Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 2

VOD (1)

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (785)

Toren 

všechny recenze uživatele

Optikou moderního diváka se může tahle klasika zdát nepochopitelnou -možná až směšnou (ty vraždy...) ale v roce 78 z toho museli lidi bejt fakt paf. Scénář je primitivní a dialogy až běda, ovšem to pomalé, plíživě nepříjemné tempo a postupné budování atmosféry, kdy ikonického vraha vidíme v doprovodu geniální hudby každou novou scénu o něco víc... to prostě pořád děsivě funguje! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se zakousl do dalšího hororové legendy. Po Freddym a Jasonovi jsem usoudil, že přišel čas na Michaela Myerse. A musím říct, že film mě opravdu nezklamal, právě naopak, myslím, že je to jeden z nejlepších (slasher) hororů, které jsem kdy viděl. Atmosféra, hudba, herecké výkony - vše na špičce. Nejvíce mě potěšil záběr, kdy Jamie Lee je v popředí, za ní nic, jen tma a najednou, pomaličku se začne objevovat bílá maska… Je zbytečné psát cokoliv k takové legendě, jakou Halloween nepochybně je. Takže, zkrátka a dobře, lahůdka. 100 %. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl Halloween před lety a v mladším věku, možná bych hodnotil jinak. Dnes bohužel konstatuji, že na něm krom hudby a atmosféry bohužel nefunguje snad nic. Schematismus a béčkový feeling bych odpustil, jenomže lekačky jsou slabé a předvídatelné, žádná z postav mě nepřesvědčila abych si ji oblíbil, postava Donalda Pleasence je absolutně nevyužita a navzdory úsporné stopáži film nudí. S gore scénami je to navíc dost vlažné a jediná scéna, která mi výrazněji uvízla v paměti, je Michaelovo přepadení auta. 40%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

I když už měl v roce 1978 John Carpenter za sebou pár zdařilých snímků (např. Temnou hvězdu a 13. okrsek), byl to právě Halloween, který ho proslavil po celém světě. Jednoduchý příběh, naplněný perfektní hororovou atmosférou a několika žánrovými klišé (byla to tenkrát vlastně klišé?), doslova rozpoutal diváckou mánii a dal vzniknout několika pokračováním kolísavé úrovně. Původní snímek však patří k filmové klasice a vystřelil do první ligy ještě jednu budoucí hvězdu - ječící královnu Jamie Lee Curtis. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakmile hned z kraje uslyšíte tu ikonickou melodii, bude Vám jasné, že tady se klidu nedočkáte. Hororový vrchol 70 let. Napětí takové, že byste ho mohli krájet japonskou ocelí. John Carpenter vždycky věděl, jak, kdy a kde sjednat filmovou vraždu. A vždycky mu to trvalo tak dlouho, že si divák s radostí vyrval všechny vlasy z hlavy. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (161)

  • Pro celý film se použily jen tři dýně, z nichž jedna byla původně zelená a štáb ji proto natřel na oranžovo. (Alfréda)
  • Donald Pleasence (dr. Loomis) během natáčení vyjádřil pochybnosti o scénáři, který nazval „překombinovaným“ a „melodramatickým“. Na place také hojně pil víno. V noční scéně u psychiatrické léčebny měl v autě schované dvě lahve. (Alfréda)
  • Ve scéně, kdy si mladý Michael Myers (Will Sandin) nasazuje masku klauna, je vidět prázdná podlaha, ale poté, co si ji nasadí, se zničehonic objeví na podlaze svetr, který na ní předtím nebyl. (Raichu.Cz)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama