Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (383)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po nevyváženém Samaritánovi se Averymu podařilo opět najít správný balanc mezi totálním uvědomělým brakem a kvalitně vystavěným filmem, jako u Overlorda. Velmi šikovná režie spolu s výkonem a postavou Russella Crowea tvoří velmi zábavný film na sledování. Člověk si užívá hlavně přítomnost a osobnost otce Gabriela a jaký vztah si vybuduje s méně zkušeným knězem. Film naťukává i zajímavé témata, ale vlastně žadné nedotáhne, což je škoda a brání mi to v tom, jít s hodnocením výš. Ovšem pořád bych rád viděl pokračování. Pokud máte jako já rádi kombinace náboženství a historických událostí s fantasy, tohle vás potěší. Jako zábavná atmosférická jednohubka na večer je to ideální, ale horor v tom nehledejte. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná nevěříte v ďábla, ale on věří ve vás. Vymítání, bůh a ďábel jsou můj druhý nejmilejší šálek hned za duchy a démony. Btw dobrého a kvalitního vymítání je jako šafránu a největším problémem jsou vždy herecké výkony. Tady je téměř vše v pořádku. Crowe je naprostý ďábel (promiňte, otče) podává skvělý herecký výkon, jeho mírně ujetý a šibalský kněz nemá chybu, stejně jako jeho Italština (smekám před Crowem i režisérem, že nenechal celý film nudně mluvit všechny anglicky) díky tomu má hned film o další náboj navíc. Dialogové výměny mezi knězem a démonem mají sílu jako prase. Je to napínavé, má to atmosféru, detektivní zápletku a super creepy momenty. Nejsvěžejší horor za hodně dlouhou dobu. Avery si napravil reputaci po bídném Samaritánovi. Směj se ty, jenž nevěříš, v nestřeženém okamžiku i ty jest skončíš v jeho moci. Pecka.80%. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, za čo by som mohol toto x-té filmové vymietanie diabla ( démona, padlého anjela, alebo možno len nespokojného občana tejto planéty ) pochváliť? Za konštruktívny herecký výkon Russella Crowea, za to že sa tu v exorcistických scénach dupalo na plyn? Jedno aj druhú sú síce značnou oporou inak priemerného filmu, ale nebyť ich, tak je to za odpad. Mám k tomuto žánru slabosť, nechcem ju ale zneužiť a tak píšem, že je lepšie natočiť báchorku so skvelým hercom ( herečkou ), ako vyryhať tuctový krvák. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Gratuluju tvůrcům, že našli smysluplný důvod, proč točit tisícíprvý (zív) vymítačský horor s potenciálem epického rozšíření v sequelech. Negratulu jim, že se vlastního nápadu zalekli, ucukli, a natočili tisíckrát viděné schéma. Schéma dostatečně zábavné a řemeslně zručné, aby ho stálo za to zhlédnout, ale pořád jen schéma. Russell Crowe velmi fajn, některé triky a genericky upravený démonický hlas o poznání méně fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie to nebolo tak zle, ako som čakal. Práve naopak. Dokonca mi ani samotný exorcizmus nevyvolal úsmev na tvári. Hoci dejová linka okolo bol len samý blábol, ale zase aspoň nič prehnané. Dokonca by tam bol aj potenciál na nekonečný seriál. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama