Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (137)

Benjamin_L 

všechny recenze uživatele

Co tohle je? Směsice přehrávajících a nehrajících herců, tvářících se tak důležitě, až je to k smíchu, u prezidenta Krause ani netuším, jestli tak komicky vypadat chtěl nebo ne, rádoby akční zpomalené záběry a vůbec celá ta zápletka z nejvyšších pater politiky, to opravdu nefunguje. 18 dílů? Někdo se musel zbláznit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem si myslel, že jsi vůči Danovi imunní, ale teď se chováš fakt jako ta poslední kráva, která si jenom vzpomene na bejka a hned ztrácí vědomí." O propojení policejních elit, politiků, exekutorů a organizovanýho zločinu se tu a tam něco napíše, ale už bylo na čase ukázat ten náš demokratickej absurdistán v celý svý kráse. Tohle se povedlo hodně dobře, ale často se do toho vloudil nějakej ten logickej nesmysl, pitomý dialog nebo "televizní verze" policejního výslechu a to holt musí hodnocení trošku srazit. ()

Reklama

Glowski odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem ochotný své hodnocení s dalšími díly změnit, pakliže přijde nějaký radikální obrat (prakticky ve všech složkách), ale zatím nevím, jestli to další pondělí vydržím._______Odfláknuté záběry, dialogy šustící papírem (v lepším případě se alespoň pobavíte), herci, kteří jsou jaksi mimo mísu, logika vzala v paralelním vesmíru seriálu za své. Celá ta velkohubost atentátu na prezidenta Krause, kam se připletou protagonisté poměrně zdařilé Expozitury, je otravná. Expozituru jsem měl i přes mnohé nedostatky docela rád... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem seriál dokoukal až do konce. Nedalo to ani moc velkou námahu, protože jako bezmyšlenkovitá odychovka funguje docela slušně. Nicméně, mám rozporuplné pocity, z toho mnohé takové, jež tvůrci asi neočekávali. Ke kladům počítám slušně odvedené řemeslo, ať už se jedná o kameru, slušnou výpravu a celkem ucházející obsazení. Nechybí sem tam napětí, trocha akce. Ale i ze všech kladů lze vytáhnout zápory. Už jen obsazení Roberta Jaškówa beru jako problematické, protože tento herec podle mě nemá charisma. Navíc, když jej doplňuje asexuální lesboidní žena, hrající si na děsnou tvrďačku, vypadají tyto dvě postavy spíše komicky. Věty, které pronáší český James Bond - Dan Chládek, vyvolávají když ne smích, tak alespoň pousmání. Ostatně, z Chládka udělali tvůrci spíše než Bonda snad Supermana, jediného rovného, čestného a přímého člověka když ne na světě, tak v Česku. Umí vyřešit vše a zří dále, než ostatní, ale v zápětí se divím, že trefí letící tenisák na 600 nebo kolik metrů, ale na 20 metrů velkého rusáka netrefí ani napošesté. Jak již naznačuji, scénář je slušně zamotaný, což je zároveň i jeho největší slabinou. Snaží se pojmout úplně vše, autoři motají realitu s fikcí a koneckonců i s totálními úlety a demencí. Toto míchání reality s výmysly a domněnkami mi opravdu vadí. Buď mají autoři popsat realitu, nebo si vše vymyslet, ale nevodit diváky za nos tím, že Wolf je Klaus, Forestek Hájek a tak podobně, protože se snaží navodit atmosféru autetična, které ale popírají svou fantazií a spekulacemi. Pokud seriál začal jako parodie, končí jako totální fraška. Postavy v posledním dílu jednají už všechny naprosto dementně, vynořují se nové a v posledních dvaceti minutách popírají některé vše, co doposud dělaly. Pohádkový konec jen dokreslil dojem, že autoři nás mají za totální tupce. Jako komedie slušné, jako kriminálka mi připadá, že se duo Kroupa - Klíma totálně zbláznilo. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem z toho děsně rozpačitej... :( Expozitura se mi líbila, hlavně jsem na ní ale pozitivně hodnotil fakt, že do značné míry kopírovala realitu. Tady se něco podobnýho sice slibuje v Obsahu (zmínky o notoricky známých kauzách), celý se to ale zaobalí do smyšleného atentátu na prezidenta republiky...???? Vždyť tím shodili celou první sérii a ze druhé udělali z hlediska nás fanoušků Expozitury zcela nepřijatelnou věc..? To je znesvěcení vlastní, kvalitně odvedené práce... Copak to nikdo z těch tvůrců takhle nevnímá? A co ti skuteční policajti, kteří scénáristům přinesli kostru první série jak na zlatým podnose..? Z těch jsou taky šašouni, a na rozdíl od všech ostatních z toho nemají nic než ostudu. Jak si můžu takhle vypůjčit někoho, o kom všichni zasvěcení smýšlí jako o někom skutečném a živoucím..? Tohle je průser a ohavnost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Obsah epizody je inspirovaný skutečně existující neonacistickou buňkou „Blood & Honour“, která plánovala útoky na státní činitele, sídlo KSČM a mezi svými cíli měli například vytipovanou i jadernou elektrárnu. (Nick321)
  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)
  • Ve 2.epizodě "Veterán" zhruba v čase cca 0:31:00 Tereza Hodačová (Hana Vagnerová) odzbrojí neznámého muže, který má zájem o Danův dům.Nůž spadne na zem ostřím směrem k domu a celkem daleko od pistole, kterou Tereza předtím položí. Když Tereza běží pro zbraň, tak nůž evidentně leží blíž vedle pistole, než kam dopadnul a ostřím směřujícím od domu. (PatrikP4)

Reklama

Reklama