Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinku musí nenávidět i její máma. Nevím jeslti je to jen tou herečkou, jejíž hlas je odporný asi tak jako stoka plná krys, a její intonace patří do skupiny: "nasere k smrti", nebo i scénáristickým profilem. miluju ty pseudohumanistický hlášky na téma: tohle to si nemůžete dovolit, jsem zvyklá pracovat podle předpisů. navíc socvidlák policistka si ráda hraje na drsňačku. moc hezký. další ze série seriálů a knih, kde nenávidím hlavní postavu ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tak zpracovaní je na český seriál určitě nadprůměrné, bohužel je zabito roztažením na 16 dílů z nichž má každý i s reklamou skoro dvě hodiny, což je vražedné. Přesto to dokoukám. Hlavní linie s Drobečkem (Berdych) mě totiž zajímá. 55% EDIT: Po skončení celého seriálů nemám pocit, že bych mu průměrným hodnocením nějak zvlášť ublížil . Seriál, který v dnešní době neurazí, ale zároveň nenadchne. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Slušná hudba, slušná režie, slušní herci, chvílemi i slušné napětí. Příjemné překvapení. Tak se ukaž, TV Nova, co bude dál a zda hvězdičky z mého hodnocení nezačnou postupně opadávat. Po druhém dílu odebírám hvězdičku. Hlavní hrdinka je na zabití a nebaví mě to. I Kriminálka Anděl byla lepší. Ale úvodní a závěrečný titulky jsou dobrý. Dolanský výbornej. A tím to hasne. Třetí díl ještě horší. Ale nevzdávám to. Pátý díl se mi celkem i zase líbil. PS: Dopisuji po díle devátém, kdy musím říct, že poslední díly mě nijak zvlášť neurážejí, dokonce mě to i trochu baví a hlavní hrdince přicházím na chuť. ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje omezenost čsfd návštěvníků, kteří jsou buď pseudo onanisti nebo rovnou blbečci. Odsoudit to a přihodit odpad jenom proto, že je to z produkce TV Nova? Vždyť se to týká nejzajímavějšího příběho českého podsvětí, které vyplulo na hladinu. Vágnerová hraje dobře a obsazení je topovka. A určitě se to ještě víc rozjede! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím míň víš, tím líp spíš." Čestný policajty mám rád. Na ulicích jich v uniformách běhá spousta, ale jakmile se převlíknou do civilu a začnou šlapat mafiánům po koulích, tak skončí. Buď je gauneři podplatí, nebo je o něco úplatnější kolegové potopí, na zakázku pracující inspekce obžaluje a spřátelenej soudce odsoudí. Tak to u nás chodí a já jsem rád, když to někdo ukáže. Mě prostě docela bavilo sledovat naivní kapitánku, která nastupuje na Expozituru v přesvědčení, že hodní policajti chytají zlý padouchy. Jenže u nás jsou politika, policie, soudy a organizovanej zločin propojený tak pevně, že se to snad ani nedá rozmotat. Tak jsem rád, že se to aspoň docela napínavě natočilo. A taky mě bavilo připojovat k seriálovým jménům ta skutečná - Hodačová - Kahnová, Chládek - Gregor, Drobek - Berdych, Mráz - Mrázek, Jandák - Jonák, Hemský - Zádamský, Orava - Opava, Kofčín - Koňařík, Brousil - Brázdil, Malý - Gross. Ale třeba se pletu a než se zasebevraždím osmi ranami ze tří různých zbraní, tak to sám, rád, dobrovolně a písemně odvolám. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V 8. díle s názvem "Řezníci" si při honičce Hodačové (Hana Vagnerová) a Dana (Robert Jašków) lze v jedné ze scén všimnout dole v rohu části auta, na kterém se tyto záběry natáčely. (TheStitch630)
  • Herec Robert Jašków řekl, že někteří herci absolvovali přibližně dvouměsíční přednatáčecí průpravu, aby se naučili střílet, bojovat a zatýkat. (navabaca)
  • V průběhu natáčení byl používán i vrtulník. (navabaca)

Reklama

Reklama