Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (242)

joker30 

všechny recenze uživatele

Film je to naozaj dobrý, na 5 hviezd však nie je. Cuba možno oscar zaslúžený, je pravda, že jemu som to prehrávanie ešte celkom žral, kedže hral priemerne inteligentného emocionálneho hráča amerického futbalu. Ale úprimne som rád, že Cruise za túto rolu Oscara nezískal, pretože ten prehrával naozaj dost neprirodzene. Najma ta scena v kupelke ako kope do steny mi prisla az k smiechu. V tom roku naozaj zasluzeny Oscar pre Rusha za Ziaru. Ale film je to naozaj pozeratelny, musim vyzdvihnut aj hudbu hlavne Bruceove Secret Garden ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako mohol takto zlátaný scenár, zlyhávajúci v športovej i romantickej linke, dostať Oskarovú nomináciu. Téma filmu bola pritom veľmi sľubná, ale to skratkovité rozprávanie a nefungujúca chémia medzi (inak veľmi dobrým) Cruisom a Zellwegerovou potenciál nenaplnili. Aspoň prepálený Cuba Gooding Jr. ťahá atraktivitu nahor. 6-/10 ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Začiatok je trocha chaos, neviete sa úplne zorientovať, z ktorej strany fúka. Neskôr sa to zlepší a vás postretnú 3 momenty, nakazíte sa optimizmom a entuziazmom Cuby Goodinga Jr., pri pohľade na Renée Zellweger sa vám stále objaví úsmev na tvári pre jej pôvab a občas bude mať chuť chytiť Toma Cruisa poriadne pod krk a zrevať: „ začni sa správať ako dospelý muž !! ” Z každej strany tu na vás bohužiaľ kričí priemernosť a to si všimnete. Povedal by som, že takých 70 % si to aj zaslúži, no viac-menej. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire completes me. Film ma dostal už na prvýkrát, niekedy na konci 90. rokov. Rád som si naň každý rok spomenul, ale až teraz som si ho po toľkých rokoch znova pozrel. Nestratil nič na svojej čarovnosti, je to moja srdcovka a Cameron Crowe aj keby už nič iné nenatočil - a pritom mal ďaľšie skvelé filmy - bol by mojim obľúbeným režisérom/scenáristom. Odhliadnúc od perfektného scenáru (nominácia na Oscara), bola radosť sledovať Toma Cruisa (Zlatý glóbus za hlavnú úlohu+nominácia na Oscara), Cuba Gooding Jr. (Oscar za vedľajšiu úlohu) a Renée Zellweger (jej breakthrough rola). Film získal ešte nomináciu za najlepší film v tom roku a aj nomináciu za strih. Dve scény sa stali kultovými a odkazy na ne sa ocitli v množstve filmov (naposledy The Lego Batman Movie :)). Niektoré filmy nestarnú a Jerry Maguire je jedným z nich. [#8/2018] ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Nejsem ten co utíká, jsem zásadový." Filmy kolem sportu mě baví ale tenhle se mi zdál příběhem nenaplněný. Těšil jsem se na víc dramatických okamžiků. Hromada dialogů a natahovaná stopáž mě neskutečně nudila. Herecky dobře zmáknuté. Cruise i Zellweger to spolu herecky klape i happy-end je fajn. Cuba Gooding je ve svých hláškách docela zábavný. 6/10 ()

jda23 

všechny recenze uživatele

Jedno z lepšich krujzoviek, dobra directed, vynikajuce vykony from actors a ľudské, skoro sladké. Kladný pohľad. Be cool ! :::... .... ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Kritika bezohlednosti showbyznysu vyprodukovaná v samotném lůně showbyznysu a za účasti jeho největších hvězd je pro mě opravdu těžko skousnutelné sousto. A zbytek je celkem podprůměrné dílko žánru "romantický / komedie / drama". Jak Cameron Crowe, tak Tom Cruise tady akorát plýtvají svým talentem. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho až přespříliš emocionálního závěru, dal bych snad ještě o hvězdičku více. Jedná se totiž o velmi povedený film ze zákulisních machinacích "velkých" sportů. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak se vyhýbám romantickým komediím a dramatům, tak tohle mělo něco do sebe - dát se dohromady se svobodnou matkou asi není zrovna nejjednodušší životní krok, ale když se za vztah bojuje, tak to stojí za to. Tom Cruise, Cuba Gooding i malý Lipnicki podávají parádní emocionální výkon. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na to, jakou jsem slyšela na tenhle film chválu, to zas tak moc zázrak nebyl. Jo, bavilo mě to, cítila jsem na správných místech ty správný emoce, Renée to moc slušelo... Ale nemůžu si pomoct, pořád v tom vidím jen film na klidný večer, ne trhák. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Renée je výborná (asi první film, kde mi při pohledu na její pohled spadla brada :) ... "Tomík" solidní, jen lehce robotický... Příběh mi celkově tak nějak "sedl", takže jsem ochoten přehlédnout i tu přepálenou stopáž... No, v životě (pracovním) jsem si zrovna prošel něčím podobným, tak mám možná o něco subjektivnější hodnocení... ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Film působí docela rozporuplně. Celkově je hodně dobrý, ale místy to je zbytečně natažený, až nudí. Na druhou stranu je v něm spousta momentů, kdy jsem se výborně bavil. Herecké výkony skvělé bez výjimky. Akorát Cruis a Zellweger k sobě moc nejdou. Chybí mi mezi nimi jiskra nebo něco. Výjimečně výborná role malýho kluka. I když film působí roztříštěně a více jak dvě hodiny dlouhá stopáž je příliš, určitě stojí za shlédnutí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Filmy ze sportovního zákulisí miluju a vždycky si to užívám. Jenže u Jerry Maguire jsem to měl přesně naopak. Nějak jsem se do té linky sportovního agenta nemohl dostat. Občas jsem se v tom ztrácel a celé mi to přišlo nezajímavé a dlouhé. A ve finále nemusím ani Renée Zellweger. Naštěstí zřejmě ale tu současnou, protože Reneé z roku 1996 je nádherná a sympatická herečka a celý ten romantický příběh mezi Reneé, Tomem a tím malým prckem mě chytnul od začátku. Nemůžu sice říct, že to mezi nimi nějak fungovalo po chemické stránce, ale jsou dostatečně sympatičtí, dobře napsaný a skvěle zahraný, že se mi to na konci stejně vlastně líbilo. Škoda, že ne celý film a všechny linky. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utopická a nereálná pohádka, která mě dokonale okouzlila. Skvěle poskládaný scénář, věrohodní herci a trefné vtipy dělají z na první pohled poněkud předvídatelného dojáku naprosto fantastický filmový zážitek, který se u mě trefil do černého. Doporučuju nezviklat se místními procenty a udělat si vlastní názor. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

35% - komentář 20ti slovy: Důvod zhlédnutí byl oskar pro Goodinga, kde jsem nakonec nezjistil za co a proč má film tolik nominací. Ukecané, nezáživné a nudné. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

To jsme takhle měli na vojně zaražené vycházky, televize nefungovalo (nebo v ní nic nebylo) a z videopůjčovny byly na patře jen dva filmy. Nebezpečné hry a Jerry Maguire, čímž se oba dostaly do kategorie "viděno stokrát", protože jely pořád dokola.. Neokázalá romantika mezi Tomem a Renee, která byla v kontrastu s opičí okázalostí manželství Cuby Goodinga, pak překvapivě uchvátila nejednoho frajere v zeleném. "Hele, to je můj fotr." "Nemůžeš být první z rodiny, který to slovo nepoužívá?" ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy "ze života", kde si lidé musí sáhnout na samé dno svých sil, aby něco v životě dokázali. Jerry Maguire je jedním z nich a povedenou přídavnou vložku zde tvoří i vkusně užitá romantická linka, která se nakonec stává hlavní motivací k lepšímu a spořádanějšímu životu. Kromě zbytečně přehrávajícího Goodinga Jr. si na výkony herců vůbec nemůžu stěžovat. Už se těším na další Croweův film - Vanilla Sky! ()

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama