Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Volá ti policie !!" - "Nemám čas !!" - "Prý je to důležité.." - "Řekni jim, že jsem si šel zaběhat.." ;) Naprosto nevypočitatelný režisér, Australan, Phillip Noyce dle mého, a především dle předlohy Jeffreyho Deavera, stvořil výborný thriller, zdejším znaleckým výkřikům navzdory, s parádním hereckým obsazením, nádherná Angelina Jolie i Denzel Washington, který to měl o poznání těžší, ční nad všemi ostatními, byť třeba Ed O´Neill, tentokrát bez závazků, kterého bych si v podobné roli moc rád užil znovu, aspoň ještě jednou naposled, opravdu příjemně překvapil.. Největší slabinu snímku lze hledat v tom finálním rozuzlení a lá deus ex machina, které by mohlo naznačovat nějaké hádky ve střižně..;) Navíc ani Leland Orser jako Richard Thompson, který si mimochodem zahrál i v té vzpomínané Sedmičce, nesahá Kevinu Spaceymu ani po kotníky..;) Nicméně, nemyslím si však, že by bylo skutečně nezbytné snímek s Fincherovým naprosto bezchybným Seven srovnávat, protože v podobném duelu by těžko uspěl i kterýkoliv jiný žánrově podobný kousek.. [ Dabing 4/10 ] ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa chystala niekoľko rokov. Konečne som sa k nemu dopracovala a som dosť sklamaná. Prípad sám o sebe bol zaujímavý a ja ako vždy ocením v takýchto filmoch i morbídnosť. Avšak to tento film nezachránilo. Aj keď si stále nahováram, že mám skvelú dedukciu, tak v skutočnosti ju nemám. Po tomto filme to však asi prehodnotím, a možno si to vložím i do životopisu. Vôbec nebolo ťažké prísť na to, kto ako podozrivý vyzerať má, a kto ním nakoniec skutočne je. Film vás tak obral o ten super pocit prekvapenia v momente odhalenia vraha. Verím, že kniha to zvládla oveľa lepšie, aj keď som ju nečítala. Na môj vkus až príliš veľa detailných záberov na tváre hercov, niekedy mal človek(teda ja) pocit, že uvidím i chĺpky v nose a kamera sa bude približovať až kým jednému z hercov nenarazí na čelo. Upotený Denzel takisto nič moc, ale ako filmová jednohubka to zas nebola taká tragédia. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, ze to je slabej klon Sedm, ale porad to je na velice vysoke urovni. Nejvetsi problem filmu je podle me Denzel Washington. Ac to zahral dost dobre, a ten napad s genialnim flojdem co se nemuze hejbat a radi mladsi "kolegyni" je slusnej, tak to diky tomu ztraci dost napeti. Kdyz Angelina patra (btw hraje taky dobre) nekde na miste cinu, tak to je slusne napinavy jenze pak je strih na Washingtona jak ji rika co dal a vsechno napeti je v hajzlu. A navic zaverecna pointa je strasna ubohost. To uz bych si jako vraha dokazal predstavit Queen Latifah nez toho dementa. Ale ty vrazdy byli celkem slusne vychytany a navic potesi, ze se jim je nepodarilo zachranit, az na jednu. Slabsi 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto ma nebavilo, ani keď som bol na tom v roku pána 1999 v kine. V tomto období 90tych rokov natočili amíci niekoľko skvostných "suspense" trilerov, kde sa im podarilo prepašovať množstvo filozofických otázok, v Bone Collector po niečom podobnom nie je ani stopy. Vrah vraždí, policajtka je sexi, vyšetrovateľ je ochrnutý, zato má hypersympatický výzor Denzela Washingtona a to predsa musí väčšine úplne stačiť. Mne bohužiaľ nie a tuctové finále ma v tom iba utvrdilo. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)
  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama