Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (444)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The Empire will strike back aneb "zpustlý agent ze zahnívajícího západu" postaví Občana Carvera před možnost volby - spokojit se s okurkovou sezónou, nebo zemřít.. Abych řekl pravdu, pár dní po Skyfall jsem si připadal jako bych sjel v Maserati z dálnice a drncal se čtyřicítkou obcí za rezavou Avií. Ústřední padouch byl spíše k politování, vždyť by na něj stačila i naše Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a Brosnan podal svého agenta 007 s takovou arogantní neohrožeností, že se o něj divák mohl maximálně bát, že chytne nějakou ošklivou pohlavní chorobu. V podstatě jediná zajímavá scéna budiž saigonská motocyklová honička, kde se to vzhledem k posedu Michelle Yeoh mohlo klidně zvrtnout i v honičku jiného charakteru, ale to by musel být James jiný frajer.. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

18. Bondovka - Milovníkem Jamese Bonda nemusím při známkování nijak přemýšlet, protože mi režisér David Spottiswoode, nedal příležitost (dobrá režijní práce). Velmi pestrá, efektní jízda na plný plyn s vůní prachu a výbuchů. Nestíhám uhýbat všem kulkám, které prolétají kolem mě. Bondovský fanoušek bude s Tomorrow Never Dies spokojen v plném rozsahu. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S radostí mohu oznámit, že Zítřek nikdy neumírá je nejlepší Bondovkou pro vaše oči; ne, tohle je jen mé zbožné přání. Pierce Brosnan mi v roli Jamese Bonda přijde přjemným zpestřením oproti přechozím představitelům a i Michelle Yeohová v roli Bond girl je příjemná pro oči. Teri Hatcherová, která se zde také objeví v roli milenky Jamese Bonda je k nakousnutí (když zapomenu na její roli v Supermanovi). Jonathan Pryce, tentokráte v roli záporáka je také dobrý, ale ne zase tak dobrý jako v Roninovi. Tohle herecké obsazení filmu určitě prospívá, ale akce, která je zde nutností, je příliš těžkopádná. A to je největší zápor filmu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím férově přiznat,že i když mi Piers Brosnan nijak nevadí,o jeho Bondovi se to říct nedá,pořád na mě působí spíše jako komik než jako agent a scénář mu bohužel vychází vstříc až příliš ochotně.Hlavního padoucha si zahrál Jonathan Pryce a musím říct,že i jeho si pamatuji v lepších rolích,například v Brazilu byl nezapomenutelný,ale to byla jiná liga. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-PROČ SIS HO VZALA? -ŘÍKAL, ŽE MĚ MILUJE. -TO SE DOBŘE POSLOUCHÁ. Až na výjímky Brosnan do Bondova univerza ještě nezapadá, nebo mu ho špatně vytvořili, nebo nechtěl, nebo co já vím. "Uondanost" je nejpřesnější termín. Nikomu se moc nechce hejbnout zadkem a nemyslím teď přímo divokou akci. Navíc ta vášeň magnátova působí v době internetu už hodně směšně. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (60)

  • Během honičky v Hongkongu pronásledující helikoptéra několikrát visí s „nosem“ dolů na místě, nebo letí jen pomalu, aby někoho rozsekala vrtulí - což není možné, protože každý vrtulník náklonem směrem dopředu zrychluje. (Stejšn)
  • V jedné scéně hodlá Bond (Pierce Brosnan) psát na čínském počítači, ke kterému je připojena klasická klávesnice, na níž je pouze latinka nahrazená kandži znaky. Vzhledem k počtu znaků v této abecedě (minimální znalost je 3000 symbolů) jde o holý nesmysl. (Czernozub)
  • Vo filme sa používa omnoho viac technických hračičiek ako v predošlom Zlatom oku (1995), pretože mnohí diváci sa sťažovali, že ich tam bolo málo. Po uvedení filmu si mnohí zase povzdychli, že ich bolo pre zmenu priveľa. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama