Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (37)

Pilot (2005) (S01E01) 

Je zajímavé sledovat epizodu těsně po zhlédnutí celého seriálu. Bones i Booth prošli změnou, a to dost zásadní. Na začátku měli vlastnosti, které postupem času vymizeli. Jak seriál postupoval dál, přicházel progres a věci které fungovali, dostali větší prostor. Vždy jsem měl v seriál rád epizody, jenž měli něco do činění s představiteli vlády a byrokracie. Vždy to mělo šmrnc a postavy mohli plně ukázat své osobní preference. Trochu mě zarazilo, jakou měrou se snažili dát hlavní duo dohromady. Občas to působilo až násilně. Ta jejich pravá chemie se vybudovala postupně časem. ()

Muž v autě (2005) (S01E02) 

Krásně zamotané a napínavé. ()

Muž v medvědovi (2005) (S01E04) 

Epizoda, kde zazářily všechny vedlejší postavy. ()

Kluk ve křoví (2005) (S01E05) 

Epizoda plná poznatků o minulosti postav. Bones předvedla svou lidskou tvář a dokázala se otevřít. Hodgins dostal pořádný prostor a dokázal ho využít. K tomu silný příběh s výborným dětským hercem. ()

Mumie ve zdi (2005) (S01E06) 

Bones a její fascinace hiphopem byla kouzelná. Případ ale nebyl dostatečným tahounem. Vyzněl trochu nemotorně a nudně. ()

Dívka v lednici (2005) (S01E08) 

Emocionální jízda pro Bones. Člověk, kterému dokázala na její poměry dost důvěřovat, ukázal svou nepříliš lichotivou tvář. Ješitnost tu hrála prim, ale byla po zásluze potrestána. ()

Žena v autě (2006) (S01E11) 

První foreshadowing pro Zacka a krásně tajemná Bones. ()

Dvě těla v laborce (2006) (S01E15) 

Napínavé, akční, a vztah Bones/Booth se výrazně posunul. Temperance nyní ví, že se na Bootha může maximálně spolehnout. ()

Kosti na prodej (2006) (S01E20) 

Dojemné, a správně podlé. ()

Vojákova smrt (2006) (S01E21) 

Zamotané, ale přehledné. Booth měl možnost opět ukázat svojí stránku vojáka. Bones na oplátku ukáže citlivější rysy své povahy. ()

Žena ze záhrobí (2006) (S01E22) 

Finále jak se sluší a patří. Minulost se vrací v plné síle. Pro Bones velmi osobní epizoda, která znovu prohlubuje pochopení její povahy. ()

Obr na kolejích (2006) (S02E01) 

Poměry v institutu se mění, neboť na scénu přichází Camille Saroyan. Případ mě dost bavil. Vždy, když se jedná o osobu z politiky, má to říz a tah na branku. ()

Matka a dítě v zátoce (2006) (S02E02) 

Camille se opět projevuje jako silný článek, Bones celou dobu perlí a Booth jedná jako dobrý otec. ()

Kluk v plachtě (2006) (S02E03) 

Hodgins a Angela začíná budovat svůj vztah. Bones a Cam jsou dva kohouti na jednom smetišti, ale za pomoci Bootha dokážou spolupracovat. Mladí herci opět předvedli kvalitní výkony. ()

Blondýna ve hře (2006) (S02E04) 

Howard Epps se vrací na scénu a je opět děsivý a bláznivý. Bones i tentokrát musí čelit jeho hře na kočku a myš. ()

Pravda v louhu (2006) (S02E05) 

Krásně zamotaný příběh a Booth si užil roli Casanovy. ()

Kudrnatá holka (2006) (S02E07) 

Děsivý svět Honey BooBoo. Hodge se snaží okouzlit Angelu a Booth se ocitá na vážkách, jakým směrem se má vydat jeho srdce. Stejně ví, co ho čeká v budoucnosti. ()

Žena v písku (2006) (S02E08) 

Bones zabraňuje Boothovi znovu propadnout gamblerství. Přineslo to mnoho zábavných situací. ()

Vetřelci v kosmické lodi (2006) (S02E09) 

Stejně napínavá a nervy drásající epizoda jako CSI 5x24 Grave Danger. ()

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama