príbehy, nelogické či neuveriteľné skoky v motiváciách - hlavne Damiena, nedostatočná psychologizácia no na druhej strane snaha o hĺbku, skrátka chyby). iba pritlačiť na brutálnosť (scéna s havranom a kamiónom vcelku podarená, no hraničiaca ani nie tak s poctou či citáciou, ako skôr s nechceným humorom) nestačí, hlavne nie, ak dialógy sú doušíbijúco otupené. pritom don taylor bol v čase natočenia veľmi zručný režisér, zdá sa mi... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Skutočne teda nerozumiem, v čom tu všetci vidia akúkoľvek dôstojnosť pokračovania fatalisticky temného bezútešného OMENA. A to rozhodne nemuselo byť iba ďalšie z nekonečného radu odfláknutých pokračovaní (pritom evidentne s A-čkovou produkciou a zámermi). Príbeh malého Antikrista mal čo ponúknuť - aj sa mal o čo oprieť, ale toľko nahodených, zaujímavých a zahodených, nerozpracovaných motívov ako v DAMIENOVI sa len tak nevidí. Ani starodávne pozadie sprostredkované archeológiou, ani veľkolepé futuristické záležitosti okolo Thornových závodov, ani prebúdzanie sa Syna Satanovho, keďže Damien sám si nie je zo začiatku vedomý svojej podstaty! Totálne nevyužitá celá možnosť príťažlivej psychológizácie, jeho uvedomenie príde tak, že mu to niekto musí vyzvoniť! (najzaujímavejšia scéna pre mňa rozhodne tá, v ktorej sype letopočty.) Trestuhodne nevyužitý on samotný, uhrančivý fagan - vo filme je veľa všetkého ostatného, len nie samotného Damiena, ktorý by ma práve tu zaujímal, tu mal byť nielen podľa názvu on hlavným, nie ako v predchádzajúcom filme, kde boli predsa len podstatnejší rodičia než decko, čo nič nechápe (alebo hej?, to bola tá vzrušujúca otázka)... namiesto toho sledujeme zmeť náhodne strácaných motívov, vrcholne trápne alebo vôbec nespracované úmrtia (to už len mi je horor, keď niekto začne pučiť oči a potom ho drapne infarkt!) a nudnú kópiu rodičovskej drámy z prvého filmu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama