Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobré, ale přišlo to pozdě. Takové seriály se natáčely za našimi hranicemi už dávno a televize Nova asi zaspala dobu. Nelenila však a angažovala Hanu Vagnerovou do jedné z hlavních rolí. Kdyby však ve vyšetřovacím týmu vůbec nebyla, udělal by casting jen dobře. Ona nijak excelentně nehraje a mám pocit, že se do role ani moc nehodí. I proti ostatním hercům mám výhrady, v našem prostředí jejich výkony vždy budou způsobovat nechtěný smích. Režie chce být za každou cenu efektní, trochu tam vidím nedostatek zkušeností s takovými projekty. A to zelené filtrování bych si taky odpustil, ale pokud někdo holduje drsnějším kriminálkám, pak je večer na Nově pro něho tím pravým. Mě to nebavilo. 40% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic…a nebo, že by přece pro něco. Ale Vagnerové její odhodlanou policajtku zatím moc nežeru. Dvojka Bydžovská, Zedníček šlapou totálně naprázdno, spíš bych je tipovala na angažovanost u pomocné stráže VB. Jen Jašków a Dolanský se snaží tvářit jako skuteční ranaři… a trochu jim to i věřím. Tak vyčkám a snad se té drsné krimi ještě dočkám. ...(12.11.)Tak jsem se dočkala, jen Vagnerové to pořád nežeru. Ale ten Jašków!! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

seriál pro inteligentniho divaka, ktery zvladne cist mezi radky a dozvi se tak mnoho o kriminalni minulosti nekterych celnich predstavitelu statu...nektere dily jsou lehce pritazene za vlasy, ale v pohode se to da, cim vic se blizi finale je to lepsi a lepsi, predposledni dil je pak na sest hvezdicek. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Takový ty fráze "to jsem ještě nevěděla, že se s nimi potkám hodně zblízka, a nebude se mi to vůbec líbit" mě fakt neberou. Zas je to spíš jen zoufalá snaha komplexem tížených Čechů vyrovnat se americkym kriminálkám. Což by mimochodem stejně nebyla žádná výhra. A Bydžovská v něčem takovym - hotovej průšvih. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V 8. díle s názvem "Řezníci" si při honičce Hodačové (Hana Vagnerová) a Dana (Robert Jašków) lze v jedné ze scén všimnout dole v rohu části auta, na kterém se tyto záběry natáčely. (TheStitch630)
  • Natáčení 2. série začalo 6. 8. 2013 ve středočeských Hořovicích. (morgos)
  • V seriálu celkem havarovalo, vybouchlo, bylo prostříleno nebo jinak zničeno 13 aut a jedna loď. (navabaca)

Reklama

Reklama