Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (204)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s odřenými rukavicemi. Stále mě to baví a má to ten správný háv motivačně sportovního filmu, který fungoval už i dříve. Začátek je jednoduše skvělý a příběh (i když prvoplánový) dobře načrtnutý díky flashbackům a vztah dvou hlavních postav byl uvěřitelný. Souboje skvěle natočené, ale druhá polovina je už dle mého trochu odfláknutější a nedostal jsem to, co jsem od začátku čekal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Teď ale vážně. Creed III je první díl stojící na vlastních nohách bez postavy Rockyho a první film režírovaný Michaelem B. Jordanem. To budilo obavy, už jen protože je velké sousto mít takový film jako první v kariéře a jelikož byl vztah Donnieho s Rockym srdcem obou předchozích filmů. Naštěstí to funguje skvěle a Creed se tak zformoval do série, která stojí na vlastních nohách a má zápletku a děj, který je čistě originální. Příběh nám říká, že minulosti neutečeme a musíme se jí stavět čelem a tohle funguje, protože srdcem snímku je tentokrát Adonisova minulost a jeho vztah se soupeřem Damienem, se kterým byli jako bratři. Opět fungují osobní i boxerské linky, které se fajnově prolínají a tvoří solidní podívanou. Jordan je přiznaně inspirován anime a je to znát, díky tomu má každý souboj svůj nápad a provedení, které je na západě nevídané a funguje je tu parádně. Přesto to tvoří určitý nesourodý styl, prozrazující, že je režisér začátečník, kterému jde nejlépe točení dialogů a příběhových chvíli. I přesto, že soubojům chybí to pravé napětí a emocionální vypětí předchozích dílů, jsou pořád skvělé a památné, jen to finále mohlo být údernější. Nejlepší Creed to sice není, ale je to důstojný člen série a fungující film s jedním z nejlepších záporáků série. Navíc malý Creed měl v pokoji plakát Naruta, takže instantních 10/10! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy o boxu jsou moje srdcovka. Zbožňuju je a moc mě baví. Na prvním Creedovi jsem byla v kině a byla jsem z toho nadšená. U druhého pokračování se tolik nepovedl ten příběh a trojka s tímhle bohužel pokračuje. Bylo to až moc předvídatelné, moc mi nešlo logicky do sebe, jak se člověk, který přišel z vězení dokázal dostat na šampiona. v boxu, prostě mi to tam úplně nesedlo. Nicméně jako režijní prvotina Jordana je to hodně povedé. Ale kapitolu Creeda bych nechala už uzavřenou, i když si říkám, že si tam trochu našlápli na případné pokračování nebo spinoff pro jeho dcerku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nezačíná návratem do nostalgie zlatých časů boxera Rockyho Balboy, který v sérii dosud působil jako trenér. Adonis Creed se zde příběhově osamostatnil. V prvním díle byly velmi kvalitní boxerské souboje. Tento díl je o chlapském přátelství a jeho úskalích, na nichž probublávají poměry v současné Americe. Podle mě je tu mnoho témat. Creedova minulost, neshody se ženou, neslyšící dcera. Přitom má jít o sportovní film. Ale nějaké dojetí tu najdeme. K dvěma boxerských zápasům, které hrají zásadní roli ve vyprávění se dostáváme klopoptně. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)
  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama