Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (643)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak a teď už nemám o novou filmovou fázi MCU nejmenší strach. Ano, Shang-Chi ode mě dostal stejné hodnocení, ale přece jen jsem k němu pár výhrad měl, nicméně k Eternals mě nenapadá jediná výtka. Ten film je překvapivě hodně o postavách a o vztazích mezi nimi, a to je na něm to nejsympatičtější. Samozřejmě, akční scény nechybí a jsou výborné, ale není to to hlavní, co Eternals nabízejí. Jde o nové a naprosto neznámé hrdiny, kterých není málo, ale díky propracovanému scénáři a jejich představitelům nejsou zaměnitelní a všechny je dobře poznáme a porozumíme jim. Filmu se nějakým zázrakem kromě nich podaří vysvětlit také úplně novou mytologii, provázat ji s tím, co už známe, a nabídnout VELKÝ příslib do budoucna. Finále patří k tomu nejlepšímu, čeho jsme se od Marvelu dočkali - stane se něco velkého, přímo obrovského, ale nestane se to jen tak "aby se něco stalo", nýbrž je to logické a zcela namístě. Čistá stoprocentní spokojenost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Podobný úlet ako Leeho Hulk alebo BvS. Takmer totálne nekomiksové, tváriace sa ako artfilm. A fungovalo mi to viac než dobre. hrdinovia sú postavený pred asi najtvrdšie konflikty z celého MCU. V správnych momentoch je to epické, dojímavé aj podnetné. Jedno z TOP 5 MCU a veľmi zaujímavý film. Aj keď sa bojím, že bez jasnej cieľovky. 8/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že i v Marvelu najdeme Dänikena. V rámci MCU začínám být hodně vybíravá, všechny seriály opravdu vidět nepotřebuju, ale tenhle film mi udělal radost. Hlavně rekonstrukce Ištařiny brány. Pokud by si někdo chtěl dočíst komiks na téma Eternals v češtině od Gaimana, nechť hledá v Ultimátním komiksovém kompletu č. 45 pod názvem Věční. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. A to po delší době v IMAXU 3D a ještě v dabingu! ;) Co se týče 3D, nebudu to moc vyhledávat. Nebylo to špatné, ale musel jsem sedět rovně jak svíce, protože jsem to měl chvílemi rozmazané, ale co už. Velké plátno IMAX bylo super, i krásně ozvučené, takže super. Nyní k filmu. Jak už tu mnozí píší, není to běžná marvelovka. No, až tak jsem o tomto tvrzení nepřemýšlel, film hodnotím jako film, takže u mě se žádní zklamání nedostavilo. I jsem byl v určitých pasážích téměř nadšen. Úvod je takový zmatený, usekaný, ale pak se vše začíná pomalu rozjíždět. Někdo by řekl, že má snímek pomalé tempo, ale já si to nemyslím. Jde i hlavně o to, jestli diváka aspoň trochu zaujmou postavy. Mě bavily a právě proto mi těch 157 min uteklo velmi rychle. Ty jejich vztahy, nějaká ta dramatická linie tu je, ale to by musel mít film ještě tak o hoďku delší stopáž, nebo rozdělen na dvě části, aby to bylo ještě lepší. Z těch 10 superhrdinů mě minimálně 4 zaujali, možná i více. Nebudu zde konrkrétně všechny jmenovat, ale třeba takoví Richard Madden, Gemma Chan, Barry Keoghan stojí za pozornost. Angelina Jolie mi zde moc výrazná nepřišla, ale zahrála to obstojně, včetně její zajímavé postavy. Ostatní herci ok. Hudba od skvělého Ramina Djawadiho byla zdařilá – v určitých scénách pěkne gradovala. Dá se poslouchat ale asi jen v tomto filmu. Děj to má prostý, ale vizuálem nápaditý v mnoha scénách. Vesmírné části či jiné aspekty super schopností vypadají vizuálně opravdu dobře. A nyní AKCE. Je točena běžným způsobem jak se točí marvelovky. Přehledná je tak akorát, nejvíc mě bavilo asi akční finále. Takže neříkám, že je to úplná bomba co se týče akčních sekvencích, ale nestěžoval jsem si. S tímto snímkem a vlastně novým přírůstkem MCU jsem víc než spokojen. Čekal jsem trochu méně a dostal jsem docela dost. Určitě bych uvítal pokračování nebo aspoň účast některých postav do jiných filmů či nových Avengers. Na Iron Mana a obdobné části to v mém měřítko nemá, ale i tak jsem si to moc užil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď musí človek takmer troj hodinové scifi pozerať na 5 krát, tak to je prosím pekne aké scifi? No to je v prvom rade scifi o kokote, kvalitatívne maximálne na priemernej úrovni, ktoré v porovnaní s inými filmami v rámci žánru rozhodne viac nudí než zabáva. Ja osobne som sa na "Eternals" celkom tešil, i keď nie som fanúšik neohrozených zmrdov s mimoriadnymi schopnosťami, a tak je pre mňa výsledná hodnota viac stratou času, než naplnenými očakávaniami .. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Eternals, kteří tu s námi žili v průběhu času, vytvořili na naší planetě tři města. Menší města se jmenují Polaria (na Sibiři) a Oceana (Pacifik). Největším a zároveň i hlavní město je Olympia (poblíž hory Olymp), díky které vznikla řecká mytologie, kdy Thena přijala způsob, jakým se lidé chovali k ní a ostatním Eternals. Paradoxem však je, že poblíž tohoto místa se nachází interdimenzionální portál k místu zvaném – Olympus (podobně jako mezi Asgardem a Midgardem), kde žijí skuteční antičtí Bohové, Olympané. (3T)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama