Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi moc na místě brát tenhle film jako jakousi hongkongskou kopii Indiany Jonese, už jenom protože Wesley je originální literární postava, se kterou vyšla celá řada dobrodružných románů a filmů. Literární předloha pro tento film bude mít k námětu filmů s Indianou Johnsem nejblíž (cestování po exotických lokacích, skryté magické artefakty), viděl bych tu i dost rozdílů. Tak třeba Wesley je daleko míň "exotizující", scény s mnichy v himalájích mají zobrazovat, alespoň v představách tvůrců, skutečný klášterní život, kdežto cizí kultury jsou ve filmech s Indianou Jonesem karikovány. Příběh se na rozdíl od Spielbergova filmu odehrává v přítomnosti a je, řekl bych, i míň zaměřen na atrakce a akční scény, připomíná to trochu víc kriminálku než pompézní akčňák. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dnešní den je slavný den, je to jediný den, kdy lze spatřit perlu. I když nám Die Legende über die goldene anitperle trošku zastarala, nemůžu zapomenout, jaké to bylo zjevení, když jsem ji viděl poprvé. Tohle zhmotnění šestákových románů si dodnes drží své kouzlo a pokud si člověk nasadí ty správný oči, může si ji přes všechny její nedostatky i dnes užít jako tenkrát, kdy neexistoval internet, všichni všechno nevěděli a "hloupůstka" jako je Legenda mohla být neuvěřitelně cool.. Když teď nad tím tak přemýšlím, tak to vypadá, že čtvrtý Indiana Jones se Legendou maličko inspiroval ;-). Takový omšelý neHD vybledlý čtyři zlatý perly. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

671. hodnocený film: Hodně jsem si od tohoto filmu sliboval, protože jsem se nechal hodně ovlivnit hodnocením Martina, a ten byl přímo nadšen. I mě se fakt hodně tenhle film zalíbil. Dobré bojové scény, neznámí herci a dobrý příběh. Zpočátku jsem byl zděšen dabingem v podání pana Županiče, coby cca 30 letého japonce, ale nakonec spokojenost. 4* jsou nakonec vynikajícím výsledkem a vůbec nelituji onoho stráveného času. 4* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První film, na kterém jsem byl v letním kině, od té doby jsem to neviděl, ale vzpomínky na něj stále zůstávaly. Tak jsem na něj včara koukl a ono je to pořád stejně dobré. Má to totiž všechno, co v tehdejší době pořádný dobrodružný film měl mít - je tu romantika, exotičnost, cestování do různých koutů světa, fantastika, sci-fi, akci, humor, kung-fu, auta, poslání - a z dnešních filmů se to často vytrácí. Prostě paráda, i přesto, že to v dnešní době už nemá ty koule, co v době svého vzniku. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si uvědomil v půlce filmu, že jsem to jako capart viděl. Kéž bych si vzpoměl na každou chujovinu, co jsem kdy viděl, to by bylo hodnocení :-) Tohle je tak pitomý, až hanba. Snaží se to o jakous takous parafrázi na Indiana Jonese a dost možná se tímto snímkem z části nechali inspirovat tvůrci Božských relikvií, ale obojímu to nesahá ani po kotníky. Přesto za 3*, páč když vidím podobné snímky let 80. jen si marně povzdechnu nad dobou, kdy jsem byl dítě a jediná moje starost byla, jak zamaskovat pětku do pondělí, abych neměl přes víkend zaracha :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno