Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutní pohroma a zkrat v sérii. Předchozí dva díly byly dobrodružné a velmi pěkné, ale tohle se jim vůbec nevyrovná. Selhalo úplně všechno od scénaristů, přes herce až po chudáka režiséra Frakese. Potom, co jsem si přečetl děj, jsem čekal trochu hororovější nádech a tak trochu jiného Flynna. Toho nádechu tam není ani za mák a trochu jiný Flynn to je, ale bohužel úplně jinak. Začátek sice sliboval pořád dobrou zábavu, ale poté, co se Flynn vydal na výpravu, to bohužel začalo upadat. Doufám, že po tomhle je nenapadne udělat čtyřku. Jen jedna věc mě na filmu potěšila - tou věcí byla Stana Katic jako upírka. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvních dvou dílů jsem se docela těšil na pokračování a i potřetí jsem se vcelku slušně bavil. Nesmíte tu sice moc přemýšlet, ale rozhodně nebudete dostavat neutuchající chuť utéci od televize. Porovnávat film s Indianem Jonesem nemá smysl, ale rozhodně jsem se bavil víc jak u poslední Mumie, což je vzhledem k rozpočtům obou filmů smutné. Těším se na pokračování :). 50 % ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Příšerně nestabilní a rozporuplná série: Po slabší (i když ne špatné) jedničce a dobré dvojce, takováhle příšerná slátanina?! No fuj! Jistý potenciál tu sice byl, bohužel jej tvůrci hned v první půhodině totálně zadupali do země! Nefunguje tu téměř nic - z Flynna je větší macho-bourák než Bond s Powersem dohromady, záporák je nula na N-tou, scénář je plytký až běda, chybí tomu spád a ke všemu ta neschopná banda rusáků?!... He! Tak takhle tedy přátele vážně ne! ()

made1 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jistá, jestli si Jonathan Frakes chtěl udělat legraci z upírů, historiků nebo samotného Flynna Carsona. V každém případě ať už byl důvod jakýkoli, povedlo se mu natočit parodii na parodii o upírech a jejich lovcích. Jediná kladná věc na celém filmu je obsazení Stany Katic. Výsledkem je má víra, že Flynn Carsen skončí jako trilogie, nebo že se propříště ujme režie někdo s všemi pěti pohromadě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tam, kde dvojka celkem vyhořela, se trojce podařilo leccos napravit - ale fakt je, že nutnost vtěsnání celého příběhu do necelé hodiny a půl je tentokrát přece jen trochu moc viditelná. Ale hlavní zásluhu na pozitivním výsledku mají půvaby Stany Katic, to si zase nenalhávejme že ne;) Příběhově je to docela slabota a po vizuální stránce se ani tentokrát žádné orgie nekonají. Nutno ale říct, že jich není potřeba, protože režijnímu vedení Jonathana Frakese (a možná i ruce samotného Noaha Wylea držící šrajtofli) se daří slušně využívat prostředí New Orleans namísto exotických končin celého světa, a peníze zřejmě padly hlavně na efektní upírský boj. Úvod s Wyleovým hysterickým záchvatem byl asi nejlepší částí filmu, ale celkově je to důstojné zakončení svérázné trilogie dělající dlouhý nos na všechny Indiana Jonese a podobné frajery. Speciální ránu pěstí by si ovšem zasloužil překladatel textu do češtiny, protože "filozofův kámen" místo "kamene mudrců", "solidní zlatý polštář" místo "polštáře z ryzího zlata" a další "drobná přeslechnutí" jsou všeznalého Knihovníka opravdu nedůstojná. To nicméně nemůže změnit moje hodnocení - 70%, ale na rovinu říkám, že chápu všechna ta nižší. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)
  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)

Reklama

Reklama