Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Produkce novy dosáhla toho, čeho před ní již takový velikáni jakoVraždy v Midsomeru! Proč? Kvalitou rozhodně ne, tu se ani při svých odsledovaných deseti minutách netroufám hodnotit, ale hleďmež - nastal nedostatek herců, stejně jako v neexistujícím Anglickém hrabství, jinak si totiž nedovedu představit, proč David Prachař hraje v Doktorech z Počátků zcela jinou postavu, než hrál v Ordinaci. Už se těším, až se začnou vracet mrtví, pokud by byl jejich návrat s nezměněnou identitou, možná by mohl spin - off ¨ “Kamenické mausoleum” zaujmout i zdejší cinefilské obecenstvo, zombie telenovela tu totiž ještě nebyla. ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Ona by to byla blbost i bez toho, ale dementně se tvářící Písařík, se zmijovkou na hlavě, jenž vypadá, že si každou chvíli překousne jazyk, posouvá vše do odpadu. Kdo stojí za zmínku je Pepa Dvořák a David Prachař, jinak o ničem (Vašut, to jako vážně?!). A proč jim v každé scéně svítí na Barrandově lampou do oken? To má jako navodit pocit sluníčka? Strašné. ()

Reklama

Kali4 

všechny recenze uživatele

[Po dvou viděných dílech] Končím. Klasický "trčák" neboli seriál, který se nikam nehne a trčí na místě jak hovnocuc utopený po kabinu v močůvce. Nikdo nehraje, všichni blábolí, postávají nebo se bimbají, dělají křoví a v příběhu nehrají absolutně žádnou roli. Jediným hybatelem jest Vašut jako absolutní záporná postava. A jak to tak u podobných "trčáků" bývá, absolutní záporná postava je i ta nejzajímavější a nejzábavnější - pokaždé, když Vašut jako prototyp bezskrupulózního kapitalisty někoho týrá nebo okrádá, je to docela p*del. Za to ta jedna hvězdička. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jedná se o spin-off Ordinace v růžové zahradě, které jsem viděl jen pár dílu a to mi stačilo. Tohle je možná o trošku lepší, ale stejně po dvou dílech končím. Martin Písařík má být jako nový Otík nebo co to znamená??? Dost mě udivilo, kolik známých herců tam hraje, jen škoda, že vetšina jsou B-čkový a některý dokonce i C-čkový a u některých jsem myslel, že už s hraním sekli, ale bohužel ne. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Docela velká blbost. Jde o pokračování osudů doktora Kováře z OVRZ, který opustil Kamenici a uklidil se na vesnici se jménem Počátky. Celkově je to docela nedomyšlené, že se ten zlomený muž, kterému zmrzačili dceru a opustila ho žena, ze dne na den změní o 180 stupňů. Známých tváří se v seriálu objevuje docela dost, ale je to k ničemu (Postránecký se ztrapňuje, Vašut opět rádobydrsňák, Carda Retarda přehrává a hraje si na mafiosa, Laurinová hrát vůbec neumí, Pawlovská je kapitola sama pro sebe, Písařík je dement nejen v seriálu a mladé tváře jsou taky na hovno, snad jen Uršula Kluková je fajn). Děj je o ničem, je to Ordinace přes kopírák, snad en rivalita Včelín versus zbytek vesnice je někdy zajímavá (a já se vždy přikloňuju na stranu vesničanů, fetkám nefandím). Snad jen lepší kameru má tenhle projekt, jinak je to po všech stránkách stejná sračka, jako Ordinace a také se to narozdíl od ní neodehrává v reálném čase (zatímco Stránský odjel pryč skutečně v červnu, v Počátcích se už o osm dílů později slaví Velikonoce). Celkově je to další zbytečný projekt. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Ema (Iva Janžurová) vystěhuje sama celý pokoj včetně skříně a postele. Ovšem stará, nemocná paní by to nikdy nemohla zvládnout. (Thomas211)
  • V 9. dílu "Je to tvoje věc" ve scéně, kdy Ota Kovář (Martin Stránský) opilý upustí stránku s vytišteným mailem, je na něm - kromě žádosti, aby zvedl telefon a mluvil - možno číst: "Uhodneš o koho jde," a dále místo samotnýho mailu následuje text Julia Zeyera ze "Tří legend o krucifixu", konkrétne "Inultus", legendy pražské. (hermiona)

Reklama

Reklama