Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sázka na istotu po všetkých stánkach od príbehovej, cez hereckú (MacAdams aj Goslingovi nechýba ani talent ani charizma - chémia je uveriteľná a dokonca prerástla aj mimo filmové plátno) až po technickú (fajn hudba, výborná wide kamera - scéna s labuťami mi ostane pred očami navždy). Výsledný dojem, ale mohol byť oveľa lepší nebyť neskutočne otravného a úplne zbytočne nastavovaného konca. Ale romantik bude spokojný. 65% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Koukám, ( soudě podle místního hodnocení ), že " I muži mají své dny " :o) Ano, chvílemi je to jako kdyby si čĺověk dával medovník a přikusoval k tomu marlenku popř. namáčel a olizoval lžičku medu, ale já mám sladké jednou za čas rád :o) Jen se to nesmí přehánět. Cassavetsovi se to ( po většinu času ) daří držet v " uvěřitelné rovině " bez zbytečného laciného sentimentu a co mu vyšlo náramně, byla sázka na ústřední herecké duo. Ta chemie mezi Rachel a Ryanem je více než věrohodná a zejména Rachel McAdams podává notně sympatický výkon. Ryan Gosling jako Noah je přesvědčivý, přesto si neodpustím poznámku, že v některých momentech mi jeho smutný výraz připomínal Nicolase Cage " v nejlepších dobách ". Nevím proč mi vytanul v mysli název knihy Ivana Olbrachta - O smutných očích Hany Karadžičové. Přirovnal bych to, k posmutnělému psímu výrazu. Což našemu Beníkovi věřím, ale Goslingovi již nikoliv a působí to téměř směšně. Přesto ( kromě těchto pár momentů ) hraje přesvědčivě a jsou to především oba hlavní představitelé, díky kterým je tento příběh ( v mezích možností ) uvěřitelný. Nicméně těch závěrečných 10 minut si mohli tvůrci odpustit. To bylo již na mě opravdu moc...škoda. Přesto zaokrouhlím směrem nahoru, v rámci žánru a současného trendu nadstandart. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Dojímavé krmivo. Režijně nenápadité, herecky průměrné (s těžce nevyužitou Rowlandsovou) a myšlenkovými pochody postav místy poněkud bizarní. Ve správném rozpoložení z vás dostane tu správnou tělesnou tekutinu. Jako každé lepší citové porno. 55% Zajímavé komentáře: kleopatra, liuk, Magneto, castor ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale takovýhle nucený ždímačky emocí nemusim :) Navíc je ta linie stařečků táááákhle průhledná, takže to, co vám hned na začátku dojde, je s velkou pompou odkryto až ke konci filmu - a já se ptám: opravdu si Nick Cassavetes myslí, že je jeho divák tak hloupý, že by se sám sebe už dávno nezeptal, co ty dva důchodce vlastně spojuje? ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Romantika se vším všudy (možná až příliš). Příběh není nijak originální, ale nenudí, druhá linie se staříky působí poněkud rozpačitě a její pointa je brzy do očí bijící. Celkem dobrý zážitek mi také kazilo na můj vkus přílišné množství kýčovitých "romantických" scén typy rudé západy slunce a vzlétávající labutě. A samotný závěr už se v těch hektolitrech limonády beznadějně utopil. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • V rámci přípravy na svou roli Ryan Gosling (Noah) vlastnoručně vyrobil kuchyňský stůl, který se poté objevil i ve filmu. (greetchen)
  • Ryan Gosling byl vybrán do role Noaha, protože podle režiséra Cassavetese nebyl hezký, ani cool, jako ostatní mladí herci v Hollywoodu, ale byl to "prostě obyčejný kluk, který vypadal trochu praštěně". (pethrik)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama