Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi bych si přál být u toho, když se vymýšlel scénář k tomuto hororovému "skvostu". Kluci zřejmě zkusili zapít kýbl lysohlávek žejdlíkem ředidla a okeny. Jinak je zhola nemožné stvořit něco, co nedává ani tu nejmenší špetku smyslu. Že se v hororech jednotlivé postavy chovají jak naprostí dementi, kteří si v každé situaci zvolí tu nejvíce dementní možnost - to už je takový zažitý trend. Zde se tohle ovšem podařilo posunout na zcela novou a dosud nepoznanou úroveň. Jedna scéna za tisíc slov. Představte si, že po souhře divných událostí sedíte konečně v bezpečí autobusu a odjíždíte z místa činu pryč. Bez jakéhokoli náznaku sebemenšího důvodu autobusák autobus zastaví, otevře dveře a vyběhne ven, načež ho vrah zabije a získá vstup do autobusu. Pokud má pro tuto scénu kdokoli racionální vysvětlení, nechť se mi ozve do pošty. Z podobně smysl nedávajících nesmyslů je poslepován v podstatě celý den. Samozřejmě jsme na Netflixu, takže bylo třeba vyhovět všem kulturním a rasovým směrnicím, takže zde nechybí gayové, lesby, negři, feministky a zkrátka žádná zdegenerovaná verbež tohoto typu. Je tedy velmi uspokojivé sledovat jejich masakrování. Vrah zde tedy snad poprvé v celé sérii přebírá roli dobra, kterému zkrátka každý rozumný divák musí fandit. Trošku se snímek minul účinkem, ale alespoň to pobavilo. [66 %] ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Opět pouhej průměr. V bodech: Místy až nehumánně natočený. Sebranku hlavních hrdinů asi vybírali v nějakým ústavu pro odpudivý mileniály. Pár ikonických záběrů a parádiček Leatherface, u kterýho mě už ale štve (podobně jako u Michaela Myerse) jeho nesmrtelnost. To nejlepší přišlo na konci - atraktivní závěrečný titulky s proprietama našeho kardinálního záporáka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to neurazilo. Na to, jak to byla problémová produkce, a že po dlouhém tichu zakotvila na Netflixu místo aby zamířila do kin, je nový přírůstek do Leatherface série poměrně fajn (určitě lepší než poslední dva, možná tři filmy). Kvituju krátkou stopáž a výživné gore scény. Zamrzí nevyužití Sally z originálního filmu (ta je tu jen proto, že legacy sequely jsou teď moderní, a svou příležitost na zadostiučinění po letech teda dost prosere) a plochost ostatních postav. Ty občas mluví, jen aby mluvili (v jedné scéně Melody naléhá "Lilo, uteč, nechej mě tady", aby hned ve scéně navazující volala "Lilo, pomoz mi!"). Samozřejmě lepší to být mohlo milionkrát, ale pokud to budu brát jako slasherovou jednohubku, nemám moc důvodů si stěžovat (zvlášť třeba v porovnání s posledním návratem ikonické hororové postavy, ambicióznějším Halloween Kills). ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že ze všech slasherů mám nejmíň nakoukanou zrovna sérii Texaskýho masakrku, kdy kromě artovýho originálu ze 70. let mám skouknutej jenom remake z roku 2003 a jeho pokračování s Alexandrou Dadario, který bylo takový meh. Když se oznámilo, že pokračování, který má navazovat rovnou na první film z roku 1974 zamíří rovnou na NETFLIX, tak jsem věděl, že to bude průser. Film teda sleduje skupinu namyšlenejch influencerů, který jedou do Texasu s úmyslem vdechnout polomrtvýmu městu nějakej život a samozřejmě se tim zviditelnit na sociálních sítích. Do toho se připlete i známej Leatherface, kterýmu se nový návštěvníci města vůbec nelíbí. Film se tu trochu snaží polidštit nebo se aspoň pokusit sympatizovat se známym kožoksichtem, což mu podle mě jde… ale jen kvůli tomu, že parta teenagerů jsou takový vymrdaný zkurvený čůráci, že si pro ně přejete pomalou a bolestivou smrt. Samozřejmě největší osina v zadnu byla ta zasraná namyšlená kráva s kudrnatejma vlasama u který jsem si nepřál nic jinýho než aby jí Leatherface uříznul tu její podělanou hlavu! No a to mě poser na mý holý záda. On to nakonec fakt udělal a díky tomu si ten film ude mě zasloužil jeden bod k dobru. Jinak jediná dobrá scéna, která stojí za zmíňku je masakr v autobuse, ale to si určitě najdete i na Youtube a nemusíte si zbytečně ubližovat sledováním tohohle braku. 2,5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)
  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama