Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinku musí nenávidět i její máma. Nevím jeslti je to jen tou herečkou, jejíž hlas je odporný asi tak jako stoka plná krys, a její intonace patří do skupiny: "nasere k smrti", nebo i scénáristickým profilem. miluju ty pseudohumanistický hlášky na téma: tohle to si nemůžete dovolit, jsem zvyklá pracovat podle předpisů. navíc socvidlák policistka si ráda hraje na drsňačku. moc hezký. další ze série seriálů a knih, kde nenávidím hlavní postavu ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na Novu celkem sympatický pokus o tuzemskou kriminální žánrovku. Seriál sice trpí mnoha neduhy, počínaje slabším scénářem (hlavně u úvodních dílů) a totálně přepálenou stopáží jednotlivých dílů. Proč musí každý díl trvat skoro hodinu a půl, když se to dalo v pohodě skrouhnout na hoďku a celý by to tak uteklo podstatně rychlejc? Po technický stránce si ovšem není na co stěžovat, pár dílů je vysloveně vynikajících (epizoda ve věznici) a po herecké stránce je skoro v každým díle na co koukat. Teda až na Hanu Vagnerovou, ta byla strašná konstantně a tu postavu a její drsný voiceovery jsem jí vůbec nevěřil. Robert Jaškówa jako drsný poldu bych si dal ale znova kdykoliv, ten chlapík má potenciál. Jen škoda, že poslední díl byl absolutně nevyužitej a celý to vyšumělo do ztracena. Ale i tak celkem obstojnej seriálovej projekt, který se musí v tom současným českym televizním bahně ocenit. Navíc je to asi jedinej českej seriál za posledních 5 let, který jsem dokoukal bez problémů od začátku do konce. A to se počítá. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem si s hodnocením až cca do poloviny celkového času seriálu. Jsem k akčním snímkům z produkce TV Nova celkem kritický pro obvyklou snahu nemístné nadsázky s posílením akčnosti, a tím přilákat za každou cenu diváka. V tomto případě se musím přiznat, že přestože vysílání TV Nova z 90% ignoruji, tento seriál mě docela zaujal. Kriminalita, korupce, vraždy, uplácení policejních špiček je, jak se zdá, v naší společnosti již běžný jev. Stačí koukat na zpravodajská vysílání, a to nejenom na TV Nova. Ale že jde ta kriminalita až do takových extrémů, to jsem tušil jen v okamžicích svých myšlenkových představ, kterým jsem nechtěl podvědomě věřit. Jistě, i zde je cítit jistá nadsázka, ale snad se děj alespoň trochu blíží skutečnosti, jak TV Nova avizovala na počátku vysílání prvního dílu. Už tedy chápu, proč jsou naši vysocí policejní vyšetřovatelé (a nejenom ti) tak často cílem vražedných pokusů či dokonaných vražd nebo "sebevražd". Považuji tento seriál za docela slušné dílo, na které jsem ochoten se na TV Nova podívat. Televizi TV Nova si však neodpustím vytknout to obrovské množství reklam, kterými uvedený seriál doslova prošpikovala. Nabyl jsem dojmu, že podíl reklam a hraných minut v každém dílu se blíží poměru 50:50, což je ze strany TV Nova doslova arogance vůči divákovi. Reklama mi kazí celkový dojem ze seriálu a snižuje mé hodnocení jinak přijatelného seriálu. 1 - Volavka, 2 - Hyena, 3 - Hadí střela, 4 - Sedmý den, 5 - Tři králové, 6 - Smrt policajta, 7 - Únosy, 8 - Řezníci, 9 - Král je mrtev, 10 - Ruská spojka, 11 - Osamělá mise, 12 - Pašeráci, 13 - Válka gangů, 14 - Loupež století, 15 - Korunní svědek, 16 - Vysoká hra. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Už dlouho jsem nezažil, aby jeden díl takhle položil celý seriál, do té doby to vypadalo na dost slušný průměr, vtipného Klímu (Kroupu?) a snesitelnou produkci novy, záverečné omílání všech (divákům? policajtům?) neznámých faktů, obrácení hajzlíka po jedné větě a dějové zvraty, které se nás snaží zmást v tom, jestli nepřežije nikdo, či jen Terezka, svou urputností doslova ubilo normální dílko, které se dá sledovat třeba i při umývání nádobí. Jasným pozitivem je Robert Jašków, kterýmu bych toho vyšetřovatele uvěřil i v reálu...pobavil mě Pavel Zedníček tím slovem "detektíve", docela by mě zajímalo, jestli to byla záměrná narážka na Pitaval... :o) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Herec Robert Jašków řekl, že někteří herci absolvovali přibližně dvouměsíční přednatáčecí průpravu, aby se naučili střílet, bojovat a zatýkat. (navabaca)
  • Seriál byl natočen během 260 natáčecích dnů. (navabaca)
  • V čase 14:25 Chládek (Robert Jašków) říká: „Vrah si dokáže opatřit pancéřovku Stinger,“, přitom předtím při poradě jim specialista říkal, co je to za střelu. Kromě toho jako bývalý voják by měl vědět, že Stinger není pancéřovka. Poté v čase 1:03:30 novinář Vintr říká: „Útok protitankovou střelou...“ Stinger ale není protitanková střela, ta by tank jenom pohladila. (JK17)

Reklama

Reklama