Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud Kroupa s Klímou neměli Na vlastních, bulvárních očích frajerské tmavé brýle a Berdychův gang opravdu pronásledovala šestnáctiletá kravka, padesátikilový "zabiják", šeredná žena v domácnosti, éstébák v důchodu a Čmaňa, divím se, že chlapci neusrkávají vedle Vikiho banánové daiquiri s nohama v příboji na nějakém klimaticky přívětivém karibském ostrůvku a dali přednost chládku Mírovského resortu. Asi chtěli, aby o nich vznikl i první český celovečerní komiksový Avengers, ve kterém budou hrdinně bojovat za práva romských spoluvězňů spolu s Jirkou Kájínkem, kterého bude hrát Roman Skamene. Nicméně ruku na koule! Na české, Růžové ordinační poměry je tento jednooký král docela dívatelnou tragikomedií. Haničce by sice o přirozeném herectví mohl konečně někdo Vyprávět, avšak ostatní kašpárci cinkají rolničkama dle svých uspokojivých standardů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JMENUJU SE TEREZA HODAČOVÁ A KDYŽ VÁM ŘEKNU, ŽE JSEM POLICAJTKA, NEBUDETE MI TO VĚŘIT....... /// (..milá Terezo, na tomhle se shodneme...) Mohl by to bejt solidní seriál, kdyby jim nelámal vaz (často trapnej) ,,Nováckej“ casting. Herci z ,,růžovky“,...,,pojišťovny“ a jinejch pičovin hrůzu z úkladný vraždy nebudí (a pominu fakt, že se občas chovaj jako idioti...). Atraktivní prostředí bordelu.... (vraždy, vydírání a propojení policie a zločinu, troška snuffu...), ale co tady dělá ta Vágnerová? (v bordelu? číšnici.....) A to, že si nelakuje nehty, s tím nemá fakt nic společnýho! Krimi po česku. Stejně jako zločin. Tohle totiž není trapně český, ale zkurveně NOVÁCKÝ! Bílej kůň (samo že i bílej jezdec...), Agrobanka, Discoland Sylvie, Chemapol, (pan)Mrázek..... cesta k demokracii je složitá...... (to byl pokus o ftip!!!) TAK CO, CHCETE JE DOSTAT? Koho? Mafiány? Policajty? Semínko pochybností (..fakt i ve mě...) díl od dílu klíčí víc a víc. Pominu–li občasný trapnosti - příběhům (jenž psal sám život) by se dalo v pohodě věřit. Díl od dílu dostává příběh jasný obrysy i směr, proto mě mrzí to obsazení! Rád bych fláknul 4*. Ale fakt mi to nejde z držky! Berdychův gang nabízí solidní téma, ale na takovýhle sousto má Nova malou hubu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Jirku Korna v sauně. 2.) Byl jsem součástí světa, kterýmu vévodil Mráz(ek). 3.) I Love You NOVA! 4.) Nebojím se, že si zkurvím ,,auru“ na CSFD. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Jako Velmi křehké vztahy z policejních análů, ale zase ne tak příšerný. Dávám zatím za dvě, ale jestli tu někdo napíše jako tuhle na Super.cz, že Hana Vagnerová je jedna z nejkrásnějších českých hereček, tak mu nacpu tři vázaný ročníky Maximu do stejné části těla, odkud si Hlína a Stoupa vylovili scénář, a ten odpad!, co sem vystřihnu, mu pak rozmažu po celých zádech. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Koukám asi jen ze zvědavosti :-D Drsňárna po česku ? No nevím .... To vyprávění, na začátku každého dílu, mi připadá jak ve škole při češtině :-( Začněte líčit .... drama :-D A pak přijde chvilka napětí :-D Nevím jestli se chci dívat na korupci (která je tu běžná ) v takhle nepříjemném podání :-( ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje omezenost čsfd návštěvníků, kteří jsou buď pseudo onanisti nebo rovnou blbečci. Odsoudit to a přihodit odpad jenom proto, že je to z produkce TV Nova? Vždyť se to týká nejzajímavějšího příběho českého podsvětí, které vyplulo na hladinu. Vágnerová hraje dobře a obsazení je topovka. A určitě se to ještě víc rozjede! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V 8. díle s názvem "Řezníci" si při honičce Hodačové (Hana Vagnerová) a Dana (Robert Jašków) lze v jedné ze scén všimnout dole v rohu části auta, na kterém se tyto záběry natáčely. (TheStitch630)
  • Rada pro prozhlasové a televizní vysílání udělila TV Nova CET 21 za násilné scény pokutu 300 000 Kč. (morgos)
  • Scénář psali Josef Klíma a Janek Kroupa jeden rok. Na scénáři se podíleli i ve druhé sérii. (navabaca)

Reklama

Reklama